Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Piękna wiosna u Ciebie. Przyszłam się pogapić na tulipany i tak na nie patrzę i zastanawiam się, czemu ja nie mam białych???...taką świeżość wprowadzają w ogrodzie, bujnie i soczyście .
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Kaskadowa to ta rabata z beli słomy? Mocno osiada?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Kaskadowa robi furorę Martusiu. Bardzo ładnie to wyszło ;:333
Podziwiam świdośliwę, bo moja mała jeszcze, ale nie spodziewałam się, że one takie wielkie rosną ;:131
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu, jakie Ty masz cudowne różowe bratki ;:oj ;:138
Już wiem czego mam poszukać. Koniecznie ;:170 ;:306

Te białe tulipany z zielonymi żyłkami mam w swoim ogrodzie. Są przepiękne, delikatne i wdzięczne.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam miłych gości ,mamy zimno ,,ale jak na razie nie ma u mnie przymrozków tylko 1 stopień rano,więc rośliny dobrze to znoszą ,żeby tylko nie było zimniej ,w ogrodzie dominuje soczysta zieleń ,rabaty sie zapełniają ,aż się dziwię jak wszystkie roślinki wiedzą co mają robić ,praktycznie bez mojego udziału ,bo nadal nie mam czasu na bawienie sie ogrodem .

Kasiu,ja też mam 3 odmiany epimedium ,ale ta trzecia chyba troszkę późniejsza bo teraz zaczyna kwitnąć ,jeszcze nie robiłam jej zdjęcia ,jest buraczkowa bez żadnych jasnych wstawek,Gunnera żyje i ma sie dobrze,ale nie jestem z niej zadowolona ,bo nie jest taka wysoka jak Twoja ,bo jeżeli jest to największa bylina świata ,to niech ją będzie widać ,a moja ma tylko duże liście ,ale ogonki krótkie i przez to nie jest wysoka ,bardzo chciałabym kupić od Ciebie kawałek twojej Gunnery :uszy ,pozdrawiam ;:196

Soniu,to prawda,bardzo rozświetlają ogród owocowe i magnolie,tulipany też są cudowne,te malutkie miniaturowe bratki to samosiejki ,pracuję mimo ,że zimno ,bo mam sporo wysyłek i ostatniego kwietnia wystawę i co roku jeżdżę z moimi roślinami ,więc od jutra zabieram się za wystawę ,żeby przygotować roślinki,ale ubieram sie odpowiednio i jakoś jest ,pozdrawiam ;:168

Kasiu,fajnie ,że biegasz po moim ogrodzie :heja

Aniu,są rejony ,ze dużo wcześniej wszystko zakwita,ale za to możemy w różnym czasie oglądać podobne roślinki,tulipanki dopiero u mnie zaczynają co niektóre zakwitać,pozdrawiam :wit

Tereniu,cieszę się ,że się podoba ,a jeszcze w lecie w tamtym roku słoma była na samochodzie jak Ciebie odwiedziliśmy,a teraz już wszystko na niej rośnie,jakby zawsze tam była,pozdrawiam ;:196

Marysiu,ja praktycznie skończyłam paczki i biorę sie za wystawę ,więc ogród dalej musi na mnie czekać ,ciągle mamy jakieś pilne prace,jesteśmy zmęczone ,ale jakoś szybko przechodzi,ja na koniec maja jadę do Buska trochę sie zregenerować :uszy aż dwa tygodnie mnie nie będzie ,to wtedy troszkę odsapnę ,pozdrawiam i dobrej nocki życzę ;:196

Gosiu,cieszę się ,że mogłam pomóc ,tarczownica to duża roślina i żerna ,więc trzeba ja dokarmić ,żeby wydała kwiatuszki,a liście wychodzą później jak przekwitnie i na pewno wyjdą ,tulipany sa w skrzynkach po pomidorach i koszyczkach ,bo moje myszy wszystko by zjadły,więc jakoś dały radę i zaczynają kwitnienie ,pozdrawiam ;:196

