Spokojnego tygodnia, pozdrawiam ciepło
Ogród Marty-cz.aktualna
- wiewioreczka
- 500p

- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
Matuś.... podziwiam kwitnące widoki.. od razu lepiej na duszy...
- zara
- 500p

- Od: 6 maja 2015, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie zdążyłam nawet wpisu skończyć a tu już kolejne zjawiskowe foteczki. Ależ barwne te pączki i kwiatostany magnoliowe.
Drzewka owocowe nie odpuszczają - moc kwiatostanów więc i owoców powinno być dużo, aby tylko przymrozki nie wróciły.
U nas wegetacja troszkę opóźniona w stosunku do Twoich fotorelacji ale lada dzień rusza i u nas czereśnie. Śliwka mirabelka już rzuca płatkami. Na ogrodzie mam jak na ulicach w Boże Ciało wszystko w płateczkach
Drzewka owocowe nie odpuszczają - moc kwiatostanów więc i owoców powinno być dużo, aby tylko przymrozki nie wróciły.
U nas wegetacja troszkę opóźniona w stosunku do Twoich fotorelacji ale lada dzień rusza i u nas czereśnie. Śliwka mirabelka już rzuca płatkami. Na ogrodzie mam jak na ulicach w Boże Ciało wszystko w płateczkach
-
DTJ_1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto śliwy, grusze, magnolia cudowne.
Zawsze jest coś u Ciebie do oglądania , jest na czym oko zawiesić.. 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moja tarczownica jeszcze się nie pokazuje, a ona taka fajna jest.
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Tarczownica.....nie znam tej rośliny, więc będę podglądać ją u Ciebie.
Przyznam, że bardzo oryginalnie wygląda ta łodyga z pączkami.
Przyznam, że bardzo oryginalnie wygląda ta łodyga z pączkami.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam serdecznie miłych gości,dzień był znośny ,chłodno,troszkę chmur ,troszkę słoneczka ,a w nocy nie było przymrozku z czego się cieszyłam,nic nie zrobiłam dzisiaj w ogrodzie ,bo dalej robię paczuszki,tyle ,że się nagonię po ścieżkach i oglądam co nowego ,więc aparat był w użyciu.
Marysiu,u mnie było 1 stopień ,ale nic się nie stało roślinkom,przecież namiotu nie trzeba okrywać ,bo nawet jakby był przymrozek ,to i tak w nim cieplej jak na zewnątrz,Iwonka pali w nim świeczki czy znicze ,też troszkę ogrzeją w zamkniętym pomieszczeniu,epimedia bardzo kwitną teraz,pozdrawiam i dobrej nocy życzę
,ja jakoś zmęczona dzisiaj jestem.
Aniu,aż dziwne ,bo tyle u nas deszczu ,a u Ciebie nic ,a zapowiadali wszędzie ,tarczownica ma po przekwitnięciu bardzo duże ozdobne liście i myślę ,że się też znajdzie w Twoim ogródku,pozdrawiam
Maryniu,wszyscy pokazują co im kwitnie ,a teraz czas na epimedia ,więc u każdego na forum epimedia
one naprawdę są wdzięczne i bezproblemowe ,ja to nie mam jakiejś specjalnie pięknej wiosny ,bo nie mam dużo takich wiosennych roślinek,teraz na tej kaskadowej troszkę jest,ale bardzo dziękuję za miłe słowa,pozdrawiam i buziaczki
Bożena,jest pod dostatkiem epimedium,wiec jest w zasięgu ręki,pozdrawiam
Tereniu,jak nie masz żółtego to możesz mieć
u mnie też sie ochłodziło ,że pracowałam dzisiaj w kurtce,a już były takie dni w tym roku ,że pracowałam w opalaczach w ogrodzie ,pozdrawiam i buziaczki
Aniu,wiewióreczko,jak miło,że jesteś ,jak patrzy się na kwiatuszki to jakoś łatwiej ukoić duszę pozdrawiam
Bożena oj zimno teraz i wieczorem i w nocy i w dzień ,ale jak sie dobrze ubierzemy to idzie wytrzymać
Aniu zara, lubię taki ogród w płateczkach,owocówka ładnie kwitnie ,chociaż jabłonki sie ociągają ,pozdrawiam
Dorota,staram się bardzo ,żeby zawsze coś kwitło bo wtedy jest jakoś weselej w ogrodzie,pozdrawiam
Małgosiu,jak tarczownica nie pokazała kwiatuszków ,to może nie kwitnąć ,później wyjdą tyko liście ,zasil ją nawozem potasowo fosforowym,pozdrawiam
Grażynko,to trzeba koniecznie uzupełnić ogród w tarczownicę
Marysiu,u mnie było 1 stopień ,ale nic się nie stało roślinkom,przecież namiotu nie trzeba okrywać ,bo nawet jakby był przymrozek ,to i tak w nim cieplej jak na zewnątrz,Iwonka pali w nim świeczki czy znicze ,też troszkę ogrzeją w zamkniętym pomieszczeniu,epimedia bardzo kwitną teraz,pozdrawiam i dobrej nocy życzę
