ze ciężko Cię dogonić
 ze ciężko Cię dogonić  
 ja zaczęłam porządki ogrodowe
 niestety niektóre niektóre róże chyba nie przeżyły
 ale nie będę się martwić
 będą inne
 będą inne   
 pozdrawiam

ze ciężko Cię dogonić
 ze ciężko Cię dogonić  
  będą inne
 będą inne   

ja tu jeszcze nie zajrzałam .Tereniu to karygodne
 ja tu jeszcze nie zajrzałam .Tereniu to karygodne  U Ciebie również widzę te żółte gwiazdeczki Złoci.Moje Prymulki dopiero zaczynają się regenerować po zimie .Jeszcze trochę czasu zanim zakwitną tak jak powinny.Muszę je dopiero oczyścić z suchych liści i trochę dosypać nawozu.Serdeczności pracowita kobieto
 U Ciebie również widzę te żółte gwiazdeczki Złoci.Moje Prymulki dopiero zaczynają się regenerować po zimie .Jeszcze trochę czasu zanim zakwitną tak jak powinny.Muszę je dopiero oczyścić z suchych liści i trochę dosypać nawozu.Serdeczności pracowita kobieto 

Ślicznie jest
 Ślicznie jest

Ja też zaczęłam sprzątanie i dzisiaj kopczyki różom rozgarnęłam i rzeczywiście część róż przemarzła , szczególnie tych młodych
 Ja też zaczęłam sprzątanie i dzisiaj kopczyki różom rozgarnęłam i rzeczywiście część róż przemarzła , szczególnie tych młodych   

cieszę się że jesteś
 cieszę się że jesteś   
  u mnie jest Złoci dużo
 u mnie jest Złoci dużo   

ale dziękuję .
 ale dziękuję .

Poza tym pierwsze większe plewienie, bo chwasty ruszyły a szczególnie mlecze i podagrycznik
  Poza tym pierwsze większe plewienie, bo chwasty ruszyły a szczególnie mlecze i podagrycznik  

i jak kolorowo i ładnie u Ciebie , powtarzam pytanie-na nowej działce ?
  i jak kolorowo i ładnie u Ciebie , powtarzam pytanie-na nowej działce ?
 ja dziś znowu przejrzałam róże Tereniu, no niestety ale kilka pożegnało się ze mną chyba już na amen
 ja dziś znowu przejrzałam róże Tereniu, no niestety ale kilka pożegnało się ze mną chyba już na amen 

Ja dzisiaj odpoczywałam po wczorajszej pracy - jutro rano na zabiegi i znowu na działkę , ja jeszcze odkrywam , sprzątam , wysadzam itd
 Ja dzisiaj odpoczywałam po wczorajszej pracy - jutro rano na zabiegi i znowu na działkę , ja jeszcze odkrywam , sprzątam , wysadzam itd

Ja jeszcze nie cięłam róż ale też widać ze kilka już się ze mną pożegnało
 Ja jeszcze nie cięłam róż ale też widać ze kilka już się ze mną pożegnało   ale będziemy miały co robić , będziemy nowe patyczki ukorzeniać
 ale będziemy miały co robić , będziemy nowe patyczki ukorzeniać   
  bo będę musiała znowu coś tam zapatyczować bo sporo młodych różyczek sczerniało całkiem i już nawet od korzenia nie dadzą rady
 bo będę musiała znowu coś tam zapatyczować bo sporo młodych różyczek sczerniało całkiem i już nawet od korzenia nie dadzą rady   A jak tam chryzantemy ?? moje niektóre powolutku ruszają ale to te starsze .
 A jak tam chryzantemy ?? moje niektóre powolutku ruszają ale to te starsze . ale nie za ciepło .
 ale nie za ciepło . 

a jak tam ten ładny kopytnik? żyje?
  a jak tam ten ładny kopytnik? żyje?

. Tereniu , z różami to jeszcze poczekaj, u mnie kilka też wyglądało na zniszczone , a zaczęły wypuszczać młode pędy z ziemi.
 . Tereniu , z różami to jeszcze poczekaj, u mnie kilka też wyglądało na zniszczone , a zaczęły wypuszczać młode pędy z ziemi.
Jaki ciekawy pomysł? Czy można prosić o zdjęcie poglądowe?JAKUCH pisze:Zauważyłam ,że fajnie zimują różane patyczki pod folią bąbelkową chyba zacznę to praktykować zamiast butelek

, a moje jakoś nie chcą tych swoich nabrzmiałych pąków otworzyć.
 , a moje jakoś nie chcą tych swoich nabrzmiałych pąków otworzyć.  
  Niech te zapowiadane deszcze i burze pójdą sobie gdzie indziej.
  Niech te zapowiadane deszcze i burze pójdą sobie gdzie indziej.   Nasze ogrody i działki niech omijają z daleka. Ewentualnie niech pada tam, gdzie już jest sucho.
  Nasze ogrody i działki niech omijają z daleka. Ewentualnie niech pada tam, gdzie już jest sucho.