Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Zaciekawiła mnie wiśnia zygzakowata. Piękne drzewo. A kalmie widzę w kilku odmianach zakupiłaś. Piękne sadzonki. ;:108 :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kalmie mam dwie, ale coś słabo rosną, chyba miejsce im zmienić muszę ;:108 gdzie swoje planujesz posadzić Martusiu?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu no to nam doleje ;:306 Zakupy przednie ;:333 wiosna szaleje w ogrodzie, śliczna wisienka, ale ja raczej wycinam zasłaniające drzewa jedynie krzaczki dosadzam. Koło wilczomlecza nic nie ruszam tylko patrzę i cieszę się :D Oczami wyobraźni widzę, że w tym deszczu szalejesz w ogrodzie ;:306 Pozdrawiam Cię cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ale cudne kępki fiołków u mnie mini ale cieszę się że mam te kolory..
Pigwowiec od Ciebie u mnie też w paczkach, ślicznie rośnie a wiśnie masz przecudne. ;:167
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie będę oryginalna :wink:
Fiołki mnie zachwycają i te kwitnące drzewa ;:173
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i właśnie dziś przesadziłam i Kalmie i Rododendrony, już wiem za blisko Budlei rosły, a ta słyszałam, że ma korzenie pod powierzchnią i wszystka woda do niej idzie ;:108
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Witaj Martuniu. :wit
Kwitnące wiśnie robią wrażenie, a piwonia Fan Tan wcześnie zakwitnie. ;:138 Piękne kalmie zakupiłaś, ja mam tylko wąskolistną, gdyż zawsze się bałam, że zimy nie wytrzymają. Będziesz je sadziła w kwaśnym torfie?
Pozdrawiam serdecznie. ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie w ponurą sobotę ,chociaż cały dzień padało ja skopałam i wsadziłam kalmie ,wsadziłam jedną pnącą różę i rozsadziłam na kaskadową złocień arktyczny i rumian Marschalla,więc na kaskadzie powoli przybywa roślinek ,ale jeszcze wszystko musi urosnąć i zasłonić pewne fragmenty,już mam na pewno jedną myszę na kaskadzie ,ale dziada otruję .

Tereniu,podesłałam Ci deszczyk,mam dwie stare kalmie ,sa tak cudne jak kwitną ,że postanowiłam dokupić ,teraz będę miała6 szt,a już tamte starsze dzisiaj rozmnożyłam ,wiec już mam ich więcej ,ja też jestem padnięta ,ale jakoś ochoczo robiłam w ogrodzie trzy kurtki przemoczyłam ,ale co tam,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Beatko,witam w moim ogrodzie ,furtka otwarta ,wiec spaceruj ,mam kalmie juz parę lat ,ale stwierdziłam ,ze powiększę kolekcję ,zamówiłam je przez internet :sklep ogrodniczy raj.pl,więcej mają też w innym sklepie http://www.sadzonki,kwiaty.pl bardzo ładne sadzonki przyjechały,u mnie nigdy kalmie nie przemarzły,wymagają kwaśnej gleby i słoneczka ,mogą by,c w półcieniu,ale piękniej kwitną w słońcu,pozdrawiam :wit

Aniu,miło,że podoba się ogród,pigwowce są super ze względu na pyszne i zdrowe owoce,ponieważ wszyscy mają o kolorach czerwonych lub pomarańczowych to ja wymyśliłam ,ze będę miała o białych kwiatach,może udało by mi się odkopać na drugi rok jakąś gałązkę ,tak ukopałam Kasi i już jej kwitnie ,ale straszna z nim robota ,bo pędy są praktycznie nie do przecięcia przeze mnie ,muszę szukać pomocy,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:196

Gosiu,ta wiśnia to takie malutkie drzewko,a bardziej krzew,można przyciąć w kulkę ,albo stożek ,w tym roku muszę zaraz po kwitnieniu przyciąć je ,żeby nie urosły za wysokie,kalmie bardzo ładne przyjechały i w różnych odmianach ,każda inna ,myślę ,że w tym roku może coś zakwitnie ,już rosną ,pozdrawiam :wit