Aniu zara,świdośliwa piękna jak kwitnie i wspaniałe ma owoce,takie jagodowe,bez pestek i słodziutkie ,dzieci je uwielbiają ,a narcyzy przeniosłam od mamy męża z jej ogródka ,podzieliłam na 3 grupki i tak pięknie sie zadomowiły u mnie ,uwielbiam je i ich zniewalający zapach, u mnie nornice nie jedzą narcyzów,może mają duży wybór,pozdrawiam ;:168

Joasiu,wszystkie kwiatuszki są piękne ,każdy ma coś innego i każdymi się cieszymy,a na nastepny rok zawsze można coś uzupełnić ,pozdrawiam :wit

Jacku,tak ta kaskadowa to na balach ze słomy ,na razie nic nie siada,ale zobaczymy jak długo tak wytrzyma :wit

Gosiu,PEPSI,miło,że się podoba ,zawsze chciałam zrobić taką rabatę na podwyższeniu,ale tyle ziemi i kamienia trzeba by mieć ,więc wymyśliłam na słomie,świdośliwa ma już parę lat ,więc jest zagospodarzona ,jej owoce są pyszne ,tylko szpaki też na nie czekają ,pozdrawiam :wit

Aguś,my tak wszyscy na okrągło ,coś wypatrujemy ;:306 nie jesteś odosobniona ,ponieważ są tam różowe róże,wiec teraz są różowe bratki ,samej tak mi się spodobały na targu ,że sie nie oparłam,te moje tulipanki są jakby kremowe w porównaniu z białymi bratkami co koło nich rosną ,ale i tak się człowiek cieszy z każdej sztuki,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitają białe niezapominajki
Obrazek

rabaty bardzo szybko się zapełniają ,a dopiero było puściutko
Obrazek

brunery pięknie zaścielają ziemię
Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martuś piszesz, że zimno, a po roślinkach wcale tego nie widać ;:215 Rosną tak, że zaczynam cię podejrzewać o posiadanie podgrzewanych rabat ;:306 Tarczownica się ujawniła, co prawda ma małe listeczki i pewnie nie zakwitnie w tym roku, ale i tak ;:138 :wink: dam jej papu i zobaczymy w przyszły roku
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Witaj Marto! Pięknie, bujnie u Ciebie, roślin tak dużo, zdrowe, ciekawe, kwitnące. Piszesz, że ogród ma już 11 lat. Mój tak naprawdę dopiero rok. :) Też bym chciała taki efekt.
Fajne obrzeża z desek sosnowych.
Narcyzki babcine ;:167 u mnie nie zakwitły teraz. Popełniłam błąd i wsadziłam je od razu jak dostałam, w czerwcu. Zostawić czy w czerwcu wykopać, wysuszyć i dać do gruntu we wrześniu?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu witaj :wit , ale pięknie brunery się ścielą ;:215 epimedia kwitną na całego, moje się ociągają a niezapominajki jeszcze w głębokich pączkach, no pewnie czekają na ciepło, takie prawdziwe z nockami ciepłymi ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu włączyłaś podgrzewanie grządek ;:oj Ogromne lilie i piwonie! przecież w Twojej strefie chłodniej niż u mnie....a może jednak nie ;:185 Skoro jedziesz do Buska to zaplanuj proszę przed Buskiem wypad do Będkowic, bo Cassandra rośnie w oczach a lepiej żeby rosła w twoich oczach :;230 Umówimy się po wystawie, dobrze? Teraz spokojnie zdążysz wszystko i tak jesteś w lepszej sytuacji czasowej niż rok temu ;:333 Pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marta, a wiesz, że moje babcine narcyzy strajkują? Mam kilka sporych kęp i tylko w jednej dopatrzyłam się pączków :( A szkoda, bo mimo wszystkich przepięknych odmian do tych białych mam wyjątkowy sentyment i ten intensywny zapach ;:108
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Piękny ogród - miło tu zaglądać i oczka cieszyć.
Urzekła mnie biała niezapominajka - tez muszę dorwać do siebie. Nigdy jeszcze tego koloru niezapominajki nie miałam ;:224
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A ja nie mam białej niezapominajki :( muszę poszukać -miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Na rabatach coraz więcej piękności widzę ;:108 ;:108
To pierwsze epimedium tak na żółto kwitnie ??
Ja mam tylko takie jak to dwoje drugie,biało-czerwonawe :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych przyjaciół ,znowu przeleciał szybciutko następny dzień ,było piękne słoneczko ,tak wygrzało mnie i kwiatuszki,ale aż radość przebywać w otoczonym promieniami słońca ogrodzie.

