Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4
- IzabelaS
- 500p
- Od: 15 cze 2010, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4
Witaj, Lucynko w pięknym, wiosennym dniu. Widzę, że już obleciałaś znajomych, oplotkowałaś , co trzeba, i bierzesz się do roboty. Ja również.
P.S. Jedna uprawia dalie na strychu, druga pomidory w piekarniku... Cuda, panie, CUDA!
P.S. Jedna uprawia dalie na strychu, druga pomidory w piekarniku... Cuda, panie, CUDA!
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Widzę, że wiosna poszła u Ciebie jak burza. Piękne kwitnienia.
A o czapeczce to jeszcze niestety pamiętać trzeba. Później głowa boli i człowiek ogólnie przeziębiony.
A o czapeczce to jeszcze niestety pamiętać trzeba. Później głowa boli i człowiek ogólnie przeziębiony.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Lucynko po świętach!
Widzę że udało się odwiedzić działkę, a tam wiosna poszła tak do przodu że przegoniła moją
Te pasiaste krokusy mi wyginęły i dziwnym trafem pojawiły się po nich żółte
W ogóle krokusy chodzą mi po ogrodzie i w różnych miejscach się pojawiają
Teraz to już będziemy znikać w ogrodach, bo pogoda na to pozwala ! a jak Twoje siewki czy już się wietrzą na balkonie? ja się zastanawiałam czy nie wystawić moich, ale wzięłam się za konkretną pracę i nie chciano mi się z nimi latać
Miłego wieczoru

Widzę że udało się odwiedzić działkę, a tam wiosna poszła tak do przodu że przegoniła moją

Te pasiaste krokusy mi wyginęły i dziwnym trafem pojawiły się po nich żółte

W ogóle krokusy chodzą mi po ogrodzie i w różnych miejscach się pojawiają

Teraz to już będziemy znikać w ogrodach, bo pogoda na to pozwala ! a jak Twoje siewki czy już się wietrzą na balkonie? ja się zastanawiałam czy nie wystawić moich, ale wzięłam się za konkretną pracę i nie chciano mi się z nimi latać

Miłego wieczoru

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Tereniu [tencia] - jak to jest z tym piekarnikiem? Czy Ty go podgrzewasz? Czy tylko o tę ciemność chodzi?
To znaczy chciałabym wiedzieć więcej na ten temat. Na czym polega ten wysiew w piekarniku.
Asiu [cyganka] - są u mnie i pojedyncze, ale to te, które same się wysiewają i wędrują po całej działce.
Jednak w grupie faktycznie ładniej wyglądają.
Agatko - porządki zrobiłam jeszcze przed świętami, ale i tak jest co na działce robić.
Jeszcze kopczyków różom nie rozrzuciłam.
Izuniu - fakt, dziwnych rzeczy o uprawach się dowiadujemy.
Jednak skoro dziewczyny takie rozmaite metody stosują i mają efekty, to znaczy, że są dobre.
Dorotko - no ja właśnie tak ogólnie. Głównie dokucza mi katar i chrypka. Niby nic takiego, ale męczy.
Marysiu [Maska] - przypomniałaś mi, że gdzieś się zapodziały moje żółte krokusy. Zupełnie zapomniałam, że takie istniały na mojej działce.
Moje krokusiki też wędrują po działce. Rozsiewają się chyba, bo ja je sadziłam tylko w grupach.
Oj, będziemy znikać w ogrodach! Tylko pogoda musi nam na to pozwolić. U mnie przed wieczorem niebo zasnuły ciemnogranatowe chmury. Ciekawa jestem jutrzejszej pogody.
Część moich siewek i sadzonek już od jakiegoś czasu na balkonie, ale w foliaku zasuwanym na nocki. Póki co żadnej roślince nic się nie stało. Przeciwnie: zrobiły się ładniejsze. Tylko że to raczej słoneczko tak na nie zadziałało. Bo te na parapetach też pięknie podrosły i wyładniały. Jutro je obfocę.
Dobrej nocy, kolorowych wiosennych snów i ciepełka na jutro, kochani.
To znaczy chciałabym wiedzieć więcej na ten temat. Na czym polega ten wysiew w piekarniku.

Asiu [cyganka] - są u mnie i pojedyncze, ale to te, które same się wysiewają i wędrują po całej działce.
Jednak w grupie faktycznie ładniej wyglądają.

Agatko - porządki zrobiłam jeszcze przed świętami, ale i tak jest co na działce robić.
Jeszcze kopczyków różom nie rozrzuciłam.

Izuniu - fakt, dziwnych rzeczy o uprawach się dowiadujemy.
Jednak skoro dziewczyny takie rozmaite metody stosują i mają efekty, to znaczy, że są dobre.

Dorotko - no ja właśnie tak ogólnie. Głównie dokucza mi katar i chrypka. Niby nic takiego, ale męczy.

Marysiu [Maska] - przypomniałaś mi, że gdzieś się zapodziały moje żółte krokusy. Zupełnie zapomniałam, że takie istniały na mojej działce.

Moje krokusiki też wędrują po działce. Rozsiewają się chyba, bo ja je sadziłam tylko w grupach.

Oj, będziemy znikać w ogrodach! Tylko pogoda musi nam na to pozwolić. U mnie przed wieczorem niebo zasnuły ciemnogranatowe chmury. Ciekawa jestem jutrzejszej pogody.

Część moich siewek i sadzonek już od jakiegoś czasu na balkonie, ale w foliaku zasuwanym na nocki. Póki co żadnej roślince nic się nie stało. Przeciwnie: zrobiły się ładniejsze. Tylko że to raczej słoneczko tak na nie zadziałało. Bo te na parapetach też pięknie podrosły i wyładniały. Jutro je obfocę.
Dobrej nocy, kolorowych wiosennych snów i ciepełka na jutro, kochani.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Lucynko, ileż już kwiecia u Ciebie
Krokusiki skradły moje serce 

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ale kwiecia już, a będzie coraz więcej 

- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04

Nareszcie można popracować w ogrodzie na słoneczku i jest na co popatrzeć, u ciebie już bardzo kolorowo.

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Lucynko. Bardzo ładnie i kolorowo już u Ciebie. A tam widzę takie duże lilie ???
Czy co to takiego ?? Piękne kepy krokusów masz
. Pozdrawiam i słoneczka życzę
.

- IzabelaS
- 500p
- Od: 15 cze 2010, o 23:21
Lucynko, mnie się zdaje, że ta od strychu i ta od piekarnika to ta sama osoba. Puknąć w stół, a nożyczki pewnie same się odezwią...
-
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 09:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O Puszkinia
. Bardzo lubię tego kwiatuszka. Lucynko dwa razy usiłowałam złożyć życzenia, ale za każdym razem znikały
.

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Lucynko i do Ciebie wiosna na działeczkę dotarła
I do tego jaka piękna
A jakie już masz ogromniaste korony
U mnie nawet wszystkie jeszcze dziobków nie wystawiły 

I do tego jaka piękna

A jakie już masz ogromniaste korony

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16

Piękny słoneczny dzień, a ja bujam się na lampie w domu i czekam na M, który ok. 15:00 wróci i dopiero wtedy udamy się na działeczkę.
Żeby nie tracić czasu, zajęłam się moimi parapetowcami. Zrobiłam też kilka zdjęć.
Koleusy Roccoko

Dwa najładniej rozrośnięte i wybarwione:

Ładnie rozrastają się heliotropy. To dwa z nich.

Celozje grzebieniaste.

Gazanie.

Bazylia.

W foliaku na balkonie.

Papryczki ostre - część.

Aniu - tak naprawdę to u nie głównie krokusy. Fakt: kilkanaście kępek w różnych kolorach tworzy barwne plamy, ale prawie wyłącznie one zdobią działkę.

Iwonko [00..] - masz rację. Będzie więcej, ale tak się dłuży czekanie ...

Kasiu [kasik] - witaj!

Bardzo się cieszę, że trafiłaś.

Rafiku - oby taka słoneczna pogoda utrzymała się jak najdłużej.

Ewelinko - dziękuję.

To nie lilie, to korony cesarskie. Wyjątkowo wcześnie w tym roku wyszły i widzę, że ładnie się rozrosły.

Izuniu - może masz rację. Nie sprawdzałam, bo te nożyce ... tak, chyba tak.

Iwonko [Iwona i P...] - przecież wiem, że dobrze mi życzysz.

Beatko - i kolejny awatarek!

Super z Ciebie kobitka!
A w wiosenne cebulowe warto się jesienią zaopatrzyć. Ładnie zdobią ogrody, gdy inne roślinki jeszcze słodko sobie śpią.

Zuziu - wiosna pokazuje swoje kolorowe oblicze, co ogromnie mnie cieszy.

Korony wyjątkowo w tym roku tak wcześnie wystrzeliły. Cieszy mnie to bardzo, bo pewnie też wcześniej zakwitną.

Życzę Wam wszystkim miłego słonecznego popołudnia oraz przyjemnej pracy ogrodowo - działkowej.

Pozdrawiam. Lucyna
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
O matulu, Lucynko aż wierzyć mi się nie chcę że te wszystkie cuda to Tobie z maleńkich ziarenek wyrosły
Ja mam zamiar w tym roku się przyłożyć i jak najwięcej maluchów postarać się uchować.
Powiedz czy przy pikowaniu zawsze sadzi się roślinkę głębiej, czy tylko pomidory tak mają?
No i kiedy już jest czas na pikowanie?

Ja mam zamiar w tym roku się przyłożyć i jak najwięcej maluchów postarać się uchować.
Powiedz czy przy pikowaniu zawsze sadzi się roślinkę głębiej, czy tylko pomidory tak mają?
No i kiedy już jest czas na pikowanie?
Wow
bardzo ładne masz rozsady, czy je czymś dokarmiasz?

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren