Od wiosny do jesieni w moim raju.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Od wiosny do jesieni w moim raju.
I znowu będziesz mnie czarowała ciemiernikiem
Zeniu nie wszystkie kwiatki muszę mieć i na sasankach położyłam już krzyżyk
Ciemierniki które zmarzły zimą wypuściły liście cały las igieł jak hosty
Mówisz, że nawet paznokcie czujesz

- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No ,niestety nie można mieć wszystkiego . U mnie za chiny nie chce kwitnąć juca ,sasanki giną po jednym sezonie ,po dwóch nie mam pysznogłówki .Jesienią posadziłam 10 jeżówek ,jak nie wzejda na wiosnę to więcej nie posadzę i już ,bo nie mam więcej cierpliwości .Zeniu Kochana , jak dobrze rosną u Ciebie ciemierniki to sadż je i nie cierp że kupiłaś następnego .Przynajmniej mamy co oglądać w twojm ogródeczku na przedwiośniu bo tak jak u mnie to plaża o tej porze .
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zeniu piękne zakupy zrobiłaś a ciemiernik tfu , tfu ,śliczny.
Ja też już musze myśleć o posadzeniu cebulek lilii.
Ja też już musze myśleć o posadzeniu cebulek lilii.
Wspaniałe zakupy poczyniłaś, niech wszystko cudnie rośnie 
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
ZENIU na targach byłam , tak jak Ty nogi w d...poczułam ale zakupy zrobiłam. Ciemierniki które pokazałaś na zdjęciu kupiłam - sztuk 2.
Mam fotki zrobione co kupiłam ale aparat mi się zablokował i nie mogę się pochwalić, myślę że nie wykończył się bo by było byle jak
pozdrawiam
-- Wt 05 kwi 2016 00:13 --
Zeniu czy targi w Opatówku są zbliżone do tych w Marszewie
Mam fotki zrobione co kupiłam ale aparat mi się zablokował i nie mogę się pochwalić, myślę że nie wykończył się bo by było byle jak
pozdrawiam
-- Wt 05 kwi 2016 00:13 --
Zeniu czy targi w Opatówku są zbliżone do tych w Marszewie
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
No to spędziłaś niedzielę bardzo pożytecznie. Dobrze, że dorwałaś chociaż jednego ciemiernika.
Wiosna już u Ciebie pełną gębą.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Jatra

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Witaj Zeniu widzę ,że zaszalałaś nie ma co , po liliowce zapraszam do siebie w lipcu ,dla Ciebie dni otwarte wybierzesz sobie co będziesz chciała .
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Zeniu - Zastanawiałam się czy nie pojechać do Marszewa, ale z Poznania to jednak kawałek. Z tego co piszesz, nie mam czego żałować. Wczoraj natomiast byłam w Obi, tam wypatrzyłam jeszcze ciemierniki, o których tyle czytam na FO ( ciągle nie mam zadnego
). Niestety były tak wymęczone, że żal patrzeć. Ale gdyby ktoś bardzo chciał - to jeszcze są.
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Zeniu.... znowu ciemiernik....
No dobra namówiłaś mnie, ale chyba dopiero jesienią (można je jesienią sadzić?), bo teraz się "wyportkowałam" z kasy całkowicie i mąż mógłby zestresować się...
Są takie cudowne....
No dobra namówiłaś mnie, ale chyba dopiero jesienią (można je jesienią sadzić?), bo teraz się "wyportkowałam" z kasy całkowicie i mąż mógłby zestresować się...
Są takie cudowne....
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witajcie.
Dziś zamierzony odpoczynek od działki. Troszkę od rana padało, potem piękne słonko i znów pokropiło.
. Cieszę się z tego deszczyku bo wczoraj karmiłam roślinki a dziś piciu troszkę dostały.
. U mnie piachy, bardzo szybko ziemia wysycha i ten dzisiejszy deszczyk to tak na pociechę tylko.
Krysiu...jeśli chodzi o targi w Marszewie czy Opatówku trudno jednoznacznie powiedzieć. Nigdy w Marszewie na wiosennych nie byłam, to mój pierwszy raz i pewnie ostatni. To co było w Marszewie pewnie będzie w Opatówku, a tu mam prawie na miejscu. Ja zdjęcia pstryknęłam na których załapała się nasza Jola
. Nie byłam pewna, poznałam z avatarka.
Iwonko...a ja się bałam że nie będzie żadnego ciemiernika jakiego jeszcze nie mam.
Chyba mam duszę kolekcjonera.
Dorotko..na takie miejskie ryneczki bardzo lubię chodzić. Choćby pooglądać. Gdy jednak wybieram się gdzieś dalej chciała bym wracać z łupami a nie z dwoma, trzema.
Marysiu...ciemiernikami będę czarowała i zanudzała, coś trzeba.
Fajnie że ci ciemierniki wypuściły a taki las także mam. Mam też las sasanek, gdzie się nie ruszę nowa sasanka.
Elu...co do pysznogłówek nie mam doświadczenia. U mnie od zeszłego roku. Widzę że w tym wypuszczają , czyżby na przyszły miały zginąć.
. Co do jeżówek prawie wszystkie już widać, czekam jeszcze na jedną.
Misiu, Pati..dziękuję. Mam zamiar jeszcze być na targach w Opatówku i co nieco dokupić w tym lilie.
Marysiu...oj tak, niedziela była wspaniale spędzona. No i pierwsza kawusia w tym roku na tarasie. Już nie mogę się doczekać kiedy wybędę na działeczkę tak na całe lato.
Tereniu...z takiego zaproszenia nie da się nie skorzystać.
. Niemniej liczę że może w Opatówku spotkam coś ciekawego. Choć co do liliowców w zeszłym roku także nic ciekawego tam nie było.
Ewuniu....to nie masz czego żałować, tak myślę. Jedynie ciemierników przeróżnych było zatrzęsienie. Także kupowałam w OBI, tu były jeszcze tańsze.
Basiu...nie wiem jakie ciemierniki ci się marzą a sadzić można na jesień także. Z pojedynczych coś by się u mnie znalazło a do jesieni może coś nowego się narodzi.