Gosiu,dopiero dzisiaj było cieplutko,w nocy zapowiedzieli u mnie 6 stopni ,to troszkę cieplej jak bywało ,rabat nie podgrzewam ;:306 ,tylko słoneczko dzisiaj podgrzewało,nawet kawka pyszna była w ogrodzie i fajnie było sobie zrobić przerwę ,tarczownica nie przemarza ,najwyżej nie kwitnie czasem ,pozdrawiam ;:168

Moniczko witaj ,wdepnęłaś do mojego ogrodu na spacerek to super,czas tak niebotycznie leci ,że już 11 lat ,a ja sama nie wierzę ,że to ja go zrobiłam ,w najstarszych miejscach już taki duży i dalej jest w budowie ,bo wiesz jak to jest ,ciągle coś dorabiamy,wiec niektóre rabaty mają rok ,a niektóre dopiero w tym roku powstają ,obrzeża kupuję w tartaku ,takie okrajki ,żeby oddzielić trawę od rabat,babcinych narcyzów nie ruszaj w ogóle ,one tego nie lubią ,dobrze zrobiłaś ,że zaraz wsadziłaś,one muszą się dobrze zadomowić i będą kwitły już w każdym roku ,ale jak będziesz ich przesadzać to nie będą kwitły,ich nie trzeba wykopywać i w jesieni sadzić ,nie lubią takiego ruszania,może pamiętasz jak rosły w babcinych ogródkach ,przez lata nic nie ruszane , zawsze w tym samym miejscu i pięknie kwitły,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:65

Iwonko,zawsze myślałam ,że u Ciebie dużo cieplej i szybciej ,ale niebieskie niezapominajki jeszcze nie zakwitły ,tylko białe,dzisiaj w nocy trochę cieplej zapowiedzieli bo 6 stopni,pozdrawiam ;:168

Marysiu,może i u mnie chłodniej ,ale może to wcześniejsze odmiany ,piwonie na pewno ,a lilie to złotogłów białe i czerwone tak zasuwają ,myślę ,ze się do ciebie wybiorę jak będzie już po wystawie,bo muszę się odstresować od roboty,wypatruj co tam Ci się u mnie podoba ,żebym miała z czymś przyjechać ,ja mam zapisane tylko fiołki,mówisz ,że w tamtym roku miałam mniej czasu ?wydaje mi się ,że tydzień ,a teraz mam tydzień i dwa dni,dzisiaj sie zabrałam za tą robotę ,ale mi nie idzie szybko,bo tyle zaległości w ogrodzie ,że jak idę po rośliny to przy okazji plewię i kopię a czas mi ucieka ,ale mam już 100 roślin zrobionych ;:306 ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Sabina ,zasil je chociaż raz w roku ,może ich jakoś przeoczyłaś ,żeby te cebulki miały z czego zawiązać pąki kwiatowe,jak będą lepiej odżywione,ja też mam wielki sentyment do tych narcyzów,i cały flakon z nimi mam w kuchni przed nosem ,a w ogrodzie i tak ich jeszcze dużo,mam trzy spore kępy,pozdrawiam :wit

Aniu zara,ciesze się ,że tak odbierasz ten ogród,u mnie dużo białych niezapominajek ,nawet więcej jak niebieskich ,same się tak rozsiewają ,a ja im nie przeszkadzam i niech są. Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”