Aniu już pogoniłaś gości.
Ogród zielonej
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród zielonej
Beatko dzięki.
Nie zawsze mamy czas biegać po wątkach, to normalne. Nawet jakby niewiele osób zaglądało i tak bym ciągnęła wątek. Przyzwyczaiłam się, że dokumentacja powstaje i można zajrzeć, jak się o czymś w ogrodzie zapomni.
Karol będzie pewnie teraz ważniejszy od ogrodu.
Czasem pomyłki tulipanowe są ładniejsze niż pierwotnie planowane. Uwielbiam limonkowy kolor, a niewiele jest roślin w takim odcieniu. Trawy niech rosną i szybko się mnożą, bo masz jeszcze dużo miejsca dla nich. 
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Soniu to Ty jesteś lepszą ogrodniczką, bo u mnie nie widać żadnej białej firletki.
A może Twoja ziemia spowodowała,że żyje.
To gdzie wysłałaś wnusia i po jakie licho? Czy muz babcią było źle?
A może Twoja ziemia spowodowała,że żyje.
To gdzie wysłałaś wnusia i po jakie licho? Czy muz babcią było źle?
- Yollanda
- 500p

- Od: 23 maja 2014, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Soniu, obwódki z trzmieliny są fantastyczne. Gęste, równe i co ważne zimozielone, nawet w okresie zimowym ładnie będą się prezentować. Obwódki ładnie wyznaczają linię rabatek nadając uporządkowany, zdyscyplinowany wygląd.
Cytrynowe tulipanki oryginalne ale i purpurowe efektowne.
Ciekawa fotka kiełkującej werbeny w marchewce. U mnie ni śladu werbeny.
Podoba mi się się ścieżka trawiasta z rzadko umieszczonymi w rzędzie kaflami.
Być babcią to świetna sprawa. Coś o tym wiem. Mój wnusio ma rok i 8 m-cy.
Cytrynowe tulipanki oryginalne ale i purpurowe efektowne.
Ciekawa fotka kiełkującej werbeny w marchewce. U mnie ni śladu werbeny.
Podoba mi się się ścieżka trawiasta z rzadko umieszczonymi w rzędzie kaflami.
Być babcią to świetna sprawa. Coś o tym wiem. Mój wnusio ma rok i 8 m-cy.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Soniu,cudne te odmianowe tulipany ,a limonkowy bardzo mi się podoba ,nie wspominając o Karolku ,bo to on pobija wszystko,świetnie się chowa i rośnie jak na drożdżach,pozdrawiam 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Soniu, ja też w zeszłym roku przekonałam się do trzmielin. Posadziłam kilka sztuk a teraz wszystkie dłuższe pędy przycięłam do ukorzenienia. Marzy mi się taki żółty dywanik pod cisami. Choć w cieniu, moja trzmielina jest raczej limonkowa niż żółta, to daje piękny kontrast z ciemną zielenią cisów. Mam nadzieję że ukorzenianie mi pójdzie lepiej niż siewy
ty wiesz za co 
ty wiesz za co - ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Soniu . Nie było mnie kawał czasu u Ciebie i tak wiele się już dzieje. Nawet nie wiem od czego zacząć
. Tawuły mają cudowne listeczki ja też mam ich kilka i chwalę sobie póki co. Tulipanów to masz po prostu ilości hurtowe i do tego do wyboru do koloru
. Bajeczne kształty i kolory. Ja też mam kilka kępek i jestem ciekawa czy wyrosną mi z nich QN. Na razie w pąku i wyglądają obiecująco no ale czas pokaże. Obwódki z trzmieliny są świetne i prawdę mówiąc warte skopiowania
. Wnusio cudowny i słodki , całus dla Niego
. Pozdrawiam i słonecznego dnia życzę
.
Wczoraj u Ciebie pobiegałam po ogrodzie i wieczorkiem poszłam po sadzoneczki trzmieliny i o dziwo 10 szt już było z korzonkami bo mam dość spory krzak który się pokłada więc od razu ładne pędy posadziłam 
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Soniu
pisałam już pw, jesteś cudowna i masz takie dobre serduszko
aaa i jeszcze ślimaka w gratisie dostałam od ciebie 
pisałam już pw, jesteś cudowna i masz takie dobre serduszko
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Oj to i ja muszę wycałować Sonię. Też wie za co!April pisze:ty wiesz za co
Joluś to żółta trzmielina w cieniu przybiera limonkowy kolor?
