Ja jak sadziłam powojniki to mi się o bananach przypomniało, a że młody biegał po podwórku, to do niego krzyknęłam, żeby poszedł do domu zjeść banana i mi skórkę przyniósł, bo pilnie jej potrzebuję. Sąsiad nieco dziwnie na mnie popatrzyłnifredil pisze:Hahaha ja mam tak samosweetdaisy pisze: Piszesz że przy przycinaniu zawsze Ci ręka drży z sekatorem... to wpuść mnie, ja za to jak biorę go do ręki to wyłazi ze mnie demon cięcia. Miałam pamiętać o tym żeby ciąć "tylne" pędy delikatniej, a te z przodu mocniej i znowu wszystko przycięłam konkretnie
![]()
Aneczka, a wiesz, że ja od kiedy zmienił mi się status zamówienia wpychałam w dzieci banany, robiłam koktajle kiwi i banan, do szkoły dorzucałam banany z hasłem żeby skórki wróciły w śniadaniówcea dzisiaj przy sadzeniu zapomniałam totalnie o tych skórkach i dopiero jak taka szczęśliwa, dumna z siebie po posadzeniu 15 róż weszłam do domu to patrzę, a tam miska z tymi skórkami.. Myślałam, że mnie trafi
![]()
Jutro będę kroić na mniejsze kawałki i zakopywać obok krzaczków. Za sklerozę trzeba płacić
Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6
Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj
. Ale Ty masz łany tych krokusow i irysów
. Czytam o Twoim majowym i czerwcowym odlocie - dobre
. A ja jeszcze czekam na róże z F
. Myślę , że o mnie nie zapomną. Na magnoliach się nie znam i nie wiem czy to pąk kwiatowy czy nie
. Hiacynty masz już z kolorem a u mnie wszystkie jeszcze zielone. Chyba tak nie zakwitną na zielono
. Pozdrawiam i słoneczka życzę
.
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Tak, urlop wzięliśmy razem z Emem. Kazałam przywieźć wszystkie róże. Eclem nie przyjedzie bo zamówiłam jedną hostę a te jeszcze nie wylazły. No a Em dostał telefon i musiał wracać do pracy.
Nie zamierzam mieszkać na działce. Domek chcemy rozbudować o łazienkę i pokoik. Miałam kiedyś takie marzenie. Ale jakoś odpoczynek od ogrodu dobrze mi robi. Podoba mi się że zimą nie muszę palić, że jak wyjeżdżam na działkę to jak takie mini wczasy, że nie muszę jesienią i wczesną zimą pielić... itd. No nie, życie na wsi to jednak nie dla mnie. Może kiedyś zmienię zdanie ale na razie tego w planach nie mam. Nawet jeśli dożyję starości to będę całą wiosnę,lato i jesień siedzieć tutaj a na zimę do bloków.
Choć każdy mi mówi że mam taką działkę że powinnam się budować. Nie..
Nie zamierzam mieszkać na działce. Domek chcemy rozbudować o łazienkę i pokoik. Miałam kiedyś takie marzenie. Ale jakoś odpoczynek od ogrodu dobrze mi robi. Podoba mi się że zimą nie muszę palić, że jak wyjeżdżam na działkę to jak takie mini wczasy, że nie muszę jesienią i wczesną zimą pielić... itd. No nie, życie na wsi to jednak nie dla mnie. Może kiedyś zmienię zdanie ale na razie tego w planach nie mam. Nawet jeśli dożyję starości to będę całą wiosnę,lato i jesień siedzieć tutaj a na zimę do bloków.
Choć każdy mi mówi że mam taką działkę że powinnam się budować. Nie..
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu nie będę wymieniać co mi się podoba, tylko jedno zdanie: cudnie pokazujesz ogród.
Żałuję, że nie umiem tak ładnie fotografować.
Irysy holenderskie są wyjątkowo kapryśne,
za zimno im u nas. Oddałam i już nie kupię. Żyłkowane niskie, ale przynajmniej kwitną cudnie. Tylko nie zapomnij o bananach przy sadzeniu róż. 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Muszę koniecznie dokupić tych irysków
Mam jedną odmianę z tych ciemnych, ale one słabo widoczne z daleka
Chciałabym kupić te jasne
Kiedyś miałąm, ale mi przepadły
Także i te są czasem kapryśne
Mam jedną odmianę z tych ciemnych, ale one słabo widoczne z daleka
Chciałabym kupić te jasne
Kiedyś miałąm, ale mi przepadły
Także i te są czasem kapryśne
Hej! I ja znalazłam chwilkę na działce, moje powojniki też już ruszyły, te wióry rogowe o których piszesz to z Lidla?
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Aneczko bywałam w twoim powojnikowym raju już nie raz, ale po przedstawieniu historii na pierwszej stronie zakochałam się w nim na nowo
Niestety net strasznie obciązony i wieki trwa wczytanie kolejnych stron, więc wpisuję się tylko na szybko z zapowiedzią szybkiego powrotu, no chyba że furtkę przymkniesz 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aneczko, miedzian jest właśnie środkiem przeciw chorobom grzybowym
. Jeśli róże nie mają jeszcze listków, to można nim zrobić oprysk. Czytałam też opinie , że miedzian nic nie daje. Trudno stwierdzić na pewno, ale ja od trzech sezonów go stosuję wczesną wiosną.
Jak tam? Popracowałaś dzisiaj nad dołkami?
Różyczki dotarły, czy jeszcze czekasz? Trochę się pogubiłam w Twoich zamówieniach i nie wiem, czy już masz wszystko, czy jeszcze coś dojdzie?
Jak tam? Popracowałaś dzisiaj nad dołkami?
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
ale masz tłuściutkie hiacynty
ja mam zaledwie kilka sztuk hiacyntów.....
- andzia458
- 500p

- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Witaj Aniu
Mijamy się w różnych wątkach i od jakiegoś czasu podczytuję Cię z ukrycia ale w końcu trzeba się przywitać
Będę zaglądać, jeśli pozwolisz
Będę zaglądać, jeśli pozwolisz
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Anka, jak się nie mylę, to z tego pączusia będzie kwiat Susan
Moje jak myślałam że będą kwiaty a wychodziły liście, to pąki miały bardziej podłużne i mniej włochate. Więc jest nadzieja
A ile masz ją u siebie w ogrodzie, kwitła już?
, pamiętaj że sekator to najlepszy przyjaciel ogrodnika
Ach, moja krew
A czemu nie pryskasz miedzianem? Ja za radą Dorotki w tym roku prysłam, zobaczę czy będą efekty bo w zeszłym sezonie miałam plagę plamistości
Moje jak myślałam że będą kwiaty a wychodziły liście, to pąki miały bardziej podłużne i mniej włochate. Więc jest nadzieja
A ile masz ją u siebie w ogrodzie, kwitła już?
Noaneczka1979 pisze:Dziś ciachnęłam piennego Leosia. Prawie na jeża.Normalnie jestem z siebie dumna! Co więcej! Tak mi się spodobało, że ogołociłam jeszcze raz Pomponellę, Larissę i The Fairy.
![]()
A czemu nie pryskasz miedzianem? Ja za radą Dorotki w tym roku prysłam, zobaczę czy będą efekty bo w zeszłym sezonie miałam plagę plamistości
- iwek

- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Kurcze Ty takie śliczne zdjęcia tym wiosennym kwiatuszkom robisz,że zaraz się chce je mieć w swoim ogródku,ja czekam u Ciebie na tulipany 
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Cudne cudności w Twoim ogrodzie!
Piękna działka i cała jej zawartość!
Piękna działka i cała jej zawartość!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Witajcie Kochani.
Bardzo pracowity weekend zapewne za nami wszystkimi. W sobotę wieczorem padałam ze zmęczenia ale jakże byłam szczęśliwa! Cały dzień na działeczce. I nawet w przerwie pracy grilla sobie zrobiliśmy.
Niestety moje różyczki z F jednak nie dojechały.
Szkoda, choć z drugiej strony mogliśmy przynajmniej zrobić wiele innych prac.
Pozwólcie, że teraz tak na szybko wrzucę tylko kilka zdjęć a na Wasze posty odpowiem wieczorem.

Bardzo pracowity weekend zapewne za nami wszystkimi. W sobotę wieczorem padałam ze zmęczenia ale jakże byłam szczęśliwa! Cały dzień na działeczce. I nawet w przerwie pracy grilla sobie zrobiliśmy.
Niestety moje różyczki z F jednak nie dojechały.
Pozwólcie, że teraz tak na szybko wrzucę tylko kilka zdjęć a na Wasze posty odpowiem wieczorem.