Iwonko bardzo Ci dziękuję za nazwę
Czosnaczek ciekawa roślina
młode liście czosnaczka najlepiej smakują na świeżo, można ich używać zamiast czosnku np. sałatce, w pesto, twarożku, maśle czy oleju smakowym. Dodaje się je również do potraw mięsnych, placków ziemniaczanych, klusek, stosuje przy wypieku chleba
Obniża cholesterol i lipidy we krwi, działa przeciwcukrzycowo, jest żółciopędny, wspomaga działanie wątroby. Może hamować rozwój grzybów i pasożytów. Stosowany zewnętrznie na trudno gojące się rany.
Kupowałam rożne zioła które mogą mi w jakiś sposób pomóc - a teraz nie wiem co mam
Lucynko 
oszczędzam się bo już nie mogę nic i sił brak
Dzięki

pierwiosnków trochę mam ale one dopiero się rozkręcają
Marysiu przymrozki to nie mój wymysł - to prezenterzy pogody coś tam przepowiadają

ja też nie chcę nawet słyszeć .
Ja swoje wszystkie siewki i te co nie wzeszły wywiozłam do szklarenki - muszą sobie radzić , w domu zostawiłam tylko pomidory i paprykę .
O Michale nic nie wiem , może wyjechał - spróbuję jeszcze zadzwonić .
Na cebule żonkili się piszę
Ja Ci bardzo dziękuję

też życzę Ci dużo zdrówka i wszystkiego naj ...
Jolu 
ja swoje siewki wywiozłam do szklarenki i teraz będę miała problem bo szklarenka na starej działce i będę musiała jeździć wietrzyć i podlewać .
Mam jeszcze trochę nasion miałam dzisiaj wysiać ale nie dałam rady .
Te przymrozki były duże ?? może nie uszkodzą kwiatów drzew .
Jadziu dzięki
A co to za cudo ? ten Primula Franciska-- Green Lace - wujek gogle mi nie chce pokazać
Witaj Andrzeju
Ja też nie mam gdzie trzymać

i tak się męczę i siewki też .
Już postanowiłam w następnym roku też sieję tylko do rozsadnika .
Dziękuję bardzo i wzajemnie .
Danusiu dzięki

cieszę się że go mam - czosnaczek oczywiście
Wszystkie doniczki wyniosłam do szklarni - niech się dzieje co chce - trudno mi ich tam będzie dopilnować .
Karolinko 
Ty się nie śmiej to bardzo pożyteczny chwast