Iwonko,swoje dzisiaj posadziłam ,pożyczyłam troszkę rabaty pod dalie :uszy ,kalmie muszą mieć kwaśną ziemię i słoneczko,w półcieniu też mogą być ,ale piękniej kwitną w słońcu,więc wystawę dostały południową ,tamte moje stare tez tam rosną ,wiec teraz będzie ich już więcej razem ,pozdrawiam ;:168

Beatko,nawet nie wiesz jak sie cieszę ,że buszujesz po moim ogrodzie ,lato w ogrodzie jest cudowne ,pełne kolorów,zapachów i smaków,bo po to mamy ogrody,gorąco pozdrawiam i zapraszam znowu ;:168

Marysiu,już nam dolało,dzisiaj taplałam sie w tej mojej glinie,żeby przygotować miejsce pod kalmie ,ta wiśnia to nie drzewo ,tylko taki krzew ma już parę lat i rośnie bardzo wolno ,a w tym roku po przekwitnięci zrobię jej cięci i troszkę uformuję ,cały dzień u mnie pada,troszkę byłam też na zakupach i obiadek i ogród i tak minął dzień ,ale w ogrodzie jestem najszczęśliwsza,pozdrawiam ;:196

Kasiu,za moment i u Ciebie będą całe łany tych fiołków,fajnie ,że pigwowiec rośnie ,nawet nie wiesz ile się go nakopałam ,zanim go odcięłam ,ma tak mocne i sprężyste korzenie i pędy ,ale co się nie robi jak ktoś bardzo potrzebuje :heja ta wiśnia też wypuszcza dołem pędy ,pozdrawiam ;:168

Aguś,cieszę się ,że podobają się moje roślinki,każdy ma coś innego i ciekawego w ogrodzie i wszystkie ogrody takie piękne,pozdrawiam ;:168

Iwonko,ale Ty pospieszna ,jeszcze nie zdążyłam odpowiedzieć na Twoje pytanie ,a Ty już wszystko przesadziłaś a dałaś kwaśnej ziemi ,bo one w takiej rosną no i w słoneczku piękniej i więcej kwitną ,pozdrawiam :wit

Tereniu,właśnie dzisiaj na tym deszczu przygotowałam rabatę i wsadziłam w kwaśnej ziemi i na słonecznym stanowisku,może zakwitną jeszcze w tym roku ,bo sadzonki śliczne ,mam wąskolistną i szerokolistną już dawno i nigdy mi nie przemarzły a nigdy nie okrywam , pięknie rosną i kwitną ,więc postanowiłam powiększyć kolekcję ,piwonia Fan Tan ma już spore pączki ,wiec niedługo zakwitnie ,wiśnie też są tak oblepione kwiatami i milionami pszczół aż buczy ten krzak ,pozdrawiam gorąco ;:196
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu dzięki za tą wiadomość, ;:196 że kalmia szerokolistna nie przemarza, więc może zaryzykuję, gdyż już dawno miałam na nią ochotę, a u mnie wrzosowate rośliny dobrze rosną. Wymarzło mi wiele róż, to miejsce się znajdzie. :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zdjęcia wczorajsze ,dzisiaj nie zdążyłam,zresztą po co będę powtarzać .

Obrazek

Obrazek

Zawciąg nadmorski
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Super rabatki. Jak tak patrzę na nie które rośliny np. zawciąg to twój już kwitnie a moje dopiero zielone listki się robią. U ciebie chyba cieplej bo u mnie dziś się bardzo ochłodziło. No i deszczu też nie widać :roll:
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Marta brak mi słów na kaskadową rabatę ;:202 REWELACJA ! ...ja sobie już to wyobrażam jak tam zarośnie .. to będzie bajka .

Żywokost mnie zaciekawił mocno .. mam, ale zielony .

;:167
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Marto! piękne kwiaty ,pozdrawiam!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mają wszystko co trzeba, jak będzie dalej nie tak, to na skarpę wyrzucę, tam jest kwaśno i wilgotno, tyle, że zimno i bez słonka, no ale to ostateczność ;:108
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martuś ,Kalmie to piękne krzewy , fiołeczków masz całe mnóstwo ja też ma ich troszkę tylko w kolorze ,a pachną tak słodko ;:173
Zastanawiam sie czy nie nazrywać kwiatów i zrobic w cukrze tylko nie wiem jak to sie robi :wink:
Wiosenka w takim ogrodzie jak Twój musi wyglądać pięknie ;:215 ;:215 ;:215
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”