A moje niektóre jeszcze pachną do tego, zdziwilam się ogromnie
 A moje niektóre jeszcze pachną do tego, zdziwilam się ogromnie  
 Ostatnio tyle miałam na głowie, że nawet na zdjęcia czasu zabrakło. Zamówiłam sporą przesyłkę nowych roślinek i musiałam przygotować im miejscówki. A żeby to zrobić trzeba było przeorganizować całą jedną rabatę (i tak zabieralam się za nią już od tamtego roku
 ), dobrze że mój chrześniak przyjechał wczoraj z pomocą, bo roślinki mają już być dzisiaj u mnie, a ja byłam jeszcze w lesie ze wszystkim
 ), dobrze że mój chrześniak przyjechał wczoraj z pomocą, bo roślinki mają już być dzisiaj u mnie, a ja byłam jeszcze w lesie ze wszystkim  Nie ma to jak męska pomocna dłoń
 Nie ma to jak męska pomocna dłoń  
 Tyle że teraz pada i pochmurno strasznie, nie wiem czy pogoda pozwoli na prace w ogrodzie... Ciekawa jestem również nowych nabytków
 Mam nadzieję, że deszcz po podlaniu mi ogrodu przestanie padać i znów cale popołudnie będę mogła spędzić w ogrodzie
 Mam nadzieję, że deszcz po podlaniu mi ogrodu przestanie padać i znów cale popołudnie będę mogła spędzić w ogrodzie  Bo w końcu kwiatki poprzekwitają, a ja nawet zdjęć nie zrobię
 Bo w końcu kwiatki poprzekwitają, a ja nawet zdjęć nie zrobię 

są super.Co prawda u mnie jeszcze aż tyle nie zakwitło co u ciebie,ale ważne ,że są .
 są super.Co prawda u mnie jeszcze aż tyle nie zakwitło co u ciebie,ale ważne ,że są . 

.
 .
 Czerwono-żółty śliczny, taki słoneczny.
  Czerwono-żółty śliczny, taki słoneczny. 
 Z pochwałę tulipanów dziękuję
 Z pochwałę tulipanów dziękuję  Floksy dopiero postanowilam powiększyć kolekcję
 Floksy dopiero postanowilam powiększyć kolekcję  tulipany dziękują
 tulipany dziękują 

Śliczne tulipany, ten jeden wygląda jak piwonie
 Śliczne tulipany, ten jeden wygląda jak piwonie   
  Słoneczko dopisało i cały dzień mogłam spędzić w ogrodzie
  Słoneczko dopisało i cały dzień mogłam spędzić w ogrodzie