Mnie kapusta nie lubi. Ten rok jest 3, kiedy próbuję. W połowie lutego wysiałam Ditmarską, ale zdążyłam zamordować rozsadę, nawet nie wiem, tak do końca, dlaczego. Wczoraj wysiałam jeszcze raz Ditmarską i Kamienną Głowę. Zobaczymy.

(na opakowaniu jest napisane, że siew w kwietniu).
 (na opakowaniu jest napisane, że siew w kwietniu).

Ja Kamienną Głowę zawsze sieje pod koniec kwietnia i sadzę na przełomie maja czerwca, a w polu siedziekopom pisze:Kapusta Kamienna Głowa już powinna być wysiana, a nawet w marcu, bo jest odmianą późną.
 sobie do listopada
 sobie do listopada 

Cały czas (niestety nie od wykiełkowania) jest na zewnątrz, nie zabieram na noc do domu. Dwie na próbę wsadziłam kilka dni temu do gruntu, zmężniały i wydaje mi się, że zaraz ruszą z kopyta
 Cały czas (niestety nie od wykiełkowania) jest na zewnątrz, nie zabieram na noc do domu. Dwie na próbę wsadziłam kilka dni temu do gruntu, zmężniały i wydaje mi się, że zaraz ruszą z kopyta   Pozostałe na dniach też trafią na grządkę, a późna Kamienna Głowa jest na etapie liścieni jeszcze. Ma jeszcze z 6-7 miesięcy, żeby urosnąć, więc się nie stresuję. Ditmarską chciałam w sierpniu przerobić na gołąbki i zawekować, więc lepiej niech się bierze do roboty
 Pozostałe na dniach też trafią na grządkę, a późna Kamienna Głowa jest na etapie liścieni jeszcze. Ma jeszcze z 6-7 miesięcy, żeby urosnąć, więc się nie stresuję. Ditmarską chciałam w sierpniu przerobić na gołąbki i zawekować, więc lepiej niech się bierze do roboty