Ania Zuzia i Chłopaki cz.5
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ania Zuzia i Chłopaki cz.5
Wyniki już mamy. Jutro wizyta kontrolna z wynikami. Ale odbierając wyniki usłyszałam sugerowana diagnozę, a w piatek biorac receptę od rodzinnego usłyszałam to samo...więc nie wiem czy coś może się zmienić
- wielkakulka

- wielkakulka

Doktor nie podjął decyzji. Do całości brakowało sinienia lub blednięcia palców. Mamy nowe skierowania na badania. Do zrobienia w czwartek po świętach - znowu czekanie.
- Wolusia
- 1000p

- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Aniu, życzę zdrowia dla Twojego męża. Dobrze Cię rozumiem, bo właśnie bieganie po lekarzach i badania zaprzątają mi głowę. Najgorsze jest czekanie. Ucałuj go ode mnie
Wierzmy, że będzie dobrze.
P.S. Chryzantemki w gruncie ciągle w butelkach mieszkają. Straciłam jedną sadzonkę, ale chyba nie z powodu zimna...Wydaje mi się, ze coś ją podgryzło od korzonków.
P.S. Chryzantemki w gruncie ciągle w butelkach mieszkają. Straciłam jedną sadzonkę, ale chyba nie z powodu zimna...Wydaje mi się, ze coś ją podgryzło od korzonków.
Aniu czytam, że zdrówko mężusia szwankuje, ale nie poddawajcie się, będzie dobrze, może nowe badania będą lepsze 
- wielkakulka

Dzięki dziewczyny.
Doktor wyprosił mnie w połowie wizyty z gabinetu. Rozmawiał z mężem, a ten nie chce powiedzieć co dokładnie powiedział. Mówi, że nowe badania, żeby ocenić stan mięśni. Nic poza tym nie chce powiedzieć. Nawet nie wiedział jakie dokładnie badania, której części ciała. Rejestrowałam telefonicznie, kobieta pyta "ale co badamy, którą część ciała, rękę, obie ręce, nogę, barki - co?" Dzwonie do męża, on nie wie. No to dzwonię do doktora. Ponoć im więcej, tym lepiej. No to znowu dzwonie do rejestracji - Pani zaśpiewała 350. W ubiegłym tygodniu 80 za jedno badanie, teraz 350 - muszę dodrukować $$$
Doktor wyprosił mnie w połowie wizyty z gabinetu. Rozmawiał z mężem, a ten nie chce powiedzieć co dokładnie powiedział. Mówi, że nowe badania, żeby ocenić stan mięśni. Nic poza tym nie chce powiedzieć. Nawet nie wiedział jakie dokładnie badania, której części ciała. Rejestrowałam telefonicznie, kobieta pyta "ale co badamy, którą część ciała, rękę, obie ręce, nogę, barki - co?" Dzwonie do męża, on nie wie. No to dzwonię do doktora. Ponoć im więcej, tym lepiej. No to znowu dzwonie do rejestracji - Pani zaśpiewała 350. W ubiegłym tygodniu 80 za jedno badanie, teraz 350 - muszę dodrukować $$$
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, trzymaj się
Czekanie jest trudne, znam to....
Czekanie jest trudne, znam to....
- wielkakulka

Nie ma chyba nic gorszego, niż niepewność i czekanie. Aż nie wiem co pisać. Jutro chyba poczłapie na działkę posadzę kilka cebulek może wyleci mi z głowy...
- maliola

- Od: 26 cze 2012, o 16:01
Aniu to mąż miał jakieś objawy? To prywatnie chodzicie? Trzymaj się dziewczyno 
- wielkakulka

On ma kilka chorób. Zaczęły go boleć stawy, mięśnie, kości - nie był w stanie powiedzieć co dokładnie. Teściowa ma reumatoidalne zapalenie stawów, opuchnięte i zdeformowane stawy w dłoniach. Wspomnieliśmy o tym, że boli go u diabetologa. Dostał skierowaniem na ANA i wyszło ogromne. Od razu skierowała go doktorka do reumatologa. Ten dał kolejne skierowania na wyniki. Ponoć przy Hashimoto, cukrzycy insulinozależnej i niedoczynności tarczy wcześniej czy później reumatologa dostaje się w pakiecie - jak to powiedziała jedna Pani doktor oglądając wyniki męża. Niektóre wyniki lekarz każe prywatnie. Zbyt długie kolejki na fundusz. Kapilaroskopia i EMG mięśni to 80 i 350 zł
Wszystko bym zniosła, ale nie kolejna choroba w rodzinie. Mam dość.

Wszystko bym zniosła, ale nie kolejna choroba w rodzinie. Mam dość.

- maliola

- Od: 26 cze 2012, o 16:01
Aniu, to rzeczywiście, masz zmartwienie.
A na boleriozę się mąż badał?
A na boleriozę się mąż badał?
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Piekne iryski, Aniu. Mam nadzieję ze mąz wroci do frmy. Ja teraz tez poszłam na badania i mam lekko podniesione tsh i w dodatku bolące nadgrastki.... mam lekka niedoczynnosc tarczycy masakra!
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu siły i mocy na przetrwanie, będzie dobrze