Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Nie no, nie narzekaj. Kolejne rabatki wydzielasz, tworzysz. Będzie pięknie. Trudno taki teren ogarnąć na raz, wiem z doświadczenia. Ja rabat wstydu nie pokazuję ale wierz że jest ich mnóstwo. Może w tym roku się wreszcie wybierzecie, bo to wstyd, tak blisko...i nie zajrzeć ;:224
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Dorotko, kuruj się...ogród poczeka. Zagoń M niech doleje z 10 cm wody...niech lilie wodne mają zatopione ,,głowy'' w wodzi, w tedy nic im się nie stanie. Po za tym wszystko wysprzątane, aż miło spojrzeć ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko to ogromny ogród i na pewno przydałaby się ekipa do obsługi więc na Twoją parę rąk to wygląda bardzo dobrze. Jednak uważaj na siebie, bo nieraz w zapamiętaniu robimy więcej niż powinniśmy ;:168
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ależ rewelacja to oczko. I świetnie obłożone tymi płytami. Posadziłaś może na obrzeżach jakieś wysokie trawy? Fajnie by to wyglądało, moim zdaniem. Gratuluję zmian. Super :uszy
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dortoko, patyczkowy sad za chwilę będzie cieszył oczy i żołądki. Drzewa owocowe szybko rosną. Kuruj się.A w sumie to choroby nie zazdroszczę, ale mam taki niż fizyczno - psychiczny, że chętnie bym sobie pobimbała z tydzień w domku. ;:222
Ładnie posprzątałaś w ogrodzie, korą sypałaś? I jakież to kwiatki posadziłaś w oczku?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu u mnie same rabaty wstydu a pokazuję :;230 :;230 innych nie mam więc jest co jest. ;:306 . Z przyjemnością przyjadę powiedz tylko kiedy , teraz jestem niezależnym kierowcą, no może zależna od nawigacji :;230 .

Aniu już lepiej niech eM nic z tymi roślinami nie robi, ładnie wsadziłam lilie, miał tylko przestawić w głębsze miejsce, machnął , kosz połamał( kosze za delikatne) , lilie wypadły, ale zdążył złapać. Znowu musiałam wsadzać, ale już nie tak dobrze mi wyszło, nie wiedziałam gdzie góra , gdzie dół, wszystko w błocie :;230 . Teraz stoją przykryte tak 20 cm pod wodą, myślę że wytrzymają. Wody na razie nie można dolać , bo brzeg dalej nie obrobiony. Niech czeka wszystko i się rozrasta do lata.
Coś mi to kurowanie nie wychodzi, ale mała już prawie zdrowa. :wink:

Marysiu o tak ekipa do pomocy jak najbardziej pożądana. ;:303 . Dwie ręce to tak nie do końca, eM dołożył w ten weekend dwa kamole na obrzeża i skosił największą trawę. Zawsze coś ;:224 :wink:

Wandziu dziękuję. Wiem, że na razie to nie wygląda , ale mam w planach w tym roku dokończyć zarys. Trawki posadziłam, nie przy samym brzegu bo tam jeszcze będzie poprawiane i na razie miniaturki ale się rozrosną. Są trzy miskanty
Rooter Pfeil, Dawid , Yaku Jime , rozplewnica Moudry, proso rózgowate. Niestety kiepska tam ziemia, popsułam ją trochę, bo nawieźli mi gliniastej. Wymieszałam z tym co miałam, ale straszna skorupa powstała, muszę zamówić samochód ziemi.

Gosia patyczkowy sad mam nadzieję, że się przyjmie i szybko urośnie, na razie śmiesznie to wygląda, przyjedziesz to sama zobaczysz ;:306 . Powiem Ci , że mi też się marzyło leniuchowanie, ale nie w takim stanie, nie mam siły na nic, nawet obiadu ugotować. Chyba mam grypę ;:131 . Tak posypałam trochę kory po pieleniu, zamówię jeszcze na weekend , będzie co robić :;230 W oczku takie tam drobiazgi : kaczeńce, strałka, pałki, tatarak( cudny zapach ;:167 ), dwie lilie (mam nadzieję że przeżyją S. wsadzanie do wody), rogatek, bobek. Tyle.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam jeszcze kilka fot z weekendu. Zapraszam rabata przy domu .
Obrazek

