W moim ogródku Cz.5 Becia
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na powitanie Becia Cz.5.W moim ogródku 2015
A mi tak pasuje. Kwiaty cudne dziewczyny przepiękne. Oby tak dalej. Trzymaj się Beatko.
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Bałagan ale postępy są .Dziś już trochę czyściej to wygląda ale zdjęcia wczorajsze zaraz po posadzeniu.
Po truskawkach.Od drogi jest obwódka żywopłot z jesienią posadzonych pęcherznic potem na włókninie hortensje różyczki i obwódka z lawendy środkiem ale nie widoczne na zdjęciach są świerki tujki krzewuszki w następnym rzędzie z kolkwicjami .W obwódkach tulipany w kółku tu musze coś posadzić co potem będzie kwitną
ć.w ósemce perowskia z wielosiłem floksem kanadyjskim szafirkami niebieskimi i ułudka jako obwódka w środku jest jeszcze w trzech kępkach trochę krokusów ,by każdą pora coś kwitło.
Po truskawkach.Od drogi jest obwódka żywopłot z jesienią posadzonych pęcherznic potem na włókninie hortensje różyczki i obwódka z lawendy środkiem ale nie widoczne na zdjęciach są świerki tujki krzewuszki w następnym rzędzie z kolkwicjami .W obwódkach tulipany w kółku tu musze coś posadzić co potem będzie kwitną
ć.w ósemce perowskia z wielosiłem floksem kanadyjskim szafirkami niebieskimi i ułudka jako obwódka w środku jest jeszcze w trzech kępkach trochę krokusów ,by każdą pora coś kwitło.
- becia123
Przed a z lekkiej perspektywy przy skalniaku.Na włókninę położę pewnie kamień ale nie wszędzie na razie rozkładam dalej.
[/URL
Po długości w poprzek idzie włóknina sporo metrów tam jest.
[url=http://www.fotosik.pl/zdjecie/c44e1f730e0f62ef]

Po długości w poprzek idzie włóknina sporo metrów tam jest.
[url=http://www.fotosik.pl/zdjecie/c44e1f730e0f62ef]

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Beatko, prace pełną parą widzę
, ale za to jak ładnie się robi, no nie, że było brzydko, ale , no tak zielska nie będzie, mniej pracy, a więcej podziwiania 

- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Wielkie zmiany na wiosnę!
Pierwsze co mi przyszo na myśl to - Rabaty aż po horyzont.
Pierwsze co mi przyszo na myśl to - Rabaty aż po horyzont.

- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Widzę u Ciebie zmiany, wielkie zmiany, cudnie się robi i wiosna już w pełni zawitała do Ciebie... 

- becia123
Witaj Justynko zmian trochę jest czasu brak bo wiadomo praca dzieci ale stopniowo staram się coś robić.Finanse też ograniczają dlatego jak wszędzie gdzie samemu się coś robi w jednym roku jedno w drugim drugie i tak co roku coś ale jak mam do wyboru roślinki czy sukienka to pierwsze zwycięża to jest zielona choroba 
-- 19 kwi 2016, o 11:48 --
-- 19 kwi 2016, o 11:50 --

-- 19 kwi 2016, o 11:48 --
Beatko miejsca mam bardzo duzżo sadzić jest gdzie byle bym dała radę to ogarnąć może być i po horyzontjuni pisze:Wielkie zmiany na wiosnę!
Pierwsze co mi przyszło na myśl to - Rabaty aż po horyzont.
-- 19 kwi 2016, o 11:50 --
Iwonko głównie chodzi o to by tego zielska było mniej Nie mam tyle czasu ,by co dziennie 3 godziny spędzać w ogródku Są dni ,że i 6 udaje się ale jest i tydzień ,że nic nie zrobię więc musi być tak ,by i wygodniej było .Po kawałku zmieniam i powstaje coś na kształt ogrodu nie tylko bezkresnej ilości kwieciaiwona0042 pisze:Witaj Beatko, prace pełną parą widzę, ale za to jak ładnie się robi, no nie, że było brzydko, ale , no tak zielska nie będzie, mniej pracy, a więcej podziwiania
- MamciaTerenia
- 1000p
- Od: 1 lis 2012, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam wiosennie Beatko
Z tego co pokazałaś na zdjęciach zanosi się na bardzo duże zmiany w Twoim ogrodzie no i podziwiam ogrom pracy jaki w te zmiany włożyłaś
Jestem pod dużym wrażeniem i życzę udanego sezonu a wiosnę masz bardzo kolorową.
Pozdrawiam.

Z tego co pokazałaś na zdjęciach zanosi się na bardzo duże zmiany w Twoim ogrodzie no i podziwiam ogrom pracy jaki w te zmiany włożyłaś

Jestem pod dużym wrażeniem i życzę udanego sezonu a wiosnę masz bardzo kolorową.
Pozdrawiam.
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beata skąd Ty dziewczyno bierzesz siły na takie rewolucje w swoim ogrodzie ?
Wspomagasz się czymś
?
Ja dzisiaj zaczęłam robić obwódki do trawnika , nóż do darni poszedł w ruch .
Już nie mogłam patrzeć jak trawa wrasta mi w kamienie
.
Wspomagasz się czymś

Ja dzisiaj zaczęłam robić obwódki do trawnika , nóż do darni poszedł w ruch .
Już nie mogłam patrzeć jak trawa wrasta mi w kamienie

Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- becia123
Witam
MamciaTerenia staram się po kawałku ale jest co robić
MamciaTerenia staram się po kawałku ale jest co robić
- becia123
Mariolcia1962 ja jestem abstynentką wspomagacze nie dla mnie
.Na odstresowanie po pracy zawodowej
ogródek dzieci bawią się na podwórku a ja szaleje .Jak już z czymś nie mogę dać rady to czasem eM pomorze co cięższe ale chłopina nie ma czasu teraz wziął się za przeróbkę garażu więc marne szanse na pomoc .Jednak takie rzeczy jak przesadzanie drzew czy jakieś linie proste to już nie ja bo i zawsze krzywo .Pocięcie zrębków to jego działka .Cała frajda te ogrodowe rewolucje bo to praca własnych rąk.Trawników nie mam więc darni nie wycinam może kiedyś ale póki co nie szybko.Powodzenia i Tobie w tworzeniu ogrodu

- becia123
To co przed wjazdem rośnie czyli w większości poprawiane wiosna i jesienią po truskawkach nie skończona włóknina wspomniana wyżej.
Posadzone w sobotę muszą się rozrosnąć jesienią posadziłam tu krokusy ale coś zachorowały i zgniły ,grzyb ,pędraki i jakieś inne robale

Pęcherznice hortensje i obwódka z lawendy jeszcze małej różyczki też są rabatowe .

Za siatka na wyłożonych zrębkami dwu rabatach hortensje z perowskimi i żurawkami i innymi roślinkami

Posadzone w sobotę muszą się rozrosnąć jesienią posadziłam tu krokusy ale coś zachorowały i zgniły ,grzyb ,pędraki i jakieś inne robale

Pęcherznice hortensje i obwódka z lawendy jeszcze małej różyczki też są rabatowe .

Za siatka na wyłożonych zrębkami dwu rabatach hortensje z perowskimi i żurawkami i innymi roślinkami