Co do migdałka to wolę posłuchać twojej rady niż czytać jakieś anonimowe porady. Jak tylko przekwitnie to skrócę
Ogród Biedronki641cz.4
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641cz.4
Ala, jakie ty mas niesamowitości w swoim ogrodzie
Co do migdałka to wolę posłuchać twojej rady niż czytać jakieś anonimowe porady. Jak tylko przekwitnie to skrócę
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Alu,piękne rośliny
.Ciekawy jaskier i piękne epimedium.A miłek
Kochanie,ja nie oceniam ludzi,którzy kupują rarytasy(drogie).Super,bo dzięki temu mogę je oglądać na forum.
Tylko ja taka sknera jestem
,że zanim jakąś roślinę kupię(nawet niedrogą,)to się długo zastanawiam i szkoda mi każdego grosza.Pewnie dlatego,że zawsze miałam mało pieniędzy i musiałam robić selekcję-co jest najbardziej potrzebne.Dlatego napisałam o tym totku.Sama nie pracuję,więc nie odłożę ''zaskórniaków''
.Nie chciałam nikomu dogadywać.
Ale wiem,że przez moje skąpstwo sobie nie kupię,bo mi zwyczajnie szkoda kasy.A jeszcze u mnie taki klimat,że nie wiadomo,czy by przezimowały.
Dlatego zaglądam do ciebie,bo masz fajne rarytaski
Kochanie,ja nie oceniam ludzi,którzy kupują rarytasy(drogie).Super,bo dzięki temu mogę je oglądać na forum.
Tylko ja taka sknera jestem
Ale wiem,że przez moje skąpstwo sobie nie kupię,bo mi zwyczajnie szkoda kasy.A jeszcze u mnie taki klimat,że nie wiadomo,czy by przezimowały.
Dlatego zaglądam do ciebie,bo masz fajne rarytaski
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Ala,pokazuj co masz do pokazania.Emerytura forumowa to tak bliżej dziewięćdziesiątki więc jeszcze masz długa drogę.Ja dziwię się tylko,że taka
duża różnica jest pomiędzy naszymi ogrodami.Tulipany u mnie jeszcze w pąkach.
duża różnica jest pomiędzy naszymi ogrodami.Tulipany u mnie jeszcze w pąkach.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu już wiem, w nasiona tropikalne kupiłam jego nasiona, ale teraz widzę, że nie mają, wysłałam zapytanie
, śliczny ten z jaskier z rynku, a miłki bardzo mi się podobają 
Witaj Alu! Co to za sasanka, wewnątrz biała, a na zewnątrz jakieś odcienie fioletu? Mogłabyś zebrać nasiona? Chętnie się wymienię, mam ciekawe Papageno.
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witam. Tyle się opisałam i wszystko poszło w kosmos.
Stasiu witam i ja Cię w moim raju na ziemi. Staram się dbać o to co już posadziłam.Każdą wolną chwilę spędzam w ogrodzie na grzebanie w ziemi. Mogę tylko narzekać,że nie mogę tego robić codziennie bo jeszcze pracuje zawodowo. Za
dziękuję,ale po tym upalnym wczorajszym dniu dziś go nie było.Znów padało i bardzo się oziębiło.
Aza Olgo, bo tak masz na imię.
To Ty masz wątek o górach,do którego zaglądam anonimowo. Bardzo je lubię i tam spędzam urlopy, bo do nich mam bliżej. Tak rośliny cudnie mi już kwitną.
Sabinko ja dziele się swoim doświadczeniem i nigdy bym źle nie doradzała.
Jolu ja Ciebie doskonale rozumiem i nic złego na myśli nie miałam.A wygranej w lotto życzę, bo samej mi się nigdy nie udało.Marzenia trzeba mieć i realizować.
Nie jest tak,że ja tylko kupuję rarytaski.Mam też pospolite i znane.Sama też dużo wysiewam i rozmnażam, by załatać dziury po wypadnięciu roślin. Co wcale nie jest rzadkie i nieuniknione.
Janku a wiesz ,że różnica w kwitnieniu pomiędzy Trillum Iwoną a mną też jest, choć mieszkamy w tym samym mieście. To nie dziw się,że pomiędzy nami też będzie.Często się kontaktujemy i wymieniamy się informacjami co komu wcześniej zakwitło ita różnica jest w obu ogrodach. A jeśli będzie co do pokazania jeszcze to będę pokazywać.
Iwonko liczę ,że zakwitnie, to i nasionka będą.Byle go nie stracić,bo nie mam go więcej.
A jaskier kosztowałtylko4,5 i bardzo mi się spodobał.Miałam podobnego o pełnych kwiatach,ale w tym roku mi nie zakwitł.
howlit witaj.Jak masz na imię? Tę sasankę kupiłam 4 lata temu jako żółtą kaukaską na all.
Kwitnie mi dopiero od dwóch lat.Jest blado żółta.Kwiaty ma mniejsze niż u innych,kwitnie później, bo prawie wszystkie mi już przekwitły. Przypomnij się a ja pozbieram nasiona. Okey?
Fotki wczorajsze,bo dziś urzędowałam do wieczora w pracy.

Disporum Flavum

Już nie długo zakwitnie Arisema Amurska

I konwalia pasiasta

Trillum grandiflorum nadal w pąkach

Stasiu witam i ja Cię w moim raju na ziemi. Staram się dbać o to co już posadziłam.Każdą wolną chwilę spędzam w ogrodzie na grzebanie w ziemi. Mogę tylko narzekać,że nie mogę tego robić codziennie bo jeszcze pracuje zawodowo. Za
Aza Olgo, bo tak masz na imię.
Sabinko ja dziele się swoim doświadczeniem i nigdy bym źle nie doradzała.
Jolu ja Ciebie doskonale rozumiem i nic złego na myśli nie miałam.A wygranej w lotto życzę, bo samej mi się nigdy nie udało.Marzenia trzeba mieć i realizować.
Nie jest tak,że ja tylko kupuję rarytaski.Mam też pospolite i znane.Sama też dużo wysiewam i rozmnażam, by załatać dziury po wypadnięciu roślin. Co wcale nie jest rzadkie i nieuniknione.
Janku a wiesz ,że różnica w kwitnieniu pomiędzy Trillum Iwoną a mną też jest, choć mieszkamy w tym samym mieście. To nie dziw się,że pomiędzy nami też będzie.Często się kontaktujemy i wymieniamy się informacjami co komu wcześniej zakwitło ita różnica jest w obu ogrodach. A jeśli będzie co do pokazania jeszcze to będę pokazywać.
Iwonko liczę ,że zakwitnie, to i nasionka będą.Byle go nie stracić,bo nie mam go więcej.
A jaskier kosztowałtylko4,5 i bardzo mi się spodobał.Miałam podobnego o pełnych kwiatach,ale w tym roku mi nie zakwitł.
howlit witaj.Jak masz na imię? Tę sasankę kupiłam 4 lata temu jako żółtą kaukaską na all.
Kwitnie mi dopiero od dwóch lat.Jest blado żółta.Kwiaty ma mniejsze niż u innych,kwitnie później, bo prawie wszystkie mi już przekwitły. Przypomnij się a ja pozbieram nasiona. Okey?
Fotki wczorajsze,bo dziś urzędowałam do wieczora w pracy.

Disporum Flavum

Już nie długo zakwitnie Arisema Amurska

I konwalia pasiasta

Trillum grandiflorum nadal w pąkach

- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Trillium grandiflolum u mnie już kwitnie, ale arisema jeszcze nawet się nie pokazała.
Zaś judaszowiec ma maleńkie pąki i jeszcze trzeba sporo poczekać na kwiaty. Tym bardziej że postępuje ochłodzenie i nadają przymrozki.
Zaś judaszowiec ma maleńkie pąki i jeszcze trzeba sporo poczekać na kwiaty. Tym bardziej że postępuje ochłodzenie i nadają przymrozki.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
Poszukuję, wymienię
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Trzymam więc kciuki za nasionka, a ja dostałam informacje, że nasiona będą w czerwcu 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu wróciłam do grona żywych
i nadrabiam zaległości. Irys bucharski mnie zauroczył,
mam słabość do irysów, ale u mnie jakoś nie chcą rosnąć inne poza bródkowymi i syberyjskim. Hosty wyjątkowo wystrzeliły w górę, a goryczka z tym niebieskim kwiatem cudna.
No nie rutewka kwitnie,
moja też ładnie przyrasta.
Disporum Flavum ma taki tajemniczy wygląd, piękna fotografia. 
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu, czy na ostatnim zdjęciu to serduszka?
Piękny krzaczek
Piękny krzaczek
- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Na ostatnim zdjęciu jest kokorycz. 
Z pozdrowieniami, Maria
Poszukuję, wymienię
Poszukuję, wymienię
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki chinanit 
Alu, nie jest to sasanka kaukaska. Prawdopodobnie jest to sasanka albańska (Pulsatilla albana), albo jej mieszaniec. Ale na nasiona jestem chętny. Pozdrawiam. Henryk
- trillum30a
- 200p

- Od: 6 lut 2012, o 15:24
Pozdrawiam-Iwona
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Marysiu moje trójlisty jakoś długo są w pączkach. Może maja za dużo cienia. Teraz się bardzo ochłodziło,to wstrzyma kwitnienie.
Iwonko dzięki za informacje. Jak nie zakwitnie to nasionka kupię.
Soniu ja też mam zaległości w pracach ogrodowych,praca i jeszcze się doszkalam. Irys bucharski ładnie przyrasta ,wcześnie kwitnie i szybko przekwita. Rutewka jeszcze nie kwitnie.Pokazałam ja w pąku. A hosty nie wszystkie takie jeszcze wysokie.
Aga to kokorycz biała. Bardzo mi się w tym roku wysiała.
Henryku tam ,gdzie ją kupowałam zawsze były zgodności.Masz takie cudne rośliny,Czemu nie masz wątku?.
Iwona a moje wyglądają tak

Szukałam ich dla porównania i sama już nie wiem co mam. Jaka by to nie była to jest i tak inna.
Nasionka pozbieram.

Iwonko dzięki za informacje. Jak nie zakwitnie to nasionka kupię.
Soniu ja też mam zaległości w pracach ogrodowych,praca i jeszcze się doszkalam. Irys bucharski ładnie przyrasta ,wcześnie kwitnie i szybko przekwita. Rutewka jeszcze nie kwitnie.Pokazałam ja w pąku. A hosty nie wszystkie takie jeszcze wysokie.
Aga to kokorycz biała. Bardzo mi się w tym roku wysiała.
Henryku tam ,gdzie ją kupowałam zawsze były zgodności.Masz takie cudne rośliny,Czemu nie masz wątku?.
Iwona a moje wyglądają tak

Szukałam ich dla porównania i sama już nie wiem co mam. Jaka by to nie była to jest i tak inna.
Nasionka pozbieram.