Tulipany sadzone jesienią, nie będą miniaturkowe :;230
Obrazek

Żonkile połamane przez wiatr
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ogólnie to ładnie,zgrabnie masz,a tulipanów to sobie dokupisz ;:170
Pod tym względem będę Cię wspierać :;230
Oczko już fajnego kształtu nabiera,chociaż ja bym zwykłymi otoczakami obłożył żeby naturalniej było.Ale jak zarośnie to też będzie gites ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja zwróciłam uwagę na wierzby. Bardzo fajnie wyglądają
Lubię duże drzewa, ale jakoś nie umiem ich u siebie skomponować
Najlepiej jak już rosną w ogrodzie
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Dorotko, to nawet nie oczko. tylko OKO wodne ;:oj Wielkie jak nie wiem... Fajnie, jeszcze pewnie jakiś mostek się pojawi?
Widać ogromną różnicę między Twoim ogrodem teraz, a rok temu ;:180 Wykonałaś kawał naprawdę gigantycznej pracy, podziwiam ;:215
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Dorotko ;:167 patrząc na całość, rabaty...kształt oczka wszystko pasuje do siebie ;:215 Czy od góry obok roślin wodnych, sypałaś żwirek?
Po zanurzeniu w wodzie rośliny nie będą wypływały...będą bardziej stabilne...w przyszłości rybki nie będą też wygrzebywać ziemi z doniczek ;:108 Rabatka przy domu ciekawie skomponowana...czy te krzewy są niskie :?:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Fajne te obrzeża rabat z pni brzózek ;:333 Mam i ja na jednej rabacie, ale mieszane obrzeże ....bo S mi żałuje, że niby opał to jest do kominka :lol:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Dorotko zdrowiej. ;:168 Pracy wykonaliście ogromnie dużo. ;:180 Oczko będzie wspaniałe, choć perypetii z umieszczaniem roślin nie zazdroszczę. ;:oj Jaki porządek zrobiłaś, wypielone. ;:215
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Tak samo jak inni przede wszystkim wielki szacun za ogrom pracy ;:180 Zwłaszcza że to Wasze sioło weekendowe więc i czasu dużo mniej na wszystko.
Zdrowiej! :uszy
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati dzięki za wsparcie ;:306. Oczko robione z tego co jest, mam nadzieję, że szybko zarośnie ;:222 . Reszta i tak musi być z otoczaków bo tylko takie kamienie jeszcze pozostały na działce :;230 .

Gosia :wit u mnie wierzby rosły. To stare gospodarstwo obsadzone kiedyś wokół, ponad 90 lat temu, wierzbami . Później w środku posadzono las, który zdominował wszystko. Teraz ujrzał te wierzby znowu świat, ale niestety to są już stojące próchna , a niektóre już nie stojące tylko leżące, sypiące. Tak kiedyś obsadzone były wsie, szczególnie mazowieckie.
Szczerze to ja wolę brzozy, a wierzby póki stoją, niech stoją, w nich mieszka i wylęga się mnóstwo ptaków :D .

Elwi , dziękuję ;:196 . Ale się uśmiałam, ;:306 OKO no może teraz tak wygląda ale zarośnie i będzie oczko :;230 . Mostek przydałby się żeby na skróty do sadu patyczkowego przejść, albo rabatek kwiatowych. Ale to dalsze plany, na razie jest częściowe oświetlenie i dobrze, bo blisko ogniska, przynajmniej w nocy nikt nie wpadnie. ;:306

Aniu , a tam pasuje, na razie to nie wygląda. Kwiaty muszą urosnąć, wody dolać, ryby wrzucić i kończyć powoli.
O żwirku pamiętałam zanim ruszyłam do sklepu, ale w sklepie już zapomniałam ;:223 oczywiście na działce powróciła pamięć. ;:30
Przy domu krzewy do formowania jakiś jałowiec tam rósł, tuje do ciecia, krzewuszki , piwonie, irga, nic wielkiego, róże rabatówki, lawenda i tyle.

Gosia :wit jak weekend minął, u mnie pracowicie, ale czas na grilla i ognisko się znalazł. Szkoda że nie przyjechaliście. 3 zaczęła się demolka w domu ;:145 , oj ciężko to widzę, do wakacji może się uda skończyć. Brzozowe obrzeża ładnie wyglądają, ale chwilę, szybko się rozłazi i ten najfajniejszy efekt - kory, niestety odpada ;:306 .

Soniu dziękuję, staram się jak mogę i ze zdrowiem i z pracą i odpoczynkiem. W weekend wzięłam się za kolejne rabaty, bo u mnie nic nie opielone było jesienią. Dobrze spożytkowany weekend :;230. Rusza wszystko , szczególnie po podlewaniu.

Jacku dziękuję :D , zdrówko , cóż, lepiej funkcjonuję, ale się nie wykurowałam dalej prycham. Ale pracy trochę nadrobiłam, w słoneczku fajnie się pracuje. ;:333

Nie wiem jak u Was, ale u mnie wszędzie susza, więc podlewanie ruszyło. Wokół działki we wsiach różnych leje, w W-wie leje, grad, burze, lubelskie to samo, a u mnie sucho. Wąż w dłoń i poszło :wink: .
Trochę uporządkowałam rabaty, trzy dni podlewania i wszystko ruszyło, ale dla mnie najważniejsze , że powstały schody do lasu, nie skończone jak wszystko ale są ;:138 . Kolejny ulubiony obiekt do fotografowania a dla dzieci do zabawy. Muszę jeszcze po bokach dowieść ziemi, bo trochę się obsypuje , no i kupić jakieś paprocie, boki schodów obrosną. ;:215

Więc dosyć gadania pokażę co powstało, sami oceńcie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”