Piwonia koperkowa wyrywna
Ogród Marty-cz.aktualna
- Elwi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
Martuś, podziwiam tulipany
Z ciekawością zaglądam na odmianę Jackpot - miałam go w koszyku i ostatecznie zrezygnowałam
Teraz widzę, że chyba szkoda, bo bardzo interesujące ma kolorki
Super, czekamy na kwiaty
Jak Ci przezimowały ostróżki?
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piwonia zaraz rozkwitnie , tyle kolorków już u Ciebie, spaceruję i podziwiam. Zapomniałam o patyczkach wierzby płożącej i smoczej- bo eM mi wszystkie załatwił, albo się nie ukorzeniły
. Następnym razem. 
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marto, na niektórych zdjęciach widać koszyki, skrzynki z tulipanami - Ty je tak płytko sadzisz?
Pozdrawiam - Justyna
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ale fajne, co tam fajne, śliczne pomponiki
a jak Juki Martusiu się mają?
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
U mnie też koperkowa się szykuje , ale zaraz za nią chyba Miss Ameryka , Fan Tan ma jeszcze nieduże pąki , u Ciebie jest dużo cieplej , bo u Nas tylko leje i zimno 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam ,dzisiaj piękne słoneczko świeciło,ale wiatrzysko ogromne było, nie dobrze to na nowo rozmnożone i posadzone roślinki ,ale ze wszystkim trzeba sobie poradzić ,myślę ,że jutro przyjdą do siebie,mróz zmroził mi tylko dwie roślinki jak na razie deinanthe ,ale będzie rosła po prostu od nowa .
Maryniu,dobrze,że się chociaż teraz znalazła,może będzie rosła i zakwitnie na rok następny,tulipanów nie mam aż tak dużo ,ale cieszę się z nich ,bo posadziłam w skrzynkach i myszy ich w końcu nie zjadły,pozdrawiam
Marysiu,mnie też dopadł przymrozek ,ale dość rośliny przetrzymały tylko deinanthe poszło,obeszłam ogród ,wszystko super ,myślę chyba nie było u mnie mrozu,ale potem poszłam z łopatą podzielić deinanthe ,bo już fajnie się rozrosły ,mam 2 szt ,a tu niespodzianka ,nie ma nic wszystko zmarznięte ,a wczoraj były jeszcze piękne ,ja nie mogę siedzieć w domu ,bo w sobotę wystawa i zasuwam,ale mam chyba serdecznie dość ,najgorsze to ręce i plecy,może wytrwam ,gdzie wejdę po rośliny ,to zaraz coś plewię i sprzątam ,a czas mi ucieka ,pozdrawiam
Aniu,ta piwonia jest młoda ,w tamtym roku miała może 3 kwiaty ,a w tym widać dorosła ciut,bo już będzie 6 szt.,przez te liście jest rzeczywiście dekoracyjna ,pozdrowienia ślę
Jolu,to szkoda ,bo to takie cudne kwiaty,ja to całą twarz zanurzam w ich atłasowych płatkach,pozdrawiam
Eluś,Jackpot bardzo ciemny z taką cieniutką jasną falbanką ,super to wygląda,ostróżki przezimowały super ,na obecną chwile to już olbrzymy niektóre ,nie wiem gdzie się tak spieszą ,pozdrawiam
