Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Post »

Dziewczyny zrobię pożywienie dla roślinek ale muszę zorganizować zamknięty pojemnik co by w trakcie się tworzenia pożywienia nie pachniało.
U mnie dzisiaj wieje zimny wiatr ale ;:3 jest.

:wit
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu nie musi być takie szczelne..ja robię w beczce i tylko przykrywką przykryję a jak zaczyna waniać dodaję garść wapna albo kredy i nie czuć tak bardzo..a podlewam jak sąsiad podlewa to on myśli że to jego śmierdzi..
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

A ja tam podlewam bez wahania. Sąsiedzi daleko ;:108
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Alina-277 pisze:..a podlewam jak sąsiad podlewa to on myśli że to jego śmierdzi..
Nie tylko ja mam takie pomysły ;:306
A tak po prawdzie, to przykrywam wiadro pokrywką i nie czuć. Dopiero pokazuje swój aromat podczas zamieszania, ale mieszam pod wieczór jak zbieram się do domu, a sąsiadów dawno już nie ma.
Z podlewanie tak samo - wieczorowa porą. :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Przy moim "kochanym" sąsiedzie lałabym tę breję w południe i to z wielką satysfakcją i rozmysłem. ;:170
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALINKO jak miło, że jesteś i mnie odwiedzasz ;:196 nigdy nie robiłam gnojówki z pokrzyw ale w tym sezonie spróbuję. A że moi sasiedzi mają trawę i tuje, gnojówki nie będą robić, więc zapaszki ja będę rozpylać ;:108 ;:108 Okazuje się, że w trzecim roku życia z ogrodem w zasięgu ręki mam sytuację opanowaną i się wyrabiam, dzisiaj nawet zamierzam posiać dwa rządki ogorków ;:108

KASIU szczęściara jak sąsiedzi daleko, rób i lej ;:306

ANY na tym forum można nauczyć się wiele, nawet jak unikać sasiąda :;230

DOROTKO a bywają bardzo różni sąsiedzi, nie jednemu by można podlać co nie co ;:108 ;:108 ja też mam takiego co tylko chodzi i węszy ;:223

slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

Witam jestem i ja przejrzałam wątek od strony 1 i zajęło mi to ponad godzinkę ale bylo warto bo pięknie u ciebie i mam jedno pytanie napisz proszę czym masz wyłożony taras? i na co montowane ? pytam bo mi się bardzo spodobał ja mam 5 lat kafelki ale zaczęły odpadać fuga się kruszy i już mnie drażni myślę o zmianie ale nie już na kafelki tylko coś innego A róże przy pergoli urosły ci tak szybko i są piękne
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

SLIMAK jest to typowa kostka tarasowa w tej chwili nie powiem dokładnej nazwy, ale gdzieś mam jeszcze katalog jak tylko odszukam podam nazwę tej kostki. Schody wykonane z tego samego materiału tylko to były takie bloki z których układano schody bo taras u nas wysoki.
Na wylany beton usypano podsypkę, której nazwę też w tej chwili nie powiem ale jak zajrzę w kronikę budowy to odpowiem.
Na tej podsypce ukladano kostkę a fugi uzupełniano pisakiem z lasu, fugowanie trwało dość długo. Jeszcze mamy w niewidocznym zakamarku wiaderko z piaskiem leśnym i po dużych deszczach fugi się wypłuczą to się zabawiam fugowaniem....chodzę ze szczotką i sobie macham ;:306

Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja dziś wyrzuciłam na kompost powyrywane pokrzywy ;:223 Zapomniałam, że można zrobić z niej coś pożytecznego ;:218
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MIŁKA ja jutro ruszam na ROD i tam na pewno juz zacznę tworzyć rozczyn pokrzywowy ;:108
Chcę zakomunikować, że dzisiaj posadziłam do ziemi 9 karp dalii, 4 do donic które będą stroiły taras, sadząc dalie cały czas myślalam o Tobie jaki to wyczyn posadzić posadzić ponad 100 dalii ;:180 ;:180 dla Ciebie.

Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

E! Jak się już tyle ma, to się o tym nie myśli! Jak sadzę, to sobie rozmyślam, rozmawiam z nimi, pogłaszczę! ;:306 To tak czas dla mnie! Nigdy nie myślałam o tym, że to wyczyn! ;:131 A tak ładnie potem kwitną! ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

Mąz dziś wróci to mu pokażę twój taras bo wszyscy zawsze kiedy mówię że najlepiej jakby kostka była to mówią że musi być krawężnik na brzegach a u ciebie go nie ma i wszystko ci się trzyma
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Dziewczyny, może wiecie a może nie, że mnie do upraw eko jest nie po drodze. Ale pomysł z gnojówką sporządzoną dla roślin i dla... sąsiada :;230 przekonał mnie. Mam 800 m ogrodu, sąsiad też. Zgadnijcie, w którym miejscu sąsiedzi postawili stolik i ławeczki? Otóż samym przy płocie na wysokości mojego tarasiku ( ten oddalony jest nieco od płotu). Gnojówka znaczy się być musi! Tylko ja muszę wyjechać. Długo to śmierdzi ( mam nadzieję, że tak!).
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ewa, śmierdzi najbardziej jak jest odkryta i ją mieszasz. Więc raczej zostań na działce, zaopatrz się w maseczkę i co chwilę mieszaj gnojówkę. A najlepiej to wtedy jak sąsiedzi siedzą przy stoliczkach i girila podjadają. ;:306
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Krysiu , niestety mojej trytomi nie widzę chociaż była związana na zimę i pewnie nie zobaczę .Trudno ,więcej nie kupie i już .Za to u Ciebie się dzieje ,roślin przybywa, normalnie poczułas wiosnę .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”