Ogród Filemona

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Filemona

Post »

Witaj . Ja mam Anabellkę od zeszłego roku i też przycięłam nisko ,no może nie aż tak ;:173 .
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Zgodnie z zaleceniami odważyłam się pościnać nisko hortensje, szczególnie Anabrlle, dziękuje za zdjęcia ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Anitko, takie oczy zrobiłam jak przeczytałam ile masz hortensji :shock:
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniczko

kocham te roślinki ;:167 więc się troszkę nazbierało a że ogród pojemny to raczej na tych 50 się nie skończy :)

Ewelinko

Najważniejsze, że przycięta ;:173

Paulinko

Zobaczysz hortensje ci się odwdzięczą pięknymi kwiatami ;:108
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Anitko, gratuluję zaręczyn :tan ;:168
Co do zakupów hortensjowych to mnie zatkało :shock: ale będziesz miała cudną rabatę !!! Już nie mogę się doczekać fotek z ogrodu ;:65
Zakupy na Allegro to loteria, ja kupowałam parę razy i tak na prawdę 50 na 50%. Przeważnie otrzymuje się sadzonki takie jak opisałaś... Dobrze, że trafił Ci się uczciwy sprzedawca, rzadko takiego się spotyka... a hortensje może Cię zaskoczą, mimo, że malutkie sadzonki ?
Zobaczymy !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko niemożliwe, żeby oddać pieniądze. ;:306 Dadzą czadu te twoje 50 hortensji. ;:oj
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Asiu
dziękuje :wink:
sprzedawca okazał się uczciwy aż się zdziwiłam jego postawą :D Mam nadzieje, że rabatka wyjdzie ładnie i będziemy mieli co podziwiać :D

Soniu

Dziwne, ale prawdziwe oddał mi nawet za przesyłkę ;:138 tak więc mam 8 darmowych hortensji :tan
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Jestem w szoku że tak ładnie się sprzedający zachował. Super. Trafiły Ci się gratisy.
Mam jedną hortensję ogrodową. Nigdy nie kwitła. Dostałam ją z patyczka od forumki. Rośnie u mnie drugi rok. Myślę, nad zakupem drugiej sztuki. Czy polecasz je czy lepiej jednak poprzestać na bukietowych? Jeśli kupić, to co sądzisz o hortkach z biedry? Chcę tylko jedną sztukę. Nie opłaca mi się znikąd zamawiać.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Madziu ogrodówki to najlepiej mieć w donicy i na zimę chować np u mnie w gruncie się nie sprawdziły bo przemarzały i nie kwitły. W przyszłym roku może sobie sprawie jakąś do donicy i będę chować do garażu na zimę. Ogólnie to najlepiej trzymać się bukietówek bo kwitną nie zawodnie.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Muszę się pochwalić rabatka przy ścieżce przygotowana już do nasadzeń (zostały mi tylko dwa rododendrony do przesadzenia) Strasznie się napracowałam bo rabata jest dosyć spora 14 metrów długości i 8 metrów szerokości. W dodatku wszystko robiłam sama no prawie wszystko bo największe kamienie przeniósł mi narzeczony :D Teraz tylko posadzić roślinki i je pielęgnować.

Obrazek

Obrazek

W międzyczasie w raz z narzeczonym przygotowywaliśmy miejsce pod drugą rabatkę i trawnik. Wykonaliśmy ogrom pracy czuje to w rękach i kolanach ;:174 Zniwelowaliśmy górkę (ziemia została wywieziona) Ja ładowałam na taczkę a moja druga połówka wywoziła.Ogólnie mam już dosyć prac w ogródku moje ciało ma dość, ale jeszcze czeka nas trochę pracy bo nie wszystko skończone, ale na dzień dzisiejszy wygląda to tak

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anitko, ale ogrom prac zrobiliście. ;:180 Ja bym trzy dni nie wstała z łóżka po takim maratonie. :wink: Będzie się dobrze sadziło, tak perfekcyjnie przygotowana gleba. :shock:
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Soniu pracy wykonanej sporo ale żeby skończyć tą druga rabatkę to trzeba się będzie jeszcze napracować :D dobrze, że mam pomocnika bo bym sama nie dała rady i tak już czuje się jak Pudzian :;230
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda wymarzona na prace w ogrodzie, też dziś poszalałam, wieczorem już na kolanach sadziłam, bo kręgosłup mi wysiadł. ;:145
Filemon24
1000p
1000p

Post »

;:219 a mnie to właśnie kolana bolą a jak pomyślę ile jeszcze muszę się narobić to juz mnie w ogóle wszystko boli ;:124
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Nie wyobrażam sobie nawet jak się napracowałaś, my ryliśmy z 800m trawnika, sypaliśmy nową ziemie i sialiśmy trawę od nowa to później dwa dni moje ręce i nogi odmawiały współpracy ;:306
No, ale za to ile terenu do obsadzenia , oj będzie na czym oko zawiesić :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”