Zaczarowany Ogród IV
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zaczarowany Ogród IV
Dorotko.....do taczki sił nie miałaś ona widać do ciebie także bo zrobiła klopsssss.
. Takie czasem przypadkowe kwietniki najlepsze.
. Mój sąsiad tak rozmyślał nad kwietnikiem aż wymyślił...z kibelka. Postawił go na szczycie skalniaka a w muszli kwiatki. 
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Iwonko, mój młody strasznie dużo pije. A to takie napoje bez konserwantów. dzieciowe. I oczywiście była okazja.iwona0042 pisze:A po co Ci tylei Ty masz być zdrowa
ja dziś walczyłam z zielskiem w truskawkach, skonana ale zadowolona, bo sporo zrobiłam, choć wiatr wiał zimny, ale słonko świeciło
Co do zielska w truskawkach to nie mam problemu bo ... nie mam truskawek.
Zeniu, ja kwietniki z kibelków mam dwa.Zenia pisze:Dorotko.....do taczki sił nie miałaś ona widać do ciebie także bo zrobiła klopsssss.. Takie czasem przypadkowe kwietniki najlepsze.
. Mój sąsiad tak rozmyślał nad kwietnikiem aż wymyślił...z kibelka. Postawił go na szczycie skalniaka a w muszli kwiatki.
Lucynko patrz jak rosną hosty od Ciebie.

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U Ciebie, Dorotko, poszły w górę te same hosty, które u mnie jeszcze tylko kły pokazują.
Widocznie Twój klimat bardziej im odpowiada.
Niech rosną.
Mam jeszcze inne, ale słabo rozrośnięte, a gdy się rozrosną, to znowu część do Ciebie pojedzie, bo widać, że dobrze się tam czują. 
Widocznie Twój klimat bardziej im odpowiada.
Niech rosną.
Ile to oczko ma litrów ? Obowiązkowa musisz zdać relację z jego zakładania 
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Kurczaki pieczone ,chciałabym to zobaczyć .
No widzisz Dorotko , teraz ja pokładam się ze śmiechu .Moja wyobrażnia z kibelkiem na skalniaku .uruchomiona . Witam Cie Dorotko ,będę częściej się wpisywała .Pozdrawiam 
- Dorota71

- Kontakt:
beatrix+ , No najwyższy czas wynieść porcelanę do ogrodu.
A za kamieniami uważaj. A zresztą w razie czego też będziesz miała taczkowy skalniak.
plocczanka, Lucynko, te hosty tak poszły w górę bo szczerze i z sercem dane.
Ale i miejsce dla nich mam ładne, w tujowym lesie.
gloff, Mariusz, nie mam pojęcia ile to oczko ma litrów. Ale pewnie sporo. Może tam gdzieś jest napisane na nim. Poszukam. Relacja fotograficzna z zakładania na pewno będzie.
pela11, Elu witaj serdecznie w moim "zaczarowanym".
Zapraszam do zaglądania.
Dzisiaj dzień odpoczynku. Zero prac w ogrodzie za to zaliczyliśmy Festiwal Zieleni w jednym z naszych centrów handlowych.

Oczywiście kupiłam badyla. Nie mam pojęcia tylko co to jest. Były dwa. Bez ceny i bez nazwy.
Pani chyba wcześniej pączki sprzedawała, bo na roślinach nie zna się kompletnie. Przez chwilę tam stałam i odpowiadałam na pytania klientów. Bo mnie szlag trafiał jak pani na każde zadane pytanie odpowiadała z miną zbitego psiaka - nie wiem.

I jeszcze jedno fajne stoisko. Fajne bo fajnie wymyślone mini ogródki. Ale ceny !!!! Z kosmosu !!!

I jeszcze jedno, z drewnianymi ptakami. Ptaki owszem, ładne (nieskromnie powiem, że kilka lat wstecz sama takie wycinałam i malowałam), żadna filozofia. Najgorsze w tym wszystkim to, że one góra dwa lata w ogrodzie wytrzymują. Cienka deska, pod wpływem czynników atmosferycznych już po pierwszej zimie farba się łuszczy.
Ale cena, noooo, cena jak najbardziej wskazywałaby na to, że dożywotnio w ogrodzie powinny stać!

Żurawie prawie 60 zł za sztukę.

Co to za ptak - nie mam pojęcia. Dość wysokie. Cena powyżej 100 zł.
Za to moje dziecię bawiło się przednio.
Najpierw malowanie buźki.

A później pierwsze w życiu serduszko decu robione dla mamusi.

W razie czego jeszcze kilka zdjęć mam? Ogląda ktoś? Wstawić?
plocczanka, Lucynko, te hosty tak poszły w górę bo szczerze i z sercem dane.
gloff, Mariusz, nie mam pojęcia ile to oczko ma litrów. Ale pewnie sporo. Może tam gdzieś jest napisane na nim. Poszukam. Relacja fotograficzna z zakładania na pewno będzie.
pela11, Elu witaj serdecznie w moim "zaczarowanym".
Dzisiaj dzień odpoczynku. Zero prac w ogrodzie za to zaliczyliśmy Festiwal Zieleni w jednym z naszych centrów handlowych.

Oczywiście kupiłam badyla. Nie mam pojęcia tylko co to jest. Były dwa. Bez ceny i bez nazwy.
Pani chyba wcześniej pączki sprzedawała, bo na roślinach nie zna się kompletnie. Przez chwilę tam stałam i odpowiadałam na pytania klientów. Bo mnie szlag trafiał jak pani na każde zadane pytanie odpowiadała z miną zbitego psiaka - nie wiem.

I jeszcze jedno fajne stoisko. Fajne bo fajnie wymyślone mini ogródki. Ale ceny !!!! Z kosmosu !!!

I jeszcze jedno, z drewnianymi ptakami. Ptaki owszem, ładne (nieskromnie powiem, że kilka lat wstecz sama takie wycinałam i malowałam), żadna filozofia. Najgorsze w tym wszystkim to, że one góra dwa lata w ogrodzie wytrzymują. Cienka deska, pod wpływem czynników atmosferycznych już po pierwszej zimie farba się łuszczy.
Ale cena, noooo, cena jak najbardziej wskazywałaby na to, że dożywotnio w ogrodzie powinny stać!

Żurawie prawie 60 zł za sztukę.

Co to za ptak - nie mam pojęcia. Dość wysokie. Cena powyżej 100 zł.
Za to moje dziecię bawiło się przednio.
Najpierw malowanie buźki.

A później pierwsze w życiu serduszko decu robione dla mamusi.

W razie czego jeszcze kilka zdjęć mam? Ogląda ktoś? Wstawić?
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Wstawić, Dorotko, wstawić!
Ależ to uczta dla oczu!
Dla kieszeni już nie, ale co szkodzi popatrzeć na ładne rzeczy....
Ależ to uczta dla oczu!
Dla kieszeni już nie, ale co szkodzi popatrzeć na ładne rzeczy....
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No to fajnie spędziłaś czas, popatrzeć na te cuda można, ale jak sama mówisz, ceny z kosmosu, a takie mini ogródki samemu zrobić można 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Fajna sprawa z takim festiwalem zieleni.
Ty Dorotko robiłaś dzisiaj za znawcę ogrodowego, ja za nabiałowego - też miałam sporo pytań, ot tak, przypadkowo.
Najważniejsze, że bardzo miło spędziliście dzionek, i ogrodowo chociaż nie w ogrodzie
Ty Dorotko robiłaś dzisiaj za znawcę ogrodowego, ja za nabiałowego - też miałam sporo pytań, ot tak, przypadkowo.
Najważniejsze, że bardzo miło spędziliście dzionek, i ogrodowo chociaż nie w ogrodzie
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Nie wiem dlaczego co nie którzy sie podśmiewają z tak zacnego kwietnika.
U Mnie funkcjonuje już od kilku lat.

U Mnie funkcjonuje już od kilku lat.

- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Dorota, wstawiaj zdjęcia wstawiaj, pięknych rzeczy i fajnych pomysłów nigdy za wiele
A zakupiona roślinka to mi kojarzy się z jakimś cyprysikiem o pędach zwisających np jakiś z nutkajskich, ale na 100% to pewna nie jestem
A zakupiona roślinka to mi kojarzy się z jakimś cyprysikiem o pędach zwisających np jakiś z nutkajskich, ale na 100% to pewna nie jestem
- Dorota71

- Kontakt:
plocczanka, Lucynko, dlatego też przeszliśmy się tam bardziej oczy nacieszyć niż coś kupować. I młody miał frajdę.
iwona0042, Iwonko, dokładnie. Takie mini ogródki samemu i to z łatwością można zrobić, dlatego zastanowiły mnie te wygórowane ceny. Na przykład ten kosztował ..... 200 zł !!!!! Niezłe przegięcie? Co?

Beaby, Bea, a widzisz a ja na nabiale niewiele się znam.
Rozumiem to, że nie trzeba się znać na wszystkim. To normalne. Ale jak już stawiają kogoś na festiwalu do sprzedawania roślin, to niech ten ktoś ma jakiekolwiek pojęcie o tym!!!! A czas faktycznie spędzony ogrodowo a nie w ogrodzie!
I kilka fajnych pomysłów wpadło.
semper, Jurek, ten kwietnik jest bombowy!!!! Moje nie są takie wypasione jak Twój. Moje nie mają desek.
I już tego efektu nie ma. Niestety. Ale zaden problem, rozejrzę się za deskami.
sweetdaisy, Zuza, dzięki za namiary, zaraz sobie wpisze w wujka google i może uda się go zidentyfikować.
Czas też zebrać jasnotę purpurową. Okazuje się, ze większość chwastów w moim ogrodzie, to zioła.
Pierwszy raz jadłam suszone szyszki brzozy. Ponoć bardzo zdrowe. Ale czy smaczne? Jakbym wióry jadła.
Mam kilka przepisów na herbatę z pokrzywy z różnymi owocami. I inne ciekawe przepisy. Dziewczyna, która to robi - przesympatyczna! Stałyśmy i gadałyśmy dłuższy czas. Jak macie ochotę, to jest na FB. Szukajcie pod hasłem chwastingdotyknatury w Brzeźnie.
Ja na pewno skorzystam z wielu jej przepisów, ale brzozy więcej jeść nie będę.
I jeszcze kilka zdjęć.

Beaby, Bea, a widzisz a ja na nabiale niewiele się znam.
semper, Jurek, ten kwietnik jest bombowy!!!! Moje nie są takie wypasione jak Twój. Moje nie mają desek.
sweetdaisy, Zuza, dzięki za namiary, zaraz sobie wpisze w wujka google i może uda się go zidentyfikować.
Czas też zebrać jasnotę purpurową. Okazuje się, ze większość chwastów w moim ogrodzie, to zioła.
Pierwszy raz jadłam suszone szyszki brzozy. Ponoć bardzo zdrowe. Ale czy smaczne? Jakbym wióry jadła.
Mam kilka przepisów na herbatę z pokrzywy z różnymi owocami. I inne ciekawe przepisy. Dziewczyna, która to robi - przesympatyczna! Stałyśmy i gadałyśmy dłuższy czas. Jak macie ochotę, to jest na FB. Szukajcie pod hasłem chwastingdotyknatury w Brzeźnie.
Ja na pewno skorzystam z wielu jej przepisów, ale brzozy więcej jeść nie będę.
I jeszcze kilka zdjęć.

- Kontakt:
24.04.2016 godz. 12:48 - pada śnieg!
I to nie taki malutki. Świata nie widać!
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
PotwierdzamDorota71 pisze:24.04.2016 godz. 12:48 - pada śnieg!
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Och jak pięknie to wszystko wyglądało
można napaś oczy, ale nie kupić
Ja kupiłam z przeceny i też się cieszę
Same umiemy sobie zrobić, a już Ty na pewno. No synek słodki, dla mamusi robi serduszko
No Śnieg ta Pani Natura chyba przesada
Ja kupiłam z przeceny i też się cieszę
No Śnieg ta Pani Natura chyba przesada