Zielony Świat Moniki cz. 9
- Przemekt23
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zielony Świat Moniki cz. 9
Moniczka trzyma w napięciu i się nie odzywa ale jak doda foty to nie jeden z nas spadnie z krzesła z wrażenia.

- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie kochani
Czas się zameldować bo wsiąkłam jak kamień w wodę
po waszych wątkach buszuję a do siebie zajrzeć nie mam kiedy, oj wstydź się Monisiu wstydź
Co u moich roślinek - generalnie dobrze
Wiadomo pewne straty po zimie są - z domowych padły mi chyba 2 hoje, 2 są w trakcie reanimacji ale stan już uzupełniony, z nawiązką
Skrętniczki - jak na razie bez strat ale kilka jest pod obserwacją, fiołeczki - rosną powolutku w siłę nowości z zeszłorocznych zakupów listkowych - teraz jest już jaśniej to może wszystko ruszy ze wzrostem bo przez zimę to po prostu się namyślały co mają zrobić
jak dobrze pójdzie to będzie kolorowo w sezonie
Z Mamcią kupiłyśmy troszkę nasionek i będziemy siać - tzn. mama będzie siała bo ja nie mam miejsca
Jak zawsze mama posieje bylinki, a tata pomidorki i papryki
Co do balkonowych - to powiem wam że średnio to wygląda. Przezimowała większość ale zima była do kitu bo było ciepło i ponuro i szybko zaczęły roślinki rosnąć, a teraz kilka nagle padło
Sadzonkowanie zaczęłam już jakiś czas temu i niestety nie powiodło się - chciałam dogodzić szczepkom drogą ziemią do wysiewu i klapa
wszystko prawie padło. Teraz robię znowu i sadzę w zwykłą ziemię z perlitem, kupiłam Biosept i czekam czy coś się ukorzeni. Z niektórych odmian zostawiam sobie mateczniki bo są ładne wiec nie jest źle ale wolałabym mieć zapas w razie czego. Szczególnie te wariegata pelargonie to masakra jakaś - szczepek do pobrania puszczają malutko, a z ukorzenianiem też nieciekawie. Oj muszę pomyśleć bo nie zostanie mi nic innego jak zamówić nowe
Kiruniu, Przemku, Mrinwestor, Labko1, Filigranowa27, Iwonko0042, Karo, Aniu76, UlaL, Janku, Kasiulo17, Welkam, Smolko, AniuKwiatek, Anetto, Kasiu1007, Krzysiu - dziękuje bardzo za wizytę i miłe słowa, przepraszam że tak grupowo odpowiadam ale zaraz lecę do moich roślinek podlać i może przyciąć żeby nabrały kształtu
Pozdrawiam was cieplutko - czekamy na wiosnę
Czas się zameldować bo wsiąkłam jak kamień w wodę
Co u moich roślinek - generalnie dobrze
Z Mamcią kupiłyśmy troszkę nasionek i będziemy siać - tzn. mama będzie siała bo ja nie mam miejsca
Co do balkonowych - to powiem wam że średnio to wygląda. Przezimowała większość ale zima była do kitu bo było ciepło i ponuro i szybko zaczęły roślinki rosnąć, a teraz kilka nagle padło
Kiruniu, Przemku, Mrinwestor, Labko1, Filigranowa27, Iwonko0042, Karo, Aniu76, UlaL, Janku, Kasiulo17, Welkam, Smolko, AniuKwiatek, Anetto, Kasiu1007, Krzysiu - dziękuje bardzo za wizytę i miłe słowa, przepraszam że tak grupowo odpowiadam ale zaraz lecę do moich roślinek podlać i może przyciąć żeby nabrały kształtu
Pozdrawiam was cieplutko - czekamy na wiosnę
- Przemekt23

- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniczko super że jesteś. Zima jest kapryśna. Nie może się zdecydować cierpimy my a co dopiero roślinki. Czasem najlepsza ziemia jest gorsza niż ta nasza ogrodowa. Robi się coraz cieplej i słoneczniej wiec i rośliny puszczą wiele zielonego i na pewno uda się sadzonkowanie. Tego ci życzę a balkon to i tak będziesz miała najpiękniejszy w okolicy. Miłego dnia i pozdrawiam. 
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Ja mam kilka tylko ,takich zwykłych pelargoni i wsadziłam do wody po przycięciu.Z tydzień temu i widzę pierwsze korzonki
Mówisz,że droga ziemia do kitu?To chyba będę wysiewać do 'biedronkowej' swoje pomidory.Szkoda by było.Mam wprawdzie z zeszłego roku specjalną do siewów.ale posiałam paprykę 2x i tylko 1 szt.mi wyrosła (z 2siewów x4 pudełek).Może wina nasion,bo lekko starawe,albo ziemi,albo za mokro było i za ciepło...nie wiem co myślęc.Chyba sobie paprykę odpuszczę.I tak późno mi dojrzewa i ogólnie
- Malachitek
- 1000p

- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O, a jednak coś tu się dzieje
Moniko, a pochwaliłabyś się jakimiś zdjęciami - chociażby tej hojowej nawiązki, albo tego przedszkola fiołkowego i chiritowego. Daj nam też oczy nacieszyć
Moniko, a pochwaliłabyś się jakimiś zdjęciami - chociażby tej hojowej nawiązki, albo tego przedszkola fiołkowego i chiritowego. Daj nam też oczy nacieszyć
Super, że się w końcu odezwałaś
Myślałam, że utonęłaś w tum buszu roślin 
- janek45

- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Ooooo
Niunia zmartwychwstała witaj Moniko czas otwierać sezon 2016 zdradź nam swoje plany na nowy sezon
życzę udanego sezonu

życzę udanego sezonu
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
Wybaczamy, wybaczamy tylko dbaj o te pelargonie bo gdzie jak nie u Ciebie takie cudeńka zobacze.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Jestem, żyję i wypatruję wiosny

Można zaczynać sezon działkowy

Można zaczynać sezon działkowy
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No Monia, a ja jestem ciekawa Twojego sezonu działkowego 
-
3 KOTY

- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
To wypatruj przede wszystkim słoneczka, bo nie mogę wejść na działkę tak mokro!
Irysek zupełnie jak mój!
Irysek zupełnie jak mój!
Marta
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Monia
Piękny irysek.Też mnie bardzo ciekawi jak będzie u ciebie na działeczce
Piękny irysek.Też mnie bardzo ciekawi jak będzie u ciebie na działeczce
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Pięknie się prezentuje, kocham te iryski. 
- Ania76
- 200p

- Od: 6 sty 2006, o 18:46
Wiosna wiosna nareszcie
Irysek piękny. Identycznego mam oraz żółte, nie mogę się napatrzeć na nie
Irysek piękny. Identycznego mam oraz żółte, nie mogę się napatrzeć na nie