Jednego nawet przydybałem gdzie się po pierwszym locie schował na noc

To Twoja czereśnia może zakwitnąć w poniedziałek, czy tak ogólnie zapylać? Jak czereśnia to faktycznie rekordzistka. U mnie mogły by się już paść na zielsku, ale śpią. Kwitnie jasnota, wierzby , krokusy , żonkile , złoć, cebulica, pierwsze ziarnopłony, zawilce, miodunka, taszniki zaczynają. Lata mnóstwo samic trzmieli. Zdaje się , że widziałem pierwszego trzmiela wschodniego w tym roku. Straszną ekspansję ma ten gatunek, niesamowite! Inne trzmiele dołku , a ten się rozpycha.elraf pisze:Lesioc - aleś przywali makro stary ;-) normalnie można trutniowi w oczy spojrzeć hahahhaha , u nie dziś był szał samcówz 15 szt ganiało w okolicy kokonów i trzciny ;-) patrząc na prognozy to chyba od poniedziałku będą miały co zapylać hahhahha
Tak po prawdzie to własnie dzisiaj nie miałem swoich akcesoriów do makrofotgrafii i robiłem tak jak fabryka dała na kitowym szkle. Zwykle bardziej powiększam ;)elraf pisze:Lesioc - aleś przywali makro stary ;-) normalnie można trutniowi w oczy spojrzeć hahahhaha
klik pisze:To Twoja czereśnia może zakwitnąć w poniedziałek, czy tak ogólnie zapylać? Jak czereśnia to faktycznie rekordzistka. U mnie mogły by się już paść na zielsku, ale śpią. Kwitnie jasnota, wierzby , krokusy , żonkile , złoć, cebulica, pierwsze ziarnopłony, zawilce, miodunka, taszniki zaczynają. Lata mnóstwo samic trzmieli. Zdaje się , że widziałem pierwszego trzmiela wschodniego w tym roku. Straszną ekspansję ma ten gatunek, niesamowite! Inne trzmiele dołku , a ten się rozpycha.elraf pisze:Lesioc - aleś przywali makro stary ;-) normalnie można trutniowi w oczy spojrzeć hahahhaha , u nie dziś był szał samcówz 15 szt ganiało w okolicy kokonów i trzciny ;-) patrząc na prognozy to chyba od poniedziałku będą miały co zapylać hahhahha
Murarka była sfotografowana obiektywem Olympus M.Zuiko 12-50mm F3.5-6.3 (na ustawieniu "macro")klik pisze:Liesoc - fajna fota , a pytanie możesz podpowiedzieć co tam do body zakładasz