Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

:wit Marysiu,a mnie się wydaje,że Twój M już tym kamieniem zaczął skalniak.Może zrobiłabyś go wspólnie z Kasią,żeby był jakby przedłużeniem jej skalniaka :?:
Mi malutki skalniaczek z drobnymi kamyszkami chodzi po głowie,sobie postanowiłam i zrobię,a co.
Jutro wybieram się na pocztę,to i przetacznika wyślę,bo pewnie nic innego nie mam co byś mogła ode mnie chcieć.A rośliny od Ciebie urosły olbrzymie.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu i skalniak u Ciebie już taki kolorowy! ;:215
Dużo kwiatów w Twoim ogrodzie pokazało już swoje piękno. ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko wybacz ale nie lubię żwirków, no chyba że na ścieżce :oops: Jednak pogadam z Kaśką może ma jakąś propozycję. Z ziarnopłonem pogadam, bo dopóki był w jednym mało szkodliwym miejscu to dobrze, ale włazi gdzie nie trzeba ;:14 Nie wiem jak się rozchodzi czy pod ziemią czy sieje, jak sieje to już trzeba wytoczyć armaty ;:306

Kasiu pogadamy z młodą co ona tam widzi? ja obsadzam sobie jakieś korzenie czy pieńki malutki rojnikami i fajnie to wygląda i jest wątek z małymi ogródkami skalnymi Violi http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=75017 może tu znajdziesz inspirację :D Kasiu nie będzie to dla Ciebie kłopot? no chociaż miło byłoby mieć coś od Ciebie ;:167

Lucynko ;:168 chyba na skalniaku skoncentrowało się najwięcej kolorów, a poza tym po zimie widać że żyje :lol:
Zobaczymy jak kwiaty zareagują na zbliżające się zimno ;:oj
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, jak widać straty minimalne, roślinki pięknie kwitną, a te niby stracone ożyły.
Same pomyślne wiadomości :D
Z pomyślnych wiadomości mam jeszcze taką że te orliki od Ciebie i od Ali Biedronki mają się dobrze i ładnie rosną ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś jak się cieszę, chociaż wiesz jakby co to u mnie orliki zachowują się jak chwasty, na razie wsadzam do doniczek bo nie wiadomo jakie kolory, ale nie wiem czy mi doniczek nie braknie i czy nie zapomnę podlewać w czasie suszy. Rok temu dostałam nasiona takich różnych odmianowych i wysiałam zostawiłam doniczki na zewnątrz i czasem idąc podlałam. Po zimie wszystkie żyją :;230 Z tej róży naprawdę się cieszę ;:167
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,żaden kłopot,szkoda tylko,że nie mam niczego więcej żeby Ci dać.Dzięki za namiary na Violę,co prawda myślałam o czymś innym drobniutkie kamyszki i małe roślinki typu skalnice,o pieńkach tez myślałam ,ale obok garażu,bo tam w ziemi pod wielkimi świerkami raczej nic nie urośnie,no a u Violi zobaczyłam felgę obsadzoną skalniaczkami i to by tam pasowało.
Też miałam zapytać o ten bez,bo to zdaje mi się nie jest taki zwykły :?:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To Sambucus Racemosa Plumosa Aurea - Bez Koralowy Plumosa Aurea ;:215 Mój ulubieniec! Próbuję go z patyczków ukorzenić i zobaczymy co to będzie, bo na razie żyją!
No to Beti może jednak będziesz musiała do B. przyjechać :;230

Kasiu najlepiej wyślij w kopercie bąbelkowej list prio!
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu właśnie tak chcę zrobić :)
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu jaki masz piękny kolorowy skalniak ;:138 ;:138
Bez ciekawy i już kwitnie ;:oj ;:oj
Psi ząb - jeden ?? U mnie też ziarnopłon ten zwykły się panoszy ale ten z listkami biało zielonym rośnie w kępce grzecznie ;:108
Serdecznie pozdrawiam i nocy bez przymrozków życzę a na dzień dużo słoneczka ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu ;:168

Tereniu najładniej skalniak wygląda na wiosnę, bo kwitną całe plamy kolorów :D
Ten bez tak wcześnie kwitnie :D Potem ma śliczne koralowe pęki owoców ;:215 Widzę, że psi ząb w tym roku jakoś ma mało kwiatostanów może jeszcze wyjdą ? a miałam drugiego to przepadł ;:222 Będę trochę tępić agresora ;:306
I ja Ci życzę ciepła, słonka i zmiany pogody na ciepłą wiosnę ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu , bez koralowy posadzę tez u siebie bo ładny ci on ,oj ładny .Widzę że masz świeży dylemat ,co posadzic . A może zaaranżować tam mały kącik wypoczynkowy.Jest trochę cienia ,postawic prostą ławeczkę ,posadzić rodka i trochę niskich iglastych i można siedzieć i podziwiac skalniak.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu ja też nam dwa psie zęby - jeden ma tylko parę malutkich listków a jeden widziałaś ładnie zakwitł :D
Czytam że ukorzeniasz ten swój bez Koralowy Plumosa Aurea - ja ukorzeniam bez veriegata może się wymienimy ??? ja coś wyjdzie z tego :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu zerknij wgłąb tam gdzie zielona ściana z desek jest kącik wypoczynkowo, grillowy,.... a gdybyś mnie lepiej znała to wiedziałabyś żadnych iglaczków ;:185 ja iglaczki tylko z lesie i w miejscu wiecznego spoczynku :oops: sorry :lol: tak już mam, tzn mam parę wielkich po poprzednikach ale swoimi ręcami nic nie sadziłam :?

Tereniu to trzymamy kciuki żeby wyszło, bo chciałabym bardzo :D pewnie że machniom! Ten mój piesek w ubiegłym roku kwitł pięknie, a w tym na razie tak ale nie zaglądałam czy to wszystko :D
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, przyszłam się przywitać. Dzień jakiś krótki mi się zrobił. Popatrzyłam troszkę na piękne fotki, na czytanie już zabrakło czasu. Spokojnej nocy i pięknego poranka życzę.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marysiu, na pewno wymyślisz coś ciekawego w tym miejscu i najważniejsze żeby się Tobie podobało :D Ja kamiory wszystkie lubię i mam w ogrodzie, od ogromnych głazów po żwirek właśnie, ładnie na nim prezentują się żurawki, sadźce, miskanty, rozplenice, a koloru dodają rugosy i barwinek.
Byłam niedawno w foliaku, odpaliłam w szklarence dwa zniczowe wkłady, zimno przenikliwie i na spory przymrozek się zanosi. Oleandrów nie wciągałam do spiżarki bo za wielkie i za ciężkie, muszą sobie poradzić. Kiedy prawdziwe ciepełko nastanie :roll:
Dobrej nocy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”