Myślę, ze trzmielinę spokojnie możesz wprost do gruntu wciepnąć. Ona łatwo się ukorzenia. Choć nie wiem jak to będzie przy cisach.
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Uwielbiam te Twoje bukszpanowe i trzmielinowe obwódki. Żałuję że ja nie mam cierpliwości do rozsad.
Karolek bardzo dzielny jest. No i babcia może być z niego taaaaka dumna
.
Skarpa za garażem faktycznie ma swoje pięć minut- jest fantastyczna. Ja też się przejechałam na kilku rodkach. Myślałam że to pąki a teraz wyraźnie się wydłużyły i będą liście . Na szczęście nie na wszystkich.
Pozdrowionka i buziaki przesyłam .
Karolek bardzo dzielny jest. No i babcia może być z niego taaaaka dumna
Skarpa za garażem faktycznie ma swoje pięć minut- jest fantastyczna. Ja też się przejechałam na kilku rodkach. Myślałam że to pąki a teraz wyraźnie się wydłużyły i będą liście . Na szczęście nie na wszystkich.
Pozdrowionka i buziaki przesyłam .
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wspaniale prezentują się kępy Twoich tulipanów
Cudne te różowe drobne kwiatki
Cudne te różowe drobne kwiatki
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie również podobają się Twoje trzmielinowe obwódki.
Świetny pomysł.
Jednak Karolek przebija wszystko.
A babcia dumą aż tryska! 
Jednak Karolek przebija wszystko.
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Soniu, a dlaczego tego klonika chcesz trzymać w garażu? Nie da rady w gruncie? Ładniutki jest, ale bardzo mi przypomina mojego, który od kilku lat rośnie sobie i nie narzeka w gruncie. Chyba Garnet się nazywa. I wydaje się być bardzo podobny
do Twojego.
Karolek wróci opalony i stęskniony za babcią. Mój huligan się wyprowadza od babci
Ja się cieszę, bo młodzi nareszcie będą się usamodzielniać, to im dobrze zrobi....ale jak ja sobie poradzę bez Kubusia na co dzień?
Karolek wróci opalony i stęskniony za babcią. Mój huligan się wyprowadza od babci
Soniu, żywopłot z trzmieliny ładnie wygląda
szkoda tylko że trzeba go bez przerwy przycinać...gałązki wyskakują na różnych wysokościach
Marchewka, rośnie pomiędzy kwiatami
szybko wystartowała...u mnie tylko stado komosy widać 
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Sonia, dotarłam wreszcie do ciebie z wpisem. Podglądać na bieżąco to jedno, ale potem spróbować wszystko opisać w kilku zdaniach to całkiem inna sprawa. Zacznę więc od tego, że zauroczona jestem tulipanami w pojemnikach. Tak bardzo mi się spodobały, że chyba zapełnię kilka donic. Można je potem ustawić dosłownie gdzie się człowiekowi zamarzy. Chcesz przed domem -masz przed domem, chcesz gdzieś przy miejscu ogrodowych posiadów- przenosisz tylko doniczkę i gotowe. A wcale nie wyglądają gorzej niż te sadzone bezpośrednio do gruntu. Duże, ładne, zdrowe i bezpieczne przed gryzoniami.
Pamiętasz, pisałam kiedyś, że i u mnie brakuje sporej ilości cebul. Nie byłabym sobą gdybym nie pogrzebała w ich poszukiwaniu. Zamiast na dziury po nornicach trafiłam na zgniliznę... Tego się nie spodziewałam
Pamiętasz, pisałam kiedyś, że i u mnie brakuje sporej ilości cebul. Nie byłabym sobą gdybym nie pogrzebała w ich poszukiwaniu. Zamiast na dziury po nornicach trafiłam na zgniliznę... Tego się nie spodziewałam