Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jest już wiosna!

Post »

No tak Iwonko jednak bardziej odpowiada mi czynny odpoczynek :;230 Mam już 3 st. ;:oj

Lucynko no widzisz jak odpoczywanie męczy :;230 na koniec dnia walnęłam dwa sery i zaraz idę spać bo już jestem kompletnie wykończona Obrazek
Dobrej nocy ;:196

Aniu to trochę mnie martwi że moje się nie rozkrzewiają, a może moje są zwisające :;230 Ważne żeby zakwitły ;:215
Ciekawa jestem jakie moje i Twoje będą miały kwiatki :D

Na dobranoc moje tulipanki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobranoc!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,wiosna tulipanowa u Ciebie,świetnie razem wyglądają ,praktycznie dzisiaj skończyłam paczki ,jutro tak bym chciała robić wystawę ,ale aż się boję planować ,żeby coś nie wypadło innego ,dzisiaj przywiozłam 6 worów obornika gołębiego,to będą pyszne nalewki dla roślinek :uszy ,czytam,ze u Ciebie jutro kopią ,czy my nie usiądziemy na tyłkach spokojnie ;:306 my kopiemy,ludzie kopią ,ciągle się coś dzieje,pozdrawiam i słodkich snów,żebyś była jutro wypoczęta ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I jak tam u Ciebie? U mnie na 6 piętrze na termometrze o 5 było +3 i liczę na to, że temperatura zatrzymała się w granicach 0 st. Ale jak było naprawdę najwcześniej dowiem się w piątek, bo dziś kończę pracę o 20 i o żadnej działce nie może być mowy...
Piękny tulipanowy spektakl. Ja dopiero jesienią trochę odmian kupiłam po raz 1... reszta to popularne czerwone z "babcinego ogródka" po poprzednich właścicielach. Zbierałam je przy zakładaniu rabaty wszędzie i wtykałam grupami.
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Hej Marysiu!
Czy u Ciebie też takie zimno? U mnie -2*C. Wieczorem nakrywałam trójlisty i obuwiki w pąkach.

Ale masz ładną łączkę tulipanów. :)
Twoje wschody i zachody są niezrównane. ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w słoneczny dzień, o 5.30 było zero stopni i niżej chyba nie było, bo jedynie w polu parę plam przymrożonej trawy. Ranek piękny, bo w świetle wschodzącego słońca, jeszcze ta noc może być przymrozkowa bo to pełnia ;:oj

Martusiu my i siadanie na tyłku, no co Ty :;230 chyba by nas ktoś lub coś musiało przywiązać i nie daj Boże żeby się tak stało. Trzeba się turlać do końca :heja Życzę Ci żeby nic nie stanęło na przeszkodzie w przygotowywaniu wystawy, a potem może uda się odpocząć choć trochę ;:168 Dobrego dnia bo ładny to będzie ;:196

Moniko u mnie chyba (?) dobrze teraz słońce ogrzewa folie i mam nadzieję że nie będzie strat, co najwyżej papryki i pomidory przystopują :? Tak temperatura raniutko sięgnęła zera i chyba niżej nie było. Tulipanów różnistych już miałam parę razy a zostają tylko te podstawowe żółte i czerwone i wiesz chyba już nie będę innych kupować bo to nie ma sensu. Podejrzewam że te odmianowe nie tworzą cebul i dlatego na drugi rok ich nie ma, bo do tej pory posądzałam nornice. Przy okazji wykopywania roślin odkopałam doniczkę w której były cebulki oczywiście bez zielonego, wyrzuciłam ziemię i nic w niej nie było, śladu żerowania nornic też ;:185

Marysiu nie było minusowej temperatury ;:185 więc moje prowizoryczne okrycia chyba spełniły swoją rolę.
Dobrze że jesteś bo muszę poobcinać jaśmin, czy Twój przeżył?
Dziękuję za pochwały pod adresem słońca ;:168

To dzisiejszy wschód!

Obrazek

Dobrego dnia !
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu śliwa dopiero otworzyła kwiatki ,a już przymrozek zbrązowiał płatki ;:222
Dziś przymrozek dokończył dzieła bo przy pełni i czyściutkim niebie dachy białe a kierowcy mocno skrobali szyby.Było grubo poniżej zera.
Cudne te tulipanowe szpalery, a fiołeczek o niespotykanej barwie.
Jednak fiołki zostały u mnie :) mam pełno siewek w miejscach po wyrwanych chorych uw ubiegłym roku.Tylko białych nie widzę .
Cudny wschód słońca ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, pięknie słonko wschodzi, ziemię szybko ociepli, ale faktycznie przymroziło z lekka, oj oby to przetrwać, ciężki dzień Ciebie czeka, ale życzę, żeby dobrze i spokojnie minął ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu no to pewnie śliwy przepadły ;:222 Nie byliśmy (Małopolska) w zestawie przymrozkowym dlatego u nas łagodniej :wink: U mnie też sporo siewek fiołków, kiedyś dostałam od Marysi mar sporo różnych kolorów a może też się krzyżują ;:219 Zaraz napiszę do Ciebie pw.
Dzięki ;:196

Iwonko już rano usuwałam co jeszcze stało na przeszkodzie koparki, jeszcze M usunie auto i lecimy, podobno ma być wszystko zrobione w ciągu dzisiejszego dnia, więc byle do jutra. Niech się życzenia spełnią, dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

;:306 ;:oj O rany Twoje wschody słonka są nie do pobicia, ;:138
A tulipanki super , a ja nie umiem takiego efektu otrzymać he, he zazdrość mnie ima ;:306
Powodzenia w rujnowaniu ;:306 ;:306 ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

E tam Misieńko zazdrość to niska pobudka i ja Cię o nią nawet nie podejrzewam :D
Ooo godzina rujnowania się zbliża także do zobaczenia wieczorem, chyba że panowie będą grzeczni i nie trzeba im będzie patrzeć na ręce i łyżkę koparki ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Pilnuj Marysiu, lepiej dmuchać na zimne ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dzień dobry, Marysiu!
Jak widać, Twoje tulipaniki aż rwą się do kwitnienia. ;:63 W zasadzie to już kwitną, tylko pełnego słońca potrzebują, by szeroko otworzyć kielichy. ;:3
Znowu czarujesz pięknym wschodem słoneczka. ;:15 Niech Ci świeci przez cały dzień, byście wspólnie z M mogli przypilnować wykonawców inwestycji, po pierwsze by porządnie wykonali robotę, za którą niemało kasy musicie wybulić, a jednocześnie żeby podczas prac nie zniszczyli Twoich roślinek, które przecież gdzieś tam w pobliżu mieszkają. ;:218

Dobrego, spokojnego dnia, Marysiu, jak najmniej, a najlepiej zero nerwówki podczas tego "rujnowania". ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, oby się panowie szybko uwinęli z tym kopaniem. Czeka Cię potem wielkie porządkowanie.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, życzę Ci wytrwałości i spokoju w tym trudnym dniu :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu :wit
Kwiaty, roślinki masz ładne, wiadomo :D
Ale i wschody, zachody słońca,Chmurki u ciebie też pięknie są zaprezentowane.
z przyjemnością ogląda sie takie miłe widoczki . ;:63 ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”