Kloniki ładnie już wypuszczają listki.

Krysiu...jeśli chodzi o targi w Marszewie czy Opatówku trudno jednoznacznie powiedzieć. Nigdy w Marszewie na wiosennych nie byłam, to mój pierwszy raz i pewnie ostatni. To co było w Marszewie pewnie będzie w Opatówku, a tu mam prawie na miejscu. Ja zdjęcia pstryknęłam na których załapała się nasza Jola
Iwonko...a ja się bałam że nie będzie żadnego ciemiernika jakiego jeszcze nie mam.
Dorotko..na takie miejskie ryneczki bardzo lubię chodzić. Choćby pooglądać. Gdy jednak wybieram się gdzieś dalej chciała bym wracać z łupami a nie z dwoma, trzema.
Marysiu...ciemiernikami będę czarowała i zanudzała, coś trzeba.
Elu...co do pysznogłówek nie mam doświadczenia. U mnie od zeszłego roku. Widzę że w tym wypuszczają , czyżby na przyszły miały zginąć.
Misiu, Pati..dziękuję. Mam zamiar jeszcze być na targach w Opatówku i co nieco dokupić w tym lilie.
Marysiu...oj tak, niedziela była wspaniale spędzona. No i pierwsza kawusia w tym roku na tarasie. Już nie mogę się doczekać kiedy wybędę na działeczkę tak na całe lato.
Tereniu...z takiego zaproszenia nie da się nie skorzystać.
Ewuniu....to nie masz czego żałować, tak myślę. Jedynie ciemierników przeróżnych było zatrzęsienie. Także kupowałam w OBI, tu były jeszcze tańsze.
Basiu...nie wiem jakie ciemierniki ci się marzą a sadzić można na jesień także. Z pojedynczych coś by się u mnie znalazło a do jesieni może coś nowego się narodzi.

Kloniki ładnie już wypuszczają listki.

- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Zeniu. Pięknie u Ciebie, ogród nabiera koloru
. Też chcę takiego klonika ale póki co nie wiem gdzie mogłabym go posadzić
. Kępa sasanek śliczna ja mam taką jedną póki co skromną ale wierzę, że się rozrośnie. Pozdrawiam
.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Zeniu to bardzo Cię proszę nie usuwaj sasanek tylko pakuj do doniczki, bo ja co mam sasankę to jej nie mam
Myślę że znajdziesz u mnie coś za co mogłabyś machnąć sasanki
Ogródek mi podlewa ! Tobie życzę pięknego dnia i radosnego zmęczenia 
-
zbyszek50

- Od: 13 gru 2009, o 15:40
Co to za roślinka na pierwszym zdjęciu ??
Witaj Zeniu a ja z kolei pytam co to za roślinka z żółtymi kwiatkami na drugim zdjęciu ????? b. ładnie na twojej wiośnie.U mnie jeszcze nie kwitnie tak wiosennie dopiero sasanka ledwo wychodzi widać opóźnienie.
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witajcie.
. I znów dziś następny deszczowy dzień, jutro ma być nie lepiej a było już tak pięknie.
Roślinki od nadmiaru wody nie narzekają ale ja już mam dość.
Ewelinko..te kloniki są małymi drzewkami, miejsca dużo nie potrzebują. Ale za to potrafią się pięknie przebarwiać. U mnie przypadkowo znalazł się jeden, teraz mam już pięć i pewnie na tym nie koniec.
Marysiu..czego jak czego ale fioletowych sasanek u mnie ci pod dostatkiem.
. Tylko nie wiem po co ładować do doniczek.
. Jak będziesz chciała to zaraz po kwitnieniu wyślę kilka ,na zapas
, wykopię z ziemi.
Zbyszku......roślinka o którą pytasz to gęsiówka kaukaska Rosea.
Marysiu- maryna..witaj.
. U mnie także za wiele jeszcze nie kwitnie. To znaczy przez deszcze nie byłam na działce przez ostatnie dni, dużo roślinek zbierało się do kwitnienia..obym zdążyła je zobaczyć. Żółte kwiatki o które pytasz to złoć żółta. 
Ewelinko..te kloniki są małymi drzewkami, miejsca dużo nie potrzebują. Ale za to potrafią się pięknie przebarwiać. U mnie przypadkowo znalazł się jeden, teraz mam już pięć i pewnie na tym nie koniec.
Marysiu..czego jak czego ale fioletowych sasanek u mnie ci pod dostatkiem.
Zbyszku......roślinka o którą pytasz to gęsiówka kaukaska Rosea.
Marysiu- maryna..witaj.