Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

cudowne iryski, krokusy u mniie zakwitły fajnie fioletowo się zrobiło, ale maleńkie są jak nie wiem :0
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Soniu. O tak dzisiaj było pięknie ale jeszcze ta temperatura nie była taka na jaką czekamy. rdzo dobrze, że mogłaś popracować w ogrodzie bo to wiele dla nas znaczy ;:333 . Ja dzisiaj skromnie, nic konkretnego bo niestety dzieci nie dały mi wyjść z domu. Przepiękne iryski ;:oj i cała reszta. Oj wiosna tuż tuż ;:224 . Pozdrawiam :wit .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Soniu oj jak już ślicznie u ciebie ;:oj Aż milej się robi na serduchu ;:108
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam nadzieję że będzie to już niedługo :D
Za to u Ciebie zaczyna się na poważnie :tan
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Dwa krokusiki Ci w słońcu wyrosły ;:oj To może i moje się do słonka uśmiechną i pokażą kolorki ;:173
Irysków też u mnie jeszcze nie widać ;:185 Przylaszczka cudna, lubię tą roślinkę ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Soniu!
Ależ u Ciebie kolorowo. ;:138 ;:138
Niech Ci te begonie dobrze rosną, a potem cudnie zakwitną. ;:168
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Soniu i ja miałam wczoraj cudną pogodę,pojechałam na działkę chwyciłam za sekator i obcięłam róże,potem miedzian poszedł w ruch.
Sprawdzałam prognozy,do końca marca u mnie nie ma być przymrozków.Nie poczekałam na forsycję jak co roku :oops:
Czeka mnie jeszcze przycięcie hortensji,lawendy...krokusy w słońcu pięknie rozchyliły swoje kielichy,co za widok ;:108
Biedronkę tez zobaczyłam,a to znak,że będzie ciepło ;:215 Krążyłam po rabacie zaglądając do werben,czy coś zielonego przy korzeniu widać,ale gdzie tam sucho jak pieprz...jest jeszcze szansa na odrost?

Karolek cudny,widać,że zdrowy i silny,pewnie babci będzie kiedyś pomagał w ogrodzie ;:215
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

U mnie gęsiówka też ogłosiła wiosnę - zdziwiłam się bardzo, bo prawie wcale nie korzystam w drzwi wejściowych do domu i zauważyłam to witając gości :) Podwójna przyjemność.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Soniu a może Karolek nie będzie chciał zapuszczać się w obwódkę z berberysów..? Może poczekaj. Zobaczysz jakie wnusio będzie miał zapędy i wtedy najwyżej będziesz wykopywać. Przecież wiadomo, że wszędzie będziecie za nim chodzili, więc nie sądzę by zdążył sobie zrobić krzywdę tym berberysem a osąd sytuacji będziesz miała. ;:196
Śliczne krokusiki. Nawet dwa cieszą jak lizak małe dziecko. ;:215
Moje hortensje przycięte. I tak jak Anię, świerzbiły mnie wczoraj rączki, by poprzycinać róże. Jednak w przeciwieństwie do Ani, ja potrafiłam się jeszcze powstrzymać. ;:306
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

A ja myślałam Aniu,że my wodniki to niecierpliwe człowieki? ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Paulinko nastawiłam się w tym roku na irysy żyłkowane, a tylko te dwie kępki kwitną ładnie. Katharine Hodgkin ma jeden kwiatek, a fioletowe J.S. Dijt wystawiły tylko szczypior. ;:222

Obrazek

Ewelinko jeszcze się napracujemy w ogrodach. Dzieci ważniejsze, szczególnie jak chore. ;:167 Mnie udało się dziś użyć sekatora.

Małgosiu słońce trochę ociepliło ziemię. Dziś już kilkanaście krokusów zakwitło, tylko, że po jednym w każdej kępce. ;:306

Obrazek

Aga wyjątkowo poważnie u mnie. ;:170 Wykopałam jesienią krokusy, bo zarastał je jałowiec. Dziś zobaczyłam, że kilka postanowiło zostać na starym miejscu, rosną w floksach szydlastych. ;:108

Obrazek

Zuza mam dziewięć kępek krokusów, ale nie spieszą się. Może lepiej, napatrzę się u innych, a moje pokażą się razem z twoimi. :)

Lucynko dzięki. ;:196 Do begonii zaglądam codziennie. :;230 Jeszcze odgapiłam od ciebie dalie, kupiłam dwie White Star. Pewnie potraktuję je jako jednoroczne.

Aniu miło. ;:196 Karol zmienił nasze życie kompletnie. ;:167 Zmotywowałaś mnie do pracy. ;:180 Szalałam dziś z sekatorem w ogrodzie, choć jestem Bykiem, a nie Wodnikiem.

Agnieszko miło, jak rośliny nas tak zaskakują. Mam jeszcze dwie kępki gęsiówki między tujami. Przesadzę je do słońca i będą mieć dobre warunki do wczesnego kwitnienia. ;:215

Aneczko niestety Admiration jest przy zejściu z tarasu, więc nie może tam zostać. Inne berberysy nie będą ruszane. Dziecko ważne, ale swoim stawiałam różne granice, to i wnukowi pewnie na wszystko nie pozwolę. ;:131

Witam wszystkich po pracowitym dniu. :wit Słońce tak świeciło, że nawet mocny wiatr nie przeszkodził mi w pracach ogródkowych. Jak Ania przycięła róże, to ja nie mogłam być gorsza. :;230 Wszystkie kwitnące w ubiegłym roku, znacznie zmniejszyły wysokość i objętość. Kopczyków nie ruszałam. Niestety Miedzian został w pojemniku, bo wiało strasznie. Róże posadzone jesienią na razie zostawiłam w spokoju. Jak dorwałam się do sekatora, to i hortensje zostały przycięte. Szczególnie poznęcałam się nad Limelight przy garażu, które złączyły się i straciły ładny pokrój. Jedną prawie ogołociłam z pędów. Ze 180 cm zrobiło się 50. Drugiej już się nie odważyłam tak zmasakrować. Teraz będę czekać, jak zakwitnie. ;:202 Nie patrzymy na szare wstążki, :oops: bo ukorzeniam dwa długie pędy sposobem Ewy Mewy, w doniczkach.

Obrazek

Dwuletnie też przycięłam radykalnie, na wysokość 25-30 cm.

Obrazek

Jutro zapowiedzieli ochłodzenie, a ja mam trzydzieści bylin do wsadzenia. ;:223 Większość ma młode pędy, a w garażu już nie można się ruszyć. M nawet się nie odzywa, chodzi bokiem i na palcach. ;:173 Pewnie poczekam do przyszłego tygodnia, tylko kiedy znajdę czas.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Soniu. No widzę, że poszalałaś w ogrodzie ;:108 . Ja myślę, że te hortensje odwdzięczą Ci się za takie cięcie ;:333 . Oj kiedy moje takie urosną ;:224 . Nawet te przycięte są dwa razy większe od moich ;:306 . Następnym razem muszę kupić jakieś większe sadzonki . Pogoda ma być w tym tygodniu brzydka więc ciężko z sadzeniem czegokolwiek ;:222 . No nic, poczekamy- zobaczymy. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko miałam czas i jeszcze słońce świeciło, to szybko zabrałam się do pracy. Ja już wiem, że nie ważne jak wysokie kupujemy hortensje, ważne jak mocne pędy mają. ;:108 Wtedy już po dwu latach można ciąć na 2-3 oczka i dadzą dużo kwiatów.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Soniu!
Ja też byłam dzisiaj na działce, ale w zupełnie innych warunkach, niż Ty. ;:108
Nie miałam słonka, tylko chmury i coraz silniejszy wiatr. Pięć stopni na plusie. Ogólnie ziąb. ;:222
Jednak mimo tego jestem zadowolona i dotleniona. ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu ,bardzo dobrze zrobiłaś ;:333 .A no widzisz, a ja kupiłam takie z cienkimi pędami i dużo czasu upłynie zanim zmężnieją i się rozrosną. Teraz będę wiedziała na co zwracać uwagę ;:108 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”