Ogród zielonej
-
- 200p
- Od: 11 mar 2015, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród zielonej
cudowne iryski, krokusy u mniie zakwitły fajnie fioletowo się zrobiło, ale maleńkie są jak nie wiem :0
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Soniu. O tak dzisiaj było pięknie ale jeszcze ta temperatura nie była taka na jaką czekamy. rdzo dobrze, że mogłaś popracować w ogrodzie bo to wiele dla nas znaczy
. Ja dzisiaj skromnie, nic konkretnego bo niestety dzieci nie dały mi wyjść z domu. Przepiękne iryski
i cała reszta. Oj wiosna tuż tuż
. Pozdrawiam
.

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Soniu oj jak już ślicznie u ciebie
Aż milej się robi na serduchu 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam nadzieję że będzie to już niedługo
Za to u Ciebie zaczyna się na poważnie

Za to u Ciebie zaczyna się na poważnie

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Dwa krokusiki Ci w słońcu wyrosły
To może i moje się do słonka uśmiechną i pokażą kolorki
Irysków też u mnie jeszcze nie widać
Przylaszczka cudna, lubię tą roślinkę 

Irysków też u mnie jeszcze nie widać

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16

Ależ u Ciebie kolorowo.

Niech Ci te begonie dobrze rosną, a potem cudnie zakwitną.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Soniu i ja miałam wczoraj cudną pogodę,pojechałam na działkę chwyciłam za sekator i obcięłam róże,potem miedzian poszedł w ruch.
Sprawdzałam prognozy,do końca marca u mnie nie ma być przymrozków.Nie poczekałam na forsycję jak co roku
Czeka mnie jeszcze przycięcie hortensji,lawendy...krokusy w słońcu pięknie rozchyliły swoje kielichy,co za widok
Biedronkę tez zobaczyłam,a to znak,że będzie ciepło
Krążyłam po rabacie zaglądając do werben,czy coś zielonego przy korzeniu widać,ale gdzie tam sucho jak pieprz...jest jeszcze szansa na odrost?
Karolek cudny,widać,że zdrowy i silny,pewnie babci będzie kiedyś pomagał w ogrodzie
Sprawdzałam prognozy,do końca marca u mnie nie ma być przymrozków.Nie poczekałam na forsycję jak co roku

Czeka mnie jeszcze przycięcie hortensji,lawendy...krokusy w słońcu pięknie rozchyliły swoje kielichy,co za widok

Biedronkę tez zobaczyłam,a to znak,że będzie ciepło

Karolek cudny,widać,że zdrowy i silny,pewnie babci będzie kiedyś pomagał w ogrodzie

U mnie gęsiówka też ogłosiła wiosnę - zdziwiłam się bardzo, bo prawie wcale nie korzystam w drzwi wejściowych do domu i zauważyłam to witając gości
Podwójna przyjemność.

Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Soniu a może Karolek nie będzie chciał zapuszczać się w obwódkę z berberysów..? Może poczekaj. Zobaczysz jakie wnusio będzie miał zapędy i wtedy najwyżej będziesz wykopywać. Przecież wiadomo, że wszędzie będziecie za nim chodzili, więc nie sądzę by zdążył sobie zrobić krzywdę tym berberysem a osąd sytuacji będziesz miała.
Śliczne krokusiki. Nawet dwa cieszą jak lizak małe dziecko.
Moje hortensje przycięte. I tak jak Anię, świerzbiły mnie wczoraj rączki, by poprzycinać róże. Jednak w przeciwieństwie do Ani, ja potrafiłam się jeszcze powstrzymać.

Śliczne krokusiki. Nawet dwa cieszą jak lizak małe dziecko.

Moje hortensje przycięte. I tak jak Anię, świerzbiły mnie wczoraj rączki, by poprzycinać róże. Jednak w przeciwieństwie do Ani, ja potrafiłam się jeszcze powstrzymać.

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
A ja myślałam Aniu,że my wodniki to niecierpliwe człowieki? 

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Paulinko nastawiłam się w tym roku na irysy żyłkowane, a tylko te dwie kępki kwitną ładnie. Katharine Hodgkin ma jeden kwiatek, a fioletowe J.S. Dijt wystawiły tylko szczypior. 
Ewelinko jeszcze się napracujemy w ogrodach. Dzieci ważniejsze, szczególnie jak chore.
Mnie udało się dziś użyć sekatora.
Małgosiu słońce trochę ociepliło ziemię. Dziś już kilkanaście krokusów zakwitło, tylko, że po jednym w każdej kępce.

Aga wyjątkowo poważnie u mnie.
Wykopałam jesienią krokusy, bo zarastał je jałowiec. Dziś zobaczyłam, że kilka postanowiło zostać na starym miejscu, rosną w floksach szydlastych.
Zuza mam dziewięć kępek krokusów, ale nie spieszą się. Może lepiej, napatrzę się u innych, a moje pokażą się razem z twoimi.
Lucynko dzięki.
Do begonii zaglądam codziennie.
Jeszcze odgapiłam od ciebie dalