Witajcie, kochani!
Późno dzisiaj skończyłam domowe zajęcia, ale nie zasnęłabym, gdybym Was nie odwiedziła. Więc jestem.
Chwilowo w moich włościach, ale zajrzę również i do Was.
Kasiu [klarag] - spróbować można. Nie, że od razu z każdą roślinką, ale tytułem próby jakąś wybrać i sprawdzić, jak sobie poradzi.
Marysiu [Maska] - a wiesz może, jakie rośliny w ten sposób siała owa Agatka?
Iwonko [00..] - dziękuję i wzajemnie: Wesołego Alleluja!
Staszko - dziękuję. Tobie i wszystkim Ci bliskim również: Wesołego Alleluja!
Zuziu - jak ja Ci zazdroszczę tego, że nie przygotowujesz świąt!
Ja nie mam wyboru. Moje single ciągną do maminych przysmaków jak muchy do miodu. Ale szczerze mówiąc, sama z utęsknieniem czekam świątecznego śniadania przy wspólnym stole. Coraz wolniej idzie mi przygotowywanie , coraz to jakaś ilość energii ubywa, ale póki daję radę, cieszę się na wspólne święta.
Sprawdź swoje sieweczki pod kątem ziemiórek, bo w tym roku wyjątkowo ich dużo. Wiele osób narzeka na ich żarłoczność i niszczenie sieweczek.
Ja również po raz pierwszy zmuszona byłam potraktować chemią swoje siewki, a i tak dużo mi ziemiórki zniszczyły.
Gosiu [Margo] - to pan piesiowi 'leżankę' zafundował. Mikrus bardzo chętnie z takich wygód korzysta, tylko miejsce wybiera sobie sam. Leżaczek trzeba mu położyć na miejscu, które on sobie wybierze.
Na szczęście jest na tyle rozsądny, że nie wybiera miejsca na moich rabatkach.
Tereniu [tencia] - dziękuję i wzajemnie życzę Ci Wesołego Alleluja.
Dobry dziś dzień na sadzenie kwiatów. Będą ładnie rosły. Jeszcze jutro dobrze jest sadzić, siać czy pikować kwiaty oraz zioła.
Ja już mam z głowy przygotowywanie potraw i ciast. Od jutra świętuję.