Dorotko,wierzby jest pod dostatkiem ,tylko czasu ciągle za mało,ale na drugi rok też będzie ,chyba ,że w maju wyślę patyczki,pozdrawiam
Justyna,tak ,ja praktycznie to skrzynkę położyłam na słomie ,obsypałam liśćmi ,liście znikły i skrzynka została na wierzchu ,nigdy nie sadzę tulipanów głęboko,zaraz stamtąd wyjdą ,jak przekwitną i pójdą pod ścianę ,niech dojrzewają z boku,żeby na rabacie nie szpeciły
Iwonko,przykro mi ,ale jednej chyba nie ma ,jakiś pies wszedł do ogrodu i właśnie wlazł na kaskadową ,a tam je wsadziłam,żeby były bezpieczne
,no i rano patrzę a jedna leży złamana a w świeżej ziemi dziury po łapach ,to drugą otoczyłam patyczkami ,ale już mnie to zdenerwowało,bo obchodziłam się z nimi jak z jajkiem ,i co mam poradzić na to ,pozdrowienia ślę
Tereniu,nie mam Miss Ameryki,ale dużo innych ,a Mis będę oglądać u Ciebie,u mnie też zimno ,leje i mrozi ,można zwariować
pozdrawiam 
Maryniu,dobrze,że się chociaż teraz znalazła,może będzie rosła i zakwitnie na rok następny,tulipanów nie mam aż tak dużo ,ale cieszę się z nich ,bo posadziłam w skrzynkach i myszy ich w końcu nie zjadły,pozdrawiam
Marysiu,mnie też dopadł przymrozek ,ale dość rośliny przetrzymały tylko deinanthe poszło,obeszłam ogród ,wszystko super ,myślę chyba nie było u mnie mrozu,ale potem poszłam z łopatą podzielić deinanthe ,bo już fajnie się rozrosły ,mam 2 szt ,a tu niespodzianka ,nie ma nic wszystko zmarznięte ,a wczoraj były jeszcze piękne ,ja nie mogę siedzieć w domu ,bo w sobotę wystawa i zasuwam,ale mam chyba serdecznie dość ,najgorsze to ręce i plecy,może wytrwam ,gdzie wejdę po rośliny ,to zaraz coś plewię i sprzątam ,a czas mi ucieka ,pozdrawiam
Aniu,ta piwonia jest młoda ,w tamtym roku miała może 3 kwiaty ,a w tym widać dorosła ciut,bo już będzie 6 szt.,przez te liście jest rzeczywiście dekoracyjna ,pozdrowienia ślę
Jolu,to szkoda ,bo to takie cudne kwiaty,ja to całą twarz zanurzam w ich atłasowych płatkach,pozdrawiam
Eluś,Jackpot bardzo ciemny z taką cieniutką jasną falbanką ,super to wygląda,ostróżki przezimowały super ,na obecną chwile to już olbrzymy niektóre ,nie wiem gdzie się tak spieszą ,pozdrawiam
Dorotko,wierzby jest pod dostatkiem ,tylko czasu ciągle za mało,ale na drugi rok też będzie ,chyba ,że w maju wyślę patyczki,pozdrawiam
Justyna,tak ,ja praktycznie to skrzynkę położyłam na słomie ,obsypałam liśćmi ,liście znikły i skrzynka została na wierzchu ,nigdy nie sadzę tulipanów głęboko,zaraz stamtąd wyjdą ,jak przekwitną i pójdą pod ścianę ,niech dojrzewają z boku,żeby na rabacie nie szpeciły
Iwonko,przykro mi ,ale jednej chyba nie ma ,jakiś pies wszedł do ogrodu i właśnie wlazł na kaskadową ,a tam je wsadziłam,żeby były bezpieczne
Tereniu,nie mam Miss Ameryki,ale dużo innych ,a Mis będę oglądać u Ciebie,u mnie też zimno ,leje i mrozi ,można zwariować
-
koziorozec

zapraszam i zachęcam do wejścia do ogrodu ,chociaż może się powtarzam,ale słoneczko spowodowało,że pobiegłam po aparat i znowu sfotografowałam mój ogródek i tulipanki.

Tarczownica tarczowata otwiera kwiatuszki

aniołki się wyłoniły ,bo nie ma kwiatuszków

kopytnik ładnie zaściela ziemię pod drzewkiem,kwiatuszki ma bardzo niepozorne

sadzone w jesieni szafirki teraz zakwitły

zakwitły nowe tulipany

Prinses Irene

poprzednie też dobrze się mają

zakwita nastepny różanecznik

wiąz przy fontannie

rajska jabłoń cudownie doładowana kwiatami

Tarczownica tarczowata otwiera kwiatuszki

aniołki się wyłoniły ,bo nie ma kwiatuszków

kopytnik ładnie zaściela ziemię pod drzewkiem,kwiatuszki ma bardzo niepozorne

sadzone w jesieni szafirki teraz zakwitły

zakwitły nowe tulipany

Prinses Irene

poprzednie też dobrze się mają

zakwita nastepny różanecznik

wiąz przy fontannie

rajska jabłoń cudownie doładowana kwiatami

- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Prześliczne masz te figurki Martuniu 
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu czyli u Ciebie kwiecień to czas aniołów
Robi się coraz bardziej zielono i kolorowo! Cudne te białe tulipany. A deinanthe poczytałam w necie co to za cudo? i piszą że późno wychodzi to może Twoja nie zmarzła tylko jeszcze nie wyszła?
Przymrozek ściął mi trzy młode sadzonki kiwi, jak myślisz ma szanse wypuścić kolejne liście? Dzisiaj znowu szaro, pewnie deszczowo, ale przynajmniej bez strat
Dobrego dnia i nie przepłacaj sadzonek bólem, masz ich już sporo ....nie warto 
Przymrozek ściął mi trzy młode sadzonki kiwi, jak myślisz ma szanse wypuścić kolejne liście? Dzisiaj znowu szaro, pewnie deszczowo, ale przynajmniej bez strat
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu, może ta jedna się uchowa, będzie rosła, oby
tak, pięknie wyglądają te Twoje figurki w kwiatach 
- zara
- 500p

- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Ależ urocze są Martusiu te twoje aniołki w ogrodzie - romantycznie tam masz
Różanecznik patrzę ambitny i wyrywny u mnie jeszcze w pąkach
Różanecznik patrzę ambitny i wyrywny u mnie jeszcze w pąkach
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto zajrzałam ,po oglądałam i po wzdychałam z zachwytu jak zawsze z resztą .Pięknie już u ciebie ,tyle dorodnych roślin a ogród jest tak cudny,że z miłą chęcią do niego się wraca .Ja często jestem i podziwiam mimo,ze nie pisze 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Martuś ale cudnie wygląda piwonia koperkowa w pąkach, jak małe główki w kryzach
Tulipanowych kęp zazdroszczę po cichu 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martuś ale masz dużo rożnych tulipanów
co jeden to ładniejszy
Różanecznik
Ta rajska jabłoń przepiękna .
Pozdrawiam i
posyłam .
Różanecznik
Pozdrawiam i
-
koziorozec

