Ogródek Gosi cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.15

Post »

Gosiu - u mnie w pracy też gorąco, jutro wolne, ale żeby nie mieć zaległości musiałam siedzieć po godzinach... więc jednoczę się w bólu...
Ścieżka z mniejszymi fugami chyba bardziej się mi podoba, a najładniej będzie jak trochę się zestarzeje i nie będzie taka nowa ;:215 czy rabatę chcesz od ścieżki oddzielać wąskim paskiem trawy, czy po prostu poszerzysz rabatę ? (to chyba lepsza opcja, moim prywatnym zdaniem).
Przyznam się, że jak zobaczyłam zdjęcia to też nasunęło mi się pytanie zadane przez Genię, ale potem przypomniało mi się, że to chyba jest ścieżka Flesza, a i przejeżdżać taczką tym chodniczkiem przy domu byłoby ciężko. Co do drugiej ścieżki - pozwól, że Cię sparafrazuję - nie wszystko na raz, powoli, ciesz się, że jest już ścieżka. Zobaczysz, ze za chwilę, to będzie element bez którego ciężko wyobrazić sobie Twój ogród.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Gabrysiu, Ty masz inną sytuację. Ja mam wszystko na oku. Pewnie też bym się bała na Twoim miejscu. Wspólczuję Ci tego rozkładania. Ja na niewielkich odcinkach mam problem, jak sobie przypomnę jak rozkładałam 100 metrowy wąż na tylnej rabacie i to w największy upał :roll: Dobrze, że mam to za sobą. Nie wiem nic na temat zapychania się dziurek. Mam go od 2 lat. jak na razie jest dobrze.

Monia, mam nadzieję. Zaraz pokażę całą ścieżkę. Powoli zaczynam się do niej przyzwyczajać, chociaż wygląda naprawdę dziwnie zawieszona nad trawnikiem. Jak najszybciej chciałabym zacząc prace, tylko nie wiem co najpierw, czy szykować rabatę, czy trawnik. Chyba rabatę, bo część roślin już czeka na posadzenie

Geniu, ścieżka powstała z naturalnej ścieżki Flesza. Chodnikiem nikt nie chodzi. To tylko opaska wokół domu. M. myślał, że będziemy tędy chodzili, ale to nie naturalne przejście. Teraz żałuję, że zrobiłam opaskę taką szeroką.

Lucynko, Ewelinko, bardzo dziękuję za życzenia ;:196

Asiu, ja mam też przed urlopem taki zachrzan. I przed i po, czyli najpierw się bardzo zmęczę przed, poodpoczywam, bardziej psychicznie, niż fizycznie, a potem znowu się zmęcze jak wracam do pracy, bo muszę nadrobić ten czas kiedy mnie nie było.
Powoli zaczynam się przyzwyczajać do ścieżki. Chociaż upadła koncepcja przejazdu taczkami. M. nagle nabrał ochoty obsadzania wszystkiego dookoła. Czyli chce zamknąć roślinami przejście na tył. Chce, żeby na tył było tylko schodkami. Ciekawe jak do tego podejdzie Flesz :roll:
Ale ja mogę obsadzać :D
Zostanie mi tylko jedno przejście z taczkami i kosiarką na tył pod sosnami. Całe szczęście, że po ostatniej wycince gałęzi jest już to możliwe.

Ścieżka zakończona ;:138
Efekt nie jest może piorunujący, ale jak pisałam wcześniej dopiero po obsadzeniu roślinami, spatynowaniu kamienia i po zrobieniu trawnika będzie widać efekt.

Co o tym myślicie?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie będę składała życzeń w poszczególnych wątkach, bo zazwyczaj nie zdążam wejść do wszystkich ;:196 dlatego korzystając z okazji chciałam złożyć tutaj wszystkim radosnych, pogodnych świąt Wielkiej Nocy. Żeby te święta wniosły do Waszych serc wiosenną radość i świeżość, pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję. Odpocznijcie i nabierzcie sił do pracy w ogrodzie :D
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Gosiu, ścieżka wyszła super ;:215 ;:138 Jak się jeszcze trochę zestarzeje, to już zupełnie wtopi się w otoczenie.

Wesołych Świąt, smacznego jajka i mokrego dyngusa oraz odpoczynku w gronie najbliższych ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gosiu, piękna ścieżka!
Gratuluje! W sam raz zrobiona robota na Święta ;:215 . Podziwiam, bo kamień jest piękny!
U mnie niestety nic nie przybyło poza oczyszczonymi rabatami i częściowo przyciętymi różami.
Wesołego jajka ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, bardzo się cieszę, ze ścieżka została wykonana w tym okresie. Zaraz po świętach będę mogła zabrać się za przycinanie róż. A potem za darcie darni. :D
Chyba zacznę od rabaty. Musze posadzić rośliny, które czekają na mnie u sąsiadki Helenki, a w dodatku zamówiłam tez kilka bylin. Szkoda, żeby się zmarnowały. Trawnik można założyć w każdej chwili, tylko trzeba w razie czego intensywniej podlewac :D

Monia, kamień bardzo mi się podoba. I jest to bardzo fajny materiał. Taki plastyczny.
Ty to miałaś prace budowlane w zeszłym roku. I to jakie ;:oj
Różę tnę w przyszłym tygodniu. Nawóz zdążyłam rozsypać, ale nie wiem, czy to był dobry pomysł na święta.
Śmierdzi straszliwie ;:173
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, kamienna ścieżka prezentuje się fantastycznie!!! ;:138 ;:138 ;:138
Miałaś świetny pomysł. ;:215

Świętujesz?
Wesołego Alleluja! ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Miłe to i cieszy , jak udaje nam się ;:63 spełniać marzenia! Gratuluję i czekam na cd... :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Gosiu,ścieżka super, a tą opaskę można zmniejszyć do tych świetlików /jeśli nie jest mocno betonowana/,można też stawiać tam kwiaty w donicach.Można też wyciąć w tej kostce kilka kwadratów i posadzić jakieś rośliny,np. hosty jeśli to północna strona. ;:215
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Bardzo podoba mi się ścieżka, pasuje do calości ;:63 na razie jest jeszcze za "świeża", ale jak nabierze patyny będzie cudnie.
Popatrz, popatrz jak Ci nasi mężowie dojrzewają ogrodowo :wink:
Zdecydowanie najpierw posadź rośliny a potem zajmij się trawnikiem. Ja już częściowo róże przycięłam (będę docinać przy kwitnieniu forsycji), bo nie wiedziałam kiedy następnym razem dostanę urlop. Planuję rozsypać nawóz w najbliższym czasie, więc u mnie też będzie wonieć :D ale zupełnie przestałam się przejmować co pomyślą inni :wink:
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,ścieżka super wyszła,dodała uroku schodkom ,takie przedłużenie ,kamienne ścieżki są najfajniejsze,Twoja bardzo mi sie podoba ,a teraz nowe rabatki i trawnik i ogród znowu będzie nie do poznania,fajne mamy zajęcie i marzenia,ciągle do przodu :heja ,pozdrawiam i miłego świętowania. :wit
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Gosiu, podziwiam nową ścieżkę.
Ja od 2 lat o niej gadam i nic więcej ;:14 , a ty po cichutku, 1-2-3 zrobiłaś.
Fajnie się wpisuje w ogród, jak znam życie jeszcze trochę zmian w jej najbliższym sąsiedztwie i będzie tak, jakby była tam od zawsze.
Miłego świętowania.
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Gosia ścieżka rewelacyjna. A i rabatki się powiększą przy tej okazji.A jak się M. podoba?
A ja róże cięłam już przed świętami. Jeszcze nie skończyłam.
:wit Kasia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit
W raz z nową ścieżka jestem i ja . :uszy Jak dla mnie to pierwsza klasa a ,że wyższa to lepiej nie zabrudzi ci się ziemią .Ponadto można między ścieżką a opaska przy domu zrobić nową rabatę . ;:215 ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ja też nie mogłam sobie odmówić spacerku Twoją śliczną ścieżyną, Kasiu. ;:138 ;:138
Święta minęły i teraz chciałoby się wziąć ostro do roboty na działce, ale płacę frycowe, bo z powodu własnej głupoty muszę choć ze dwa dni w ciepełku domowym posiedzieć. ;:222
Dobrze że mam czym się i tutaj zajmować. Siewki rosną jak na drożdżach. Wystarczyło kilka słonecznych dni i od razu widać różnicę. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dziękuję wszystkim za życzenia ;:196

Lucynko, niestety na świętowanie czasu brak. Cały czas coś wypada.
Święta były u mnie, więc musiałam się przygotować.
Masz rację z siewkami. U mnie tez ruszyły, chociaż niektóre roślinki nie chcą współpacowac
Trudno wysieję do gruntu
Nawet nie mam czasu wejść i sprawdzić co Ci dolega :roll:

Maryniu, droga do spełnienia marzeń jest trudna i wyboista, ale najważniejsze, że dochodzi się do celu :D
Jeszcze trochę mnie czeka pracy, ale to jest takie przyjemne ;:173
Prawdziwa masochistka ze mnie ;:306

Alu, tak to strona północna. M. nie pozwoli na wycinanie i zmniejszanie opaski, ale na stawianie donic tak. I taki miałam plan. :D

Asiu, do dojrzałości, to im jeszcze daleko, ale powoli ewoluują. :uszy
Ja się nie przejmuję sąsiadami, ale to było trochę dziwne, jak moi świąteczni goście korzystając z pięknej pogody spacerowali pomiędzy rabatami, zastanawiając się co tak śmierdzi ;:306
Całe szczęście, zapach powoli zanika, ale coś się nawąchali to ich :wink:

Martuś, no właśnie to jest najfajniejsze, że ciągle cos zmieniamy, działamy, tworzymy.
Jeszcze jakiś czas temu martwiłam się, że już niewiele mam do zrobienia w ogrodzie. A tu się okazuje, że coraz więcej :D

Justynko, ja o tej ścieżce marzę od kiedy mam schodki, czyli już nawet nie pamiętam od kiedy :roll:
Także wcale to nie było tak szybko. To mój m. musiał dojrzeć do tej decyzji. Ja marzyłam tylko o ścieżce, a dostałam jeszcze nowe rabatki :heja
Jestem bardzo ciekawa efektu końcowego. Czy sprostam wyzwaniu?

Kasiu, na róże nie starczyło mi czasu. Ale w sobote też się biorę. M. na razie się nie wypowiada. Chyba czeka na końcowy efekt.

Teresko, ścieżka wyższa, bo będzie do niej równany trawnik. ścieżka jest równo z polbrukiem. taki miałam nierówny teren
Rabaty już się szykują. Na razie w głowie. Jeszcze musze skopać ziemię.
Niektóre roślinki od Ciebie też tam będą :D

Najnowsze zdjęcia jeszcze w aparacie. Nie mam kiedy zgrać, więc pokaże te sprzed tygodnia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek