I ja także mam nadzieję, że czujesz się już dużo lepiej, bo jutro czeka Cię kolejny miły dzień
Jest już wiosna!
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jest już wiosna!
Marysiu, bardzo mi się rozrasta ten biały ozdobny krwawnik - stąd to pytanie, bo bardzo go sporo usuwam z rabaty.
I ja także mam nadzieję, że czujesz się już dużo lepiej, bo jutro czeka Cię kolejny miły dzień
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Marysiu,czytam ,ze miałaś dolegliwości ,biedaczysko moje ,ale już po bólu ,u mnie cały dzień lekko siąpiło,ale w ogrodzie zapieprzałam z paczkami ,no i oczywiście kisiłam barszcz,robiłam chipsy jabłkowe i obiadek ,jak dobrze pójdzie to jeszcze dwa dni mam zasuwania,więc na razie w ogrodzie nic konkretnego nie robię ,pozdrawiam i spokojnej nocy życzę 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam w kolejny dzień w którym idę raniutko do ogrodu bez aparatu
Bea a ja mam różne odcienie i kolory krwawnika ozdobnego a białego nie mam, biały mam w polu to wystarczy i też się rozrasta (rozsiewa) to może Twój też nie jest ozdobny? Rób gnojówki skoro jest go nadmiar
A na co jest gnojówka, bo czytam że
Wyciąg z krwawnika
Choroby: kędzierzawość brzoskwini, brunatna zgnilizna drzew pestkowych, mączniak prawdziwy
0,5kg świeżego krwawnika moczymy w 5l wody przez dobę. Po rozcieńczeniu z wodą (1:10) pryskamy rośliny.
Wywar z krwawnika
Szkodnik: mszyce, gąsienice
0,5 kg świeżego krwawnika moczymy w 5l wody przez dobę.Następnie gotujemy przez godzinę. Po ostudzeniu pryskamy rośliny.
Martusiu czasem trzeba pocierpieć dla zdrowia
i jechałam do Krakowa w środku dnia wcześniej czekałam na kuriera i listonosza. Wróciliśmy po 16 i normalnie jeszcze sporo zrobiłabym do 19, ale wczoraj jak mawia moja synowa umierałam
Mam nadzieję na dzisiejsze prace i Tobie życzę lepszej pogody, bo uważaj na zdrowie i buziaczki posyłam
Zdjęcia będą może wieczorem jak się nie zatracę na grządkach, a na dzień dobry moja kwitnąca kliwia

Dobrego dnia!
Bea a ja mam różne odcienie i kolory krwawnika ozdobnego a białego nie mam, biały mam w polu to wystarczy i też się rozrasta (rozsiewa) to może Twój też nie jest ozdobny? Rób gnojówki skoro jest go nadmiar
A na co jest gnojówka, bo czytam że
Wyciąg z krwawnika
Choroby: kędzierzawość brzoskwini, brunatna zgnilizna drzew pestkowych, mączniak prawdziwy
0,5kg świeżego krwawnika moczymy w 5l wody przez dobę. Po rozcieńczeniu z wodą (1:10) pryskamy rośliny.
Wywar z krwawnika
Szkodnik: mszyce, gąsienice
0,5 kg świeżego krwawnika moczymy w 5l wody przez dobę.Następnie gotujemy przez godzinę. Po ostudzeniu pryskamy rośliny.
Martusiu czasem trzeba pocierpieć dla zdrowia
Zdjęcia będą może wieczorem jak się nie zatracę na grządkach, a na dzień dobry moja kwitnąca kliwia

Dobrego dnia!
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Piękna kliwia. Będę czekać na zdjęcia
U mnie znowu pada i nici z ogrodu, a musiałabym posadzić z paczuszki małe co nie co. Dziś jeszcze dojedzie paczka od Joli, więc może popołudniu uda się wyskoczyć na trochę.
Pozdrawiam - Justyna
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu więc pięknego, ciepłego dnia życzę
kliwia pięknie kwitnie, a w ogrodzie się nie zatracaj, do jesieni jest czas, zrobisz wszystko 
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Marysiu z rana.
. Piękna kliwia...
Znów popędziłaś na ogród...
, tak, to prawda pracy tam nie do przerobienia. O zdjęciach jednak pamiętaj.
. Czytam o tym krwawniku, od dawna o nim myślę..tylko jak on tak się rozsiewa.
. Wczoraj i ja byłam na swojej działeczce, energię swoją wyładowałam na chwastach.
. Dziś spokojniutko czekam na
. Jak się troszkę ociepli to kierunek działka.
. Przyjemnej pracy na rabatkach. 
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudna kliwia, kiedyś miałam różową.
Takiego koloru nie widziałam.
Takiego koloru nie widziałam.
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Klawia super!
Ja właśnie próbuję zwlec się do ogrodu. Może coś dziś porobię
? Mam do wysypania popiół z drewna, więc pewnie mech na trawniku będę tępić. 
Ja właśnie próbuję zwlec się do ogrodu. Może coś dziś porobię
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Marysiu
Fajnie tak,jak na dworze kwitnie i w domciu.
Toka na róznych frontach przyjemnie
Kliwia ma ładny kolorek .co roku ona kwitnie ???
Fajnie tak,jak na dworze kwitnie i w domciu.
Toka na róznych frontach przyjemnie
Kliwia ma ładny kolorek .co roku ona kwitnie ???
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Marysiu. Zazdroszczę Ci tego szaleństwa na grządkach
. U mnie ciągle pogoda nie fajna , mam nadzieję, że w końcu jutro wyjdzie słoneczko. Pozdrawiam
.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Marysiu!
Kliwia i mnie za serducho chwyta.
Zaiste, piękna i tak bogata w kwiecie!
Zazdroszczę możliwości działania w ogrodzie. Ja w domu i na balkonie. Deszcz na dworze, ale potrzebny, więc nie płaczę.
Mimo wszystko jednak wolałabym na działce.
Miłego wieczoru.
Kliwia i mnie za serducho chwyta.
Zazdroszczę możliwości działania w ogrodzie. Ja w domu i na balkonie. Deszcz na dworze, ale potrzebny, więc nie płaczę.
Mimo wszystko jednak wolałabym na działce.
Miłego wieczoru.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu ciekawa jestem, co do tej pory na ogrodzie robiłaś, a mówiłam nie szalej 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam wieczorem! cały dzień z przerwą na obiad deptałam po ogrodzie
Sporo roślin zmieniło swoje miejsce i bardzo przydałby się deszcz w nocy
. Pod wieczór zrobiło się tak jak lada moment miało padać ale zobaczymy
Podoba się Wam kliwia, a to jest kliwia która sąsiad niósł na kompost jak remontował mieszkanie po rodzicach. Uratowałam ją przed kompostem i teraz się odwdzięcza kwitnąc co roku, a w tym nawet dwoma kwiatostanami
Justynko jak nic nie stanie na przeszkodzie to jutro wyślę to co chciałaś. Szykuj miejsce pod hibiskusy
Iwonko nie było za ciepło, ale temperatura w sam raz do pracy w ogrodzie . Myślisz że ja zdążę do jesieni
Miłego wieczoru
p.s. Iwonko szalałam pomalutku
Zeniu widzę że nie marudzisz to znaczy, że wyżyłaś się na chwastach
Krwawniki te kolorowe odmianowe rozrastają się w kępę ale nie zauważyłam żeby się siały. Może tylko biały, ale ja białego nie mam. Ciekawa jestem czy pobiegłaś na działkę, bo ja do samego wieczora coś robiłam
Aguś a ja mam jeszcze jedną od forumki, ale jakoś nie rozrasta się i nie kwitnie, a może jest w innym kolorze
Renatko rozsypałam dolomit po ogrodzie i jakoś nie może sobie dać rady z mchem i najlepiej zbierać go ręcznie
Aniu w domu tylko kliwia kwitnie i w tym roku coś mało w domu kwiatów. Ta kliwia kwitnie co roku.
Ewelinko to sobie troszeczkę odpoczniesz, a rośliny mają darmowe podlewanie
Życzę Ci na jutro słoneczka a przynajmniej niech nie pada
Lucynko i Ty sobie odpoczniesz, tym bardziej że deszcz potrzebny, u mnie na razie jest dość mokro ale nowo przesadzone może podlać troszkę
Wierzę Ci że co ruch po działce to nie to samo co po balkonie
Miłego wieczoru 
No to zamówione parę zdjęć!
Taki dzień ale momentami wychodziło nawet słońce