Witajcie miłe dziewczynki ,dzień dzisiaj bardzo mokry ,ponury i nic się nie chce pracować,ale i tak byłam w ogrodzie i zrobiłam paczuszkę ,no i przemoczyłam 2 kurtki,troszkę też zrobiłam sadzonek ,żeby mi przybywało,ale niesporo mi to idzie.
Beatko,mam sporo aniołków w ogrodzie ,potem siedzą w kwiatach i mało ich widać,a przy misie z wodą to grajek na flecie jako fontanna ,z tego fleta leci woda do misy ,musze się pochwalić ,że dzisiaj przyszła paczuszka z irysami Germanika ,jest ich 10 szt,więc moje stare postanowienie się spełnia
Marysiu,teraz wszystkie aniołki są na wierzchu,co krok ich spotykam ,deinanthe już właśnie wyszło ,więc uważałam ,ze czas go podzielić,i nie ma wszystko wisiało zamarznięte,ale pewnie wybiją z powrotem ,to już w maju podzielę ,szkoda tych Twoich kiwi ,ja może 2 lata temu dostałam od Marysi mar patyczki jej kiwi o dużych owocach i jednopienne ,jeden z tych patyczków ładnie mi sie ukorzenił i powoli rośnie ,ale czy doczekam owoców to nie wiem i nie przemarzł teraz ,ja jeszcze nie wszystkie moje rośliny wsadziłam do doniczek ,a staram się chociaż po parę szt ,dzisiaj calutki dzień lało i leje dalej ,woda już stoi w ogrodzie ,pozdrawiam ,
miłej i spokojnej nocki
Iwonko,na razie jest i chyba zaczyna rosnąć ,żeby troszkę zmężniała ,to będzie bezpieczniejsza,jest otoczona ,żeby już nikt tam nie wlazł,kocham moje aniołki i muszą być w ogrodzie
Aniu,lubię romantyczne miejsca i kocham aniołki ,mam sporo romantycznych kącików,gdzie można się schować i pomarzyć ,już dwa różaneczniki zaczynają kwitnąć ,pewnie odmianowo wcześniejsze
Beato,szkoda,że nie piszesz,czasem warto się odezwać miło,że podoba się ogród i zapraszam do spacerów,będzie za moment lepiej i więcej ,bo jeszcze pustki na rabatach,pozdrawiam
Gosiu,,ja nie miałam wiele tulipanów do tej pory ,bo wszystko mi myszy zjadały ,ale w jesieni postanowiłam to zmienić i wszystko dałam do skrzynek,nie jest ich jeszcze dużo ,ale już weselej w ogrodzie
Tereniu,pierwszy raz od nie pamiętnych czasów mam ich troszkę ,już dawno kupiłam 150 szt ,a na wiosnę zakwitł tylko 1 ,resztę zjadły myszy ,od tamtej pory długo nic nie miałam,różaneczniki zaczynają swój popis,a rajska jabłoń przeszła samą siebie ,nawet nie da się tego pokazac na zdjęciu,jak wygląda,kwiaty mają aż ciasno,pozdrawiam i dobrej nocki
Beatko,mam sporo aniołków w ogrodzie ,potem siedzą w kwiatach i mało ich widać,a przy misie z wodą to grajek na flecie jako fontanna ,z tego fleta leci woda do misy ,musze się pochwalić ,że dzisiaj przyszła paczuszka z irysami Germanika ,jest ich 10 szt,więc moje stare postanowienie się spełnia
Marysiu,teraz wszystkie aniołki są na wierzchu,co krok ich spotykam ,deinanthe już właśnie wyszło ,więc uważałam ,ze czas go podzielić,i nie ma wszystko wisiało zamarznięte,ale pewnie wybiją z powrotem ,to już w maju podzielę ,szkoda tych Twoich kiwi ,ja może 2 lata temu dostałam od Marysi mar patyczki jej kiwi o dużych owocach i jednopienne ,jeden z tych patyczków ładnie mi sie ukorzenił i powoli rośnie ,ale czy doczekam owoców to nie wiem i nie przemarzł teraz ,ja jeszcze nie wszystkie moje rośliny wsadziłam do doniczek ,a staram się chociaż po parę szt ,dzisiaj calutki dzień lało i leje dalej ,woda już stoi w ogrodzie ,pozdrawiam ,
Iwonko,na razie jest i chyba zaczyna rosnąć ,żeby troszkę zmężniała ,to będzie bezpieczniejsza,jest otoczona ,żeby już nikt tam nie wlazł,kocham moje aniołki i muszą być w ogrodzie
Aniu,lubię romantyczne miejsca i kocham aniołki ,mam sporo romantycznych kącików,gdzie można się schować i pomarzyć ,już dwa różaneczniki zaczynają kwitnąć ,pewnie odmianowo wcześniejsze
Beato,szkoda,że nie piszesz,czasem warto się odezwać miło,że podoba się ogród i zapraszam do spacerów,będzie za moment lepiej i więcej ,bo jeszcze pustki na rabatach,pozdrawiam
Gosiu,,ja nie miałam wiele tulipanów do tej pory ,bo wszystko mi myszy zjadały ,ale w jesieni postanowiłam to zmienić i wszystko dałam do skrzynek,nie jest ich jeszcze dużo ,ale już weselej w ogrodzie
Tereniu,pierwszy raz od nie pamiętnych czasów mam ich troszkę ,już dawno kupiłam 150 szt ,a na wiosnę zakwitł tylko 1 ,resztę zjadły myszy ,od tamtej pory długo nic nie miałam,różaneczniki zaczynają swój popis,a rajska jabłoń przeszła samą siebie ,nawet nie da się tego pokazac na zdjęciu,jak wygląda,kwiaty mają aż ciasno,pozdrawiam i dobrej nocki