proszę!

Jak kupuję pierwszą wiązkę rabarbar to w domu traktują prawie jak święto, wiedzą, że będzie ciasto albo babeczki, a ty gnojówkę z niego robisz
  Jak kupuję pierwszą wiązkę rabarbar to w domu traktują prawie jak święto, wiedzą, że będzie ciasto albo babeczki, a ty gnojówkę z niego robisz  a raczej powinno być
  a raczej powinno być   

, moja jakaś niemrawa w tym roku.
 , moja jakaś niemrawa w tym roku.  

4 liliowce i 4 irysy syberyjskie. Przesadziłam jeżyny i maliny i mam nadzieję, ze w tym roku wreszcie zjem swoich malin
  4 liliowce i 4 irysy syberyjskie. Przesadziłam jeżyny i maliny i mam nadzieję, ze w tym roku wreszcie zjem swoich malin   Muszę coś jeszcze zrobić z borówkami, bo maleją zamiast rosnąć, a jedna chyba już całkiem odeszła... Za to dzisiaj zobaczyłam taką śliczną zieloną kropeczkę w korze - zyje mój powojnik Blue Light
  Muszę coś jeszcze zrobić z borówkami, bo maleją zamiast rosnąć, a jedna chyba już całkiem odeszła... Za to dzisiaj zobaczyłam taką śliczną zieloną kropeczkę w korze - zyje mój powojnik Blue Light   

Chciałam dokupić jeszcze kilka odmian szafirków na jesieni, ale odwyk chyba troszkę zadziałał i mi się nie udało
  Chciałam dokupić jeszcze kilka odmian szafirków na jesieni, ale odwyk chyba troszkę zadziałał i mi się nie udało   Szafirek szerokolistny - jeden z wyższych, Valerie Finis - śliczny błękitny, Siberian Tiger - biały, ale z lekkim błękitnym odcieniem i na koniec przekwitający już Album -bardzo się w tym roku wyciągnął
  Szafirek szerokolistny - jeden z wyższych, Valerie Finis - śliczny błękitny, Siberian Tiger - biały, ale z lekkim błękitnym odcieniem i na koniec przekwitający już Album -bardzo się w tym roku wyciągnął   Po wcześniejszych już śladu nie ma. Oczywiście cały czas czekam na najpóźniejszego, ale ten nawet jeszcze pąków nie pokazał...
  Po wcześniejszych już śladu nie ma. Oczywiście cały czas czekam na najpóźniejszego, ale ten nawet jeszcze pąków nie pokazał... 

. Tyle lilii z pewnością będzie co podziwiać. Ja mam około 50 ale jeszcze nie wszystkie wyszły. W tym roku także przesadzałam maliny i teraz mają dużo słońca i liczę na owoce
 . Tyle lilii z pewnością będzie co podziwiać. Ja mam około 50 ale jeszcze nie wszystkie wyszły. W tym roku także przesadzałam maliny i teraz mają dużo słońca i liczę na owoce   . Szafirki masz bardzo ładne zwłaszcza te białe. Chyba muszę je upolować jesienią. Pozdrawiam ciepło
 . Szafirki masz bardzo ładne zwłaszcza te białe. Chyba muszę je upolować jesienią. Pozdrawiam ciepło   .
.
 Sadziłam zakupione kłącze niewiadomej odmiany
 Sadziłam zakupione kłącze niewiadomej odmiany   Ale twój wpis dodał mi nadziei i czekam na grubaśne łodygi. Czy to prawda, że po wyrywaniu odrasta od nowa??
  Ale twój wpis dodał mi nadziei i czekam na grubaśne łodygi. Czy to prawda, że po wyrywaniu odrasta od nowa??  

Ja niestety na działce mogę być tylko w weekendy i wtedy chcę zrobić jak najwięcej.
  Ja niestety na działce mogę być tylko w weekendy i wtedy chcę zrobić jak najwięcej.  

Pocieszasz mnie tym powojnikiem, bo moje trzy jeszcze uśpione i boję się, że snem wieczystym
  Pocieszasz mnie tym powojnikiem, bo moje trzy jeszcze uśpione i boję się, że snem wieczystym