Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj bardzo mi miło :oops: :) , dziękuje serdecznie za pochwały... :oops: . Cieszę sie , że się wam podoba i że ktoś odwiedza moje wątki :D . W storczykarni byłem juz kilka razy i niedługo wybieram sie ponownie , nie tak dawno tu na forum wkleiłem fotki ze storczykarni w wątku "storczykarnia w łańcucie"... Pozdrawiam ! ;:3
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Biały ze złotym srodkiem puszcza peda :tan :
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Arturze, widzę, że zostało odkryte Twoje imię :wink: Twoje nowe nabytki przepiękne, ten pierwszy bordowy ma piękne jaśniutkie przebarwienia przy środeczku :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękne Phalaenopsisy sobie kupiłeś. wszystkie mi się podobają. a co do Vand, one rzeczywiście potrzebują więcej miejsca, zwłaszcza te duże. Vandy podobno mogą urosnąć na 1,5 metra, ale zanim moje takie będą, upłynie jeszcze wiele lat. Vandy rosną powoli. fajnie, że twoje Phal. też puszczają pędy.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzięki ! :oops: :D . A co do vand to w storczykarni jest taka ogromna i Pani co tam pracuje mówiła że ma prawie 160cm..... :shock: ogromna i piękna :lol: :) .
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

na pewno piękna, ale u mnie by się taka nie zmieściła.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pewnie , ze piekna :lol: czerwieniutka :wink: . U mnie znalazło by się chyba na taką jedna miejsce... :) tylko taka z tego co wiem ze 350 zł... kosztuje , no trochę drogo.... Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zwykle Vandy kosztują 80-150, czasem bywają droższe. kiedyś widziałam za 350, była normalna, czerwona, ale w ogromnym wazonie, tak wielkim, że mieściła się w nim cała. piękna była... ale i tak najbardziej lubię niebieskie w kratkę.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Musiała cudnie wygladać :shock: , cała w wazonie... :shock: . Tez zdecydowanie , jeśli miał bym wybrac i kupic sobie vandę to zdecydowanie niebieska :) , bo w końcu niewiele storc zyków kwitnie na niebiesko... , a może tylko vandy.... tego nie wiem więc się nie wypowiadam.... :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja jeszcze nie widziałam innego niebieskiego storczyka niż Vanda. może są, ale nie wiem. ale niebieska Vanda podoba mi się najbardziej z wielu powodów. prawie 4 lata temu, gdy już miałam pare storczyków, znalazłam gdzieś zdjęcie właśnie takiej niebieskiej vandy w kratkę. spodobała mi się i zaczęłam o takiej marzyć. to marzenie spełniło się niedawno, na wystawie. inne Vandy też mi się podobają (te o dużych kwiatach i dużych, płatkach. nie podobają mi się Vandy typu tricolor i podobne, czyli z wąskimi, dziwnymi płatkami). a takie całe w wazonie widziałam już kilka razy, ale dla Vandy nie jest to za dobre. w takiej uprawie długo nie pożyje. będzie mieć za mały ruch powietrza, za gorąco i w końcu może uschnąć. najlepiej jak w wazonie są tylko korzenie, a roślina jest na zewnątrz.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tez tylko lubie takie z duzymi kwiatkami i ładnymi płatkami , wczoraj widziałem niebieska w kratke jedna taką ciapata jak twoja , żółta tez taka jak twoja i czerwona tez taka jak twoja :lol: , a moż jeszcze jakieś były.... Zawrou głowy mozna było dostac..... Phalaenopsisy , paphopedila , vandy , oncidia... , ogromne ilości ciekawych roslin , nie tylko storczyków..... Na wiosnę tez widziałem w Leroy merlin vandy , ale same niebieskie i juz z ledwo trzymającymi się kwiatkami... , bo przekwitały... Ja na razie trzymam sie od nich z daleka i kupowac ich niebędę.... , ale kiedyś na pewno , jak zapewnie im idealne warunki to kupie i na pewno nie jedna bo uwazam je za niezwykle piekne rosliny :D .
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulipan998 pisze:Tez tylko lubie takie z duzymi kwiatkami i ładnymi płatkami , wczoraj widziałem niebieska w kratke jedna taką ciapata jak twoja , żółta tez taka jak twoja i czerwona tez taka jak twoja :lol: , a moż jeszcze jakieś były.... Zawrou głowy mozna było dostac..... Phalaenopsisy , paphopedila , vandy , oncidia... , ogromne ilości ciekawych roslin , nie tylko storczyków..... Na wiosnę tez widziałem w Leroy merlin vandy , ale same niebieskie i już z ledwo trzymającymi się kwiatkami... , bo przekwitały... Ja na razie trzymam się od nich z daleka i kupowac ich niebędę.... , ale kiedyś na pewno , jak zapewnie im idealne warunki to kupie i na pewno nie jedna bo uwazam je za niezwykle piekne rosliny :D .
ja nie mam czerwonej Vandy i nigdy nie miałam, ale podobają mi się. na pewno musiały być piękne storczyki, ale ja nigdzie nie spotkałam takiego wyboru. w zwykłych sklepach czasem bywają Phalaenopsisy. Vand poza wystawą jeszcze nie widziałam.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Arturze piękne masz te storczyki. Ja nie mam tyle miałam kiedyś więcej ale mi się zmarnowały

Genia
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziekuje Geniu :D , teraz na pewno ci lepiej będa rosły , tylko podlewaj jak korzenie zrobia sie srebrzyste... , żeby nie zalać. Pewnie o tym wiesz.... i że woda ustaną... :) Pozdrawiam :D
wuzetka
50p
50p
Od: 4 lis 2008, o 00:53

Post »

Ładnie sie prezentują, mimo, iż zdjęcia z komórki:)
zazdroszczę Ci tych wychodzących pędzików:)
ale niech zdrowo rosną i dlugo kwitną :P

Pozdrawiam,
Wuzetka 8)
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”