Moje głodomory'

Rozwijają się hiacynty kupione w megapaczce jesienią

Z dedykacją dla EwyKory

Ewciu i posłonek przeżył

I jeszcze parę roślin na skalniaku

i na Dobranoc zakwitła biała niezapominajka
Sporo roślin zmieniło swoje miejsce i bardzo przydałby się deszcz w nocy
. Pod wieczór zrobiło się tak jak lada moment miało padać ale zobaczymy Podoba się Wam kliwia, a to jest kliwia która sąsiad niósł na kompost jak remontował mieszkanie po rodzicach. Uratowałam ją przed kompostem i teraz się odwdzięcza kwitnąc co roku, a w tym nawet dwoma kwiatostanami
Justynko jak nic nie stanie na przeszkodzie to jutro wyślę to co chciałaś. Szykuj miejsce pod hibiskusy
Iwonko nie było za ciepło, ale temperatura w sam raz do pracy w ogrodzie . Myślisz że ja zdążę do jesieni
Miłego wieczoru p.s. Iwonko szalałam pomalutku

Zeniu widzę że nie marudzisz to znaczy, że wyżyłaś się na chwastach
Aguś a ja mam jeszcze jedną od forumki, ale jakoś nie rozrasta się i nie kwitnie, a może jest w innym kolorze
Renatko rozsypałam dolomit po ogrodzie i jakoś nie może sobie dać rady z mchem i najlepiej zbierać go ręcznie

Aniu w domu tylko kliwia kwitnie i w tym roku coś mało w domu kwiatów. Ta kliwia kwitnie co roku.
nie bardzo wiem o co chodzi?Toka na róznych frontach przyjemnie![]()
Ewelinko to sobie troszeczkę odpoczniesz, a rośliny mają darmowe podlewanie
Lucynko i Ty sobie odpoczniesz, tym bardziej że deszcz potrzebny, u mnie na razie jest dość mokro ale nowo przesadzone może podlać troszkę
Miłego wieczoru 
No to zamówione parę zdjęć!
Taki dzień ale momentami wychodziło nawet słońce

Moje głodomory'

Rozwijają się hiacynty kupione w megapaczce jesienią

Z dedykacją dla EwyKory

Ewciu i posłonek przeżył

I jeszcze parę roślin na skalniaku

i na Dobranoc zakwitła biała niezapominajka
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Marysiu widzę, że hiacyntów masz całą paletę barw. Super są i pewnie pachną nieziemsko . Biała niezapominajka urocza . Dobranoc
.
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
,,Skalniakowatości" są śliczne. Muszę u siebie posadzić w innym miejscu (jedną kompozycję już zrobiłam), bo na ,,zwykłych" grządkach dawno mi popadały.
Mech tępię mechanicznie, ale miałam sporo popiołu z drewna i chciałam go efektywnie wykorzystać, a że doczytałam iż ponoć na mech ma działać, to postanowiłam odrobinkę sobie pomóc. Taki popiół jest bardzo mocno zasadowy. Utrafiłam z tym wysiewem dosłownie przed samym deszczem, więc zobaczymy jakie będą efekty.
Mech tępię mechanicznie, ale miałam sporo popiołu z drewna i chciałam go efektywnie wykorzystać, a że doczytałam iż ponoć na mech ma działać, to postanowiłam odrobinkę sobie pomóc. Taki popiół jest bardzo mocno zasadowy. Utrafiłam z tym wysiewem dosłownie przed samym deszczem, więc zobaczymy jakie będą efekty.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...