Soniu u mnie fiołki rosną i w cieniu i w słońcu. Nie jest to jakiś potwór nie do pokonania
 , ale ładnie się rozrastają i przy przesadzaniu fajnie się przyjmują, nie wymagając ode mnie żadnej pielęgnacji, więc jak dla mnie to wymarzone roślinki
 , ale ładnie się rozrastają i przy przesadzaniu fajnie się przyjmują, nie wymagając ode mnie żadnej pielęgnacji, więc jak dla mnie to wymarzone roślinki  Może w tym roku twoje nadrobią zaległości...
 Może w tym roku twoje nadrobią zaległości...

U mnie już trzy odmiany w pełni kwitnienia ciemny fiolet jasny fiolet i niebieski
 U mnie już trzy odmiany w pełni kwitnienia ciemny fiolet jasny fiolet i niebieski  
  U mnie póki co tylko ten jeden kwitnie, więc ci zazdroszczę troszeczkę
 U mnie póki co tylko ten jeden kwitnie, więc ci zazdroszczę troszeczkę 

fioki się sieją, oj sieją, ale przynajmniej jest gwarancja, że nie znikną z ogrodu jak wiele innych kwiatów. No chyba, że samemu się ich pozbędziemy
 fioki się sieją, oj sieją, ale przynajmniej jest gwarancja, że nie znikną z ogrodu jak wiele innych kwiatów. No chyba, że samemu się ich pozbędziemy 

Wczoraj sadziłam kwiatki, ziemia fajnie wilgotna, więc deszczu nie pragnę za bardzo, ale pamiętając poprzedni sezon nawet na niego nie marudzę, do podlewania mi nie spieszno
 Wczoraj sadziłam kwiatki, ziemia fajnie wilgotna, więc deszczu nie pragnę za bardzo, ale pamiętając poprzedni sezon nawet na niego nie marudzę, do podlewania mi nie spieszno