Aniu,aż dziwne ,bo tyle u nas deszczu ,a u Ciebie nic ,a zapowiadali wszędzie ,tarczownica ma po przekwitnięciu bardzo duże ozdobne liście i myślę ,że się też znajdzie w Twoim ogródku,pozdrawiam
Maryniu,wszyscy pokazują co im kwitnie ,a teraz czas na epimedia ,więc u każdego na forum epimedia
Bożena,jest pod dostatkiem epimedium,wiec jest w zasięgu ręki,pozdrawiam
Tereniu,jak nie masz żółtego to możesz mieć
Aniu,wiewióreczko,jak miło,że jesteś ,jak patrzy się na kwiatuszki to jakoś łatwiej ukoić duszę pozdrawiam
Bożena oj zimno teraz i wieczorem i w nocy i w dzień ,ale jak sie dobrze ubierzemy to idzie wytrzymać
Aniu zara, lubię taki ogród w płateczkach,owocówka ładnie kwitnie ,chociaż jabłonki sie ociągają ,pozdrawiam
Dorota,staram się bardzo ,żeby zawsze coś kwitło bo wtedy jest jakoś weselej w ogrodzie,pozdrawiam
Małgosiu,jak tarczownica nie pokazała kwiatuszków ,to może nie kwitnąć ,później wyjdą tyko liście ,zasil ją nawozem potasowo fosforowym,pozdrawiam
Grażynko,to trzeba koniecznie uzupełnić ogród w tarczownicę
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
A u mnie mają być przymrozki a czereśnie również kwitną.
Epimedium przecudne kocham je i dokupiłam 3 kolor jutro będzie u mnie.
Ślicznie magnolie wyglądają u mnie na razie jedna bo druga młoda a trzecia, przepadły jej korzenie.
Cudnie Martuś u Ciebie a powiedz jak Gunnera?
Epimedium przecudne kocham je i dokupiłam 3 kolor jutro będzie u mnie.
Ślicznie magnolie wyglądają u mnie na razie jedna bo druga młoda a trzecia, przepadły jej korzenie.
Cudnie Martuś u Ciebie a powiedz jak Gunnera?
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś owocowe i magnolie to teraz najpiękniejszy widok,
choć już tulipany się spieszą pokazać kolory. Różowe tulipany śliczne, a bratki malutkie za nimi urocze.
Podziwiam, że pracujesz w takie chłody, trzeba uważać, bo o przeziębienie łatwo.
Ja mimo wolnych dni, siedzę przed komputerem,
a w ogrodzie pracowałam godzinę.
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Mahonia cudowna.
Oj same piękności się dziś naoglądałam.
Oj same piękności się dziś naoglądałam.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ej Martuś!!
Wcale nie tak później masz kwitnienia.
Tulipanków moc, piękne są
One tak dużo wnoszą koloru do naszych ogrodów.
Wcale nie tak później masz kwitnienia.
Tulipanków moc, piękne są
One tak dużo wnoszą koloru do naszych ogrodów.
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martusiu jak cudnie wygląda ta podniesiona , kaskadowa rabatka
a tulipany cudne i wszystko kwitnące w Twoim ogrodzie
Pozdrawiam i życzę ciepełka i
na jutro 
Pozdrawiam i życzę ciepełka i
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu świetne ujęcie z białymi tulipanami (cudnymi) rzut z boku na kaskadową. Wierzę że jesteś zmęczona, ja skończyłam dzisiaj przesadzać rośliny z grządki przed oknem gdzie będzie kopane i jestem wykończona, więc tylko chwalę cudną wiosnę i życzę dobrej i spokojnej nocy
najlepiej ciepłej 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Martusiu dzięki, pocieszyłaś mnie z tą tarczownicą
Rady oczywiście posłucham
Kaskadowa coraz śliczniejsza, a tulipanów można pozazdrościć 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- zara
- 500p

- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Świdośliwa Martusiu robi wrażenie - oczy trudno oderwać
Zapach narcyzów o których piszesz rozpala moje wspomnienia z dzieciństwa. Mimo że intensywny, hipnotyzujący aż po duszący zawsze kojarzą mi się z ciepłą wiosną na wsi
Coraz rzadziej spotykam je w ogrodach
sama miałam kiedyś dwie kępki ale od trzech lat nie wychodzą -100% nornice im pomogły 
Zapach narcyzów o których piszesz rozpala moje wspomnienia z dzieciństwa. Mimo że intensywny, hipnotyzujący aż po duszący zawsze kojarzą mi się z ciepłą wiosną na wsi
Coraz rzadziej spotykam je w ogrodach