Moja nowa wymarzona działka cz. 11
- pela11
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja nowa wymarzona działka cz. 11
Oj Iwonko jak ja Ci zazdroszczę że jutro będziesz na działeczce . Oj dobrze Ci ,dobrze .,chociaż zrobiło się trochę chłodno , ale ogród zawsze cieszy ,nawet w niepogodę .Pozdrawiam Cię cieplutko .

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Iwonko ja się też zastanawiałam nad rozpaleniem kominka, ale wystarczył koc ...a i zupa dyniowa z dużą ilością imbiru
Potem jeszcze kieliszeczek aroniówki i o kominku zapomniałam. Dobrego dnia w urzędach i tej pogody wymarzonej 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie też zimno ,mokro i palimy w piecu .. U mnie same zawilce zawitały na mojej łące i zaczynają kwitnąć . Tylko żółtego dostałam i zaczyna ładnie narastać .. A ja dzisiaj tylko podleję posiane kwiaty w szklarni bo ostatnio nabawiłam się kaszlu i muszę przeczekać tą złą pogodę .
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No i zaczął się nowy tydzień, z nowymi planami, więc miłego tygodnia Wam życzę
Janeczko co nagle to po diable, trzeba odczekać, nie ma co się narażać na większą chorobę
Marysiu, no słonko próbuje się wydostać zza chmur, ale ciężko mu to idzie, jednak myślę, że będzie całkiem ładnie
Elu w domku w piecu napalę w razie czego, ale chyba nie będzie tak źle dzisiaj, doczekamy się w końcu tej pięknej pogody
Dorotko, maleńkie dwie kępki mam, wystarczy mi na razie, w lesie pięknie wyglądają
Janeczko co nagle to po diable, trzeba odczekać, nie ma co się narażać na większą chorobę
Marysiu, no słonko próbuje się wydostać zza chmur, ale ciężko mu to idzie, jednak myślę, że będzie całkiem ładnie
Elu w domku w piecu napalę w razie czego, ale chyba nie będzie tak źle dzisiaj, doczekamy się w końcu tej pięknej pogody
Dorotko, maleńkie dwie kępki mam, wystarczy mi na razie, w lesie pięknie wyglądają
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
A u mnie już jaśniusieńko za oknami.
Dzień dobry, Iwonko!
Odrabiam niedzielne zaległości i strasznie wolno mi to idzie, bo jeszcze w tzw. międzyczasie warzę obiad, jako że wczoraj nie musiałam, to mi na dzisiaj nic nie zostało.
A i jeszcze muszę trochę popikować, no i działkę odwiedzić. ŁO MATKO !Kiedy ja to wszystko zrobię?
Też widziałam całe łany zawilców w lasach. Ślicznie zdobią leśne polany!
A na działce nie mam ani jednego.
Dlaczego!!!???
Miłego dnia pełnego

Dzień dobry, Iwonko!
Odrabiam niedzielne zaległości i strasznie wolno mi to idzie, bo jeszcze w tzw. międzyczasie warzę obiad, jako że wczoraj nie musiałam, to mi na dzisiaj nic nie zostało.
Też widziałam całe łany zawilców w lasach. Ślicznie zdobią leśne polany!
A na działce nie mam ani jednego.
Miłego dnia pełnego
- iwona0042

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
O zaczyna się pora kwitnienia drzew.Najpiękniejsza pora.zaraz będzie wszędzie bajkowo, pięknie.
Jak ja to lubię
Jak ja to lubię
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Iwonko, dziś ładnie, a teraz jak czas gotować obiad to się niebo rozchmurzyło.Ja od rana siałam, pikowałam, aż mnie krzyż rozbolał. Nawet jeść mi się nie chce, ale Boguś to pewnie z pracy wróci z dobrym apetytem. Trzeba iść do garów.
-
plocczanka

Czyżby te dzikusy aż tak głodne były, że podchodzą tak blisko?
A może ludzie je tak przyzwyczaili ...
To oznacza, że w pobliżu działek jest las. Mam rację, Iwonko?
Za siatką mojej działkowej sąsiadki jest coś w rodzaju niewielkiego lasku i tam też żyją rozmaite dzikie zwierzęta, lecz nie podchodzą blisko, bo mają mocno pod górkę. Ten niby-las znajduje się na wysokiej skarpie.
Pamiętam jednak taką zimę, gdy było bardzo dużo śniegu mocno zmarzniętego, wówczas sarenki przechodziły przez wysoką siatkę i poobgryzały korę drzewom owocowym. Starsi działkowcy opowiadają o kilku takich zimach, kiedy to sarenki wchodziły na ogrody działkowe.
A może ludzie je tak przyzwyczaili ...
To oznacza, że w pobliżu działek jest las. Mam rację, Iwonko?
Za siatką mojej działkowej sąsiadki jest coś w rodzaju niewielkiego lasku i tam też żyją rozmaite dzikie zwierzęta, lecz nie podchodzą blisko, bo mają mocno pod górkę. Ten niby-las znajduje się na wysokiej skarpie.
Pamiętam jednak taką zimę, gdy było bardzo dużo śniegu mocno zmarzniętego, wówczas sarenki przechodziły przez wysoką siatkę i poobgryzały korę drzewom owocowym. Starsi działkowcy opowiadają o kilku takich zimach, kiedy to sarenki wchodziły na ogrody działkowe.
- iwona0042

Lucynko, nie ludzie nauczyli, tylko działki mamy przy samej Puszczy Wkrzańskiej, http://pomorze24.blogspot.com/2015/03/p ... anska.html , pięknie, zwierza sporo, szkoda tylko, że ludzie nie szanują tego co najpiękniejsze, przy samej Puszczy już powstają zabudowy, Ci co maja grube portfele stawiają sobie tam rancha 
-
plocczanka

No tak!
A potem ci sami ludzie narzekają na trąby powietrzne tudzież inne kataklizmy.
No i zwierzyny żal, bo w ich naturalne środowisko coraz bardziej ingerują ludzie.
No i zwierzyny żal, bo w ich naturalne środowisko coraz bardziej ingerują ludzie.
- iwona0042

Dokładnie Lucynko, najbardziej żal zwierzyny, bo potem narzekanie, polowania, wybijanie, a przecież to my ludzie włazimy z butami do ich domu 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Iwonko święte słowa lecz ludzie bezmyślni tudzież leśnicy ,ze pozwalają na budowę domów zamiast dbać i naturalne środowisko puszczy .Powinny posypać się kary a potem narzekania ,ze dziki wszystko rujnują.U mnie też dzisiaj przebłysłoiwona0042 pisze:Dokładnie Lucynko, najbardziej żal zwierzyny, bo potem narzekanie, polowania, wybijanie, a przecież to my ludzie włazimy z butami do ich domu
-
plocczanka

O, u Jadzi lilie już nosy wytykają!
Jutro muszę dokładnie, jak trzeba będzie to z okularami na nosie, sprawdzić swoje liliowe poletko.
Jutro muszę dokładnie, jak trzeba będzie to z okularami na nosie, sprawdzić swoje liliowe poletko.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
witaj Iwonko,to przy nowej działce te dziki?,aż strach się bać
,tyle już kwiatów wiosennych u Ciebie i drzewka też cudownie kwitną ,kwiatuszki do ciebie pojechały ,u mnie dzisiaj cały dzień siąpi ,ale ja twardo w ogrodzie,ale teraz herbatka z cytrynką i sokiem malinowym i łóżeczko,pozdrawiam