Przydomowy ogródek Eweliny .
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny .
Paulinko wyrobisz się ze wszystkim mam nadzieję. Mocno trzymam za to kciuki . Kapersy już posadziłam jakiś czas temu. Księżyc i bezchmurne niebo nie wróżą ciepła
. Sprawdziłam kilka stron i zapowiadają nawet - 5. Lecę ratować moją lawendę bo boję się o nią
.
-
chmielakowo
- 200p

- Od: 11 mar 2015, o 20:32
Taka miała być piękna pogoda na święta, a jednak jeszcze sobie poczrkamy, myślę, że lawenda przetrwa w końcy to silna roślina, ja drżę nad moja różą, którą pokusiło mnie aby ściąć, a w nocy niestety mrozek łapie, ostatnie trzy noce wychodziłam o 4.30 to biało od mrozu...
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- ewelkacha88

Paulinko może i silna roślina ale szkoda by mi było. To były sadzonki kopane z gruntu więc były osłabione . Pół godziny mnie nie zbawi a gdyby mi zmarzła to płakałabym jak dziecko. Już okryta uff
. U mnie już jest -1
.
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Ewelinko
Fajne zakupy.
Trzymam kciuki, by okazały się trafione.
Phantom to śliczna hortensja. Lubię takie, które mają sztywne pędy i nie leżą im kwiaty na ziemi.
Hibiskusa kiedyś kupiłam ślicznie niebieskiego na etykiecie a zakwitł mi pojedynczy biały z karminowym środkiem.
Dopiero od naszej Stasi dostałam takie, jak chciałam.
Teraz jest czas przygotowań świątecznych i człowiek kotłuje się między domem a ogrodem.
Miejmy nadzieję, że po świętach będzie już wspaniała pogoda na prace ogrodowe.
Miłego świętowania na wyjeździe i powrotu do pogodnego już ogrodu
Fajne zakupy.
Phantom to śliczna hortensja. Lubię takie, które mają sztywne pędy i nie leżą im kwiaty na ziemi.
Hibiskusa kiedyś kupiłam ślicznie niebieskiego na etykiecie a zakwitł mi pojedynczy biały z karminowym środkiem.
Dopiero od naszej Stasi dostałam takie, jak chciałam.
Teraz jest czas przygotowań świątecznych i człowiek kotłuje się między domem a ogrodem.
Miejmy nadzieję, że po świętach będzie już wspaniała pogoda na prace ogrodowe.
Miłego świętowania na wyjeździe i powrotu do pogodnego już ogrodu
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewelinko życzę całej Rodzince zdrowia i smacznego święconego
Widzę że plan wykonany i lawenda już rośnie. Piszesz że -5 u Ciebie? u mnie widzę dzisiaj -2 a potem już noce na plusie. Ja też wsadziłam rośliny do ziemi jak przesadzałam i liczę na nie że się przyjmą. Popracowałyśmy w ogrodzie teraz możemy świętować 
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
WitajEwelina7 pisze:Ewelinko,
znowu się wetnę![]()
Krysiu, mam oregano w ogrodzie, ale właściwie teraz dopiero dowiedziałam się o właściwościach olejku z oregano. Teraz go kupiłam, ale latem zamierzam się zabrać za własną produkcję. na razie rozważam macerację na zimno. Zdradzisz swój sposób?
Czasu wolnego z racji zbliżających się świąt niewiele więc podam tylko odnośniki do stron gdzie kilkakrotnie opisywałam wykonanie, właściwości, zastosowanie i schorzenia na których osobiście testowałam ja lub moi najbliżsi
>>przepis na Olej z Oregano > post 13.XII.11
>> Moje doświadczenia z olejkiem z oregano -str.35 post 17.XII.11
W poniższym linku jest sporo czytania napisane wszystko w miarę dostępnie - zachęcam do lektury bo naprawdę warto. W ziołolecznictwie wiedzy nigdy dość - to bogactwo do zgłębiania na całe życie...
>> http://www.czytelniamedyczna.pl/2623,or ... e-akt.html#
post 23.VI.14
clem3 - Małgosiu Tobie również życzę miłej lektury.
Jakby co to chętnie odpowiem na pytania ale ... w spokojniejszym czasie.
Pozdrawiam
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ewelinko zazdroszczę tego wyjazdu
Ja niestety chcę trochę nadrobić zaległości wizytowe u nas, bo potem jak się zacznie ogród, to już i czasu i ochoty nie mam na gości, bo tylko bym w krzakach siedziała, a nie ze szmatą w domu
A i tak się coś szykuje na święta to za jednym zamachem się obskoczy gości
I tu, przyznam że egoistycznie
, nawet ta pogoda mi odpowiada, bo do ogrodu nie ciągnie
Gdzie tak wybywacie całą rodzinką?
Krysiu bardzo ci dziękuję, zapoznam się dokładnie w wolniejszej chwili, bo teraz to tylko tak w doskokach na forum wpadam
Krysiu bardzo ci dziękuję, zapoznam się dokładnie w wolniejszej chwili, bo teraz to tylko tak w doskokach na forum wpadam
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- ewelkacha88

Witajcie
.
W związku z tym , że już dzisiaj wyjechaliśmy na święta do rodziców mojego eMa mam ograniczony dostęp do internetu . Nie lubię odpisywać na posty z telefonu bo ciągle coś mylę więc ograniczę sie teraz jedynie do złożenia Wam Wszystkim życzeń. Zdrowych, Spokojnych i Pogodnych Świąt Wielkiej Nocy i mokrego Dyngusa życzę Wszystkim moim Gościom i nie tylko. Do społeczności FO wrócę po świętach i odpisze na Wasze posty. Pozdrawiam
.
W związku z tym , że już dzisiaj wyjechaliśmy na święta do rodziców mojego eMa mam ograniczony dostęp do internetu . Nie lubię odpisywać na posty z telefonu bo ciągle coś mylę więc ograniczę sie teraz jedynie do złożenia Wam Wszystkim życzeń. Zdrowych, Spokojnych i Pogodnych Świąt Wielkiej Nocy i mokrego Dyngusa życzę Wszystkim moim Gościom i nie tylko. Do społeczności FO wrócę po świętach i odpisze na Wasze posty. Pozdrawiam
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Wzajemnie, Ewelinko! Wesołych Świąt
Jak wrócisz, to pewnie zastaniesz większe roślinki, bo teraz ma być ciepły weekend.

Jak wrócisz, to pewnie zastaniesz większe roślinki, bo teraz ma być ciepły weekend.
Wzajemnie,jako prezent daruję siebie
Bardzo podoba mi się Twój zapał oraz to,że najpierw robisz a potem myślisz
Z takim nastawieniem ogrody są niepowtarzalne,odzwierciedlają człowieka
Jak szukasz gdzie można szczepione drzewka kupić czy coś to możesz napisać,widzę np.jabłoni szukasz
Bardzo podoba mi się Twój zapał oraz to,że najpierw robisz a potem myślisz
Z takim nastawieniem ogrody są niepowtarzalne,odzwierciedlają człowieka
Jak szukasz gdzie można szczepione drzewka kupić czy coś to możesz napisać,widzę np.jabłoni szukasz
Dopiero dziś tu trafiłam pobiegałam po twoim wątku i tylko dodam, że ja blisko tuji mam róże rabatowe i nie podlewam a teraz już 6 rok będą pięknie kwitły 
- andzia458
- 500p

- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Dzień dobry Ewelinko
Ty już w domku czy dopiero dzisiaj wracasz? Jeśli już w domu, to zapewne planujesz wykorzystać ten pięknie zapowiadający się dzień na prace ogrodowe
Ja po ósmej uciekam już na zewnątrz
Miłego dnia życzę i dużo słoneczka
Ty już w domku czy dopiero dzisiaj wracasz? Jeśli już w domu, to zapewne planujesz wykorzystać ten pięknie zapowiadający się dzień na prace ogrodowe
Miłego dnia życzę i dużo słoneczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Jak tam Ewelino, dojechaliście szczęśliwie do domu?
Jeszcze ze dwa dni zapowiadają takie ciepłe słoneczne, można z przyjemnością w ogrodzie pobuszować
Jeszcze ze dwa dni zapowiadają takie ciepłe słoneczne, można z przyjemnością w ogrodzie pobuszować
- ewelkacha88

Witajcie
.
Święta, święta i po świętach jak to mówią
. Wróciliśmy wczoraj a więc w zasadzie kilka dni nas nie było. W ogrodzie rośliny zdążyły podrosnąć
. Święta spędziliśmy w miłej atmosferze ale jednak w cieniu przeziębień, kaszlu . Niestety jesteśmy zdrowi ale kaszlemy
a eM ma nawet chwilami gorączkę. Czyli coś kiepsko z tym naszym zdrowiem
. No ale nic, nie narzekamy i jakoś musimy żyć. Dzisiaj obracałam się pomiędzy ogródkiem a domem . Pogoda była całkiem ładna więc wykorzystałam to i podzieliłam kilka bylin, rozgarnęłam kopce z róż, nawiozłam część roślin. A poza tym w domu pranie, gotowanie bo właściwie na święta nic nie przygotowałam więc lodówka po powrocie była pusta . Byłam też z córką na zajęciach więc wstąpiłam do sklepu i kupiłam kilka paczek nasion godecji
. Moje siewki to masakra w tym roku, wszystkie wyciągnięte i muszę je pikować na dniach po same liścienie. Może coś z tego będzie ale bez szału. Zdjęć nie mam bo nie miałam na to czasu - wybaczcie ,nadrobię to . A teraz czas na zaległe odpowiedzi.
Krysiu fajnie gdyby ten Hibiskus był faktycznie biały i pełny no ale zobaczymy jak zakwitnie. Ciekawa jestem czy hortensja też okaże się tą za, którą się podaje bo to różnie bywa. A co do przygotować przedświątecznych to nie miałam ich w tym roku wcale
.
Marysiu piszę to po czasie ale bardzo dziękuję . Lawenda rośnie i widzę, że ma się dobrze więc plan wykonany
.
Małgosiu - clem byliśmy u rodziny od strony Małżonka. Całkiem niedaleko bo około 30 km mam do Teściów więc wyjechaliśmy po namowie eMa już w piątek. W "moje" strony a pochodzę ze Stalowej Woli wybieramy się jak wszyscy się wykurujemy bo bratanek malutki czeka na nas a chorzy nie pojedziemy do dzidziusia. Wtedy odwiedzę i babcię i resztę rodziny. Niestety te wiosenne święta są za krótkie by obskoczyć Wszystkich bo kompletnie w różnych stronach mamy rodziny. Tak więc dzielimy się , jedne święta tu, drugie tam a czasem organizuje u siebie i przyjeżdżają rodzice moi i eMa.
Moniko miałaś rację- roślinki podrosły
.
Tulap to chyba tylko Tobie się to podoba
. A tak na poważnie to dziękuję za dobre słowo.
Slimak900 ja mam młode tuje ale mam nadzieję, że za kilka lat nie będzie z nimi problemu. Mam też róże przy tujach
.
Andzia my w domku od wczoraj. Dzisiaj wykorzystałam trochę pogodę i robiłam trochę w ogródku ale nie za wiele bo miałam jeszcze inne obowiązki dzisiaj. No ale wszystko przede mną . Dziękuję, słoneczko było ale nie cały dzień. Dobre i to
.
Zuza dojechaliśmy do domu, dziękuję . Na szczęście nie mieliśmy daleko. Oni co chwilę prognozy zmieniają ale temperatury mają być już ponad 10 stopni więc bardzo fajnie
.
Teraz pasuje mi odwiedzić Wasze ogrody bo nie wiem co tam się dzieje . Prawdę mówiąc odkąd Małżonek wrócił mam mniej czasu na forum
. No ale cóż, jakoś trzeba sobie czas zorganizować na wszystko.
Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę
.
Święta, święta i po świętach jak to mówią
Krysiu fajnie gdyby ten Hibiskus był faktycznie biały i pełny no ale zobaczymy jak zakwitnie. Ciekawa jestem czy hortensja też okaże się tą za, którą się podaje bo to różnie bywa. A co do przygotować przedświątecznych to nie miałam ich w tym roku wcale
Marysiu piszę to po czasie ale bardzo dziękuję . Lawenda rośnie i widzę, że ma się dobrze więc plan wykonany
Małgosiu - clem byliśmy u rodziny od strony Małżonka. Całkiem niedaleko bo około 30 km mam do Teściów więc wyjechaliśmy po namowie eMa już w piątek. W "moje" strony a pochodzę ze Stalowej Woli wybieramy się jak wszyscy się wykurujemy bo bratanek malutki czeka na nas a chorzy nie pojedziemy do dzidziusia. Wtedy odwiedzę i babcię i resztę rodziny. Niestety te wiosenne święta są za krótkie by obskoczyć Wszystkich bo kompletnie w różnych stronach mamy rodziny. Tak więc dzielimy się , jedne święta tu, drugie tam a czasem organizuje u siebie i przyjeżdżają rodzice moi i eMa.
Moniko miałaś rację- roślinki podrosły
Tulap to chyba tylko Tobie się to podoba
Slimak900 ja mam młode tuje ale mam nadzieję, że za kilka lat nie będzie z nimi problemu. Mam też róże przy tujach
Andzia my w domku od wczoraj. Dzisiaj wykorzystałam trochę pogodę i robiłam trochę w ogródku ale nie za wiele bo miałam jeszcze inne obowiązki dzisiaj. No ale wszystko przede mną . Dziękuję, słoneczko było ale nie cały dzień. Dobre i to
Zuza dojechaliśmy do domu, dziękuję . Na szczęście nie mieliśmy daleko. Oni co chwilę prognozy zmieniają ale temperatury mają być już ponad 10 stopni więc bardzo fajnie
Teraz pasuje mi odwiedzić Wasze ogrody bo nie wiem co tam się dzieje . Prawdę mówiąc odkąd Małżonek wrócił mam mniej czasu na forum
Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Ewelinko, życzę Wam zdrówka, bo wiosna już przyszła, dzień dłuższy i trzeba działac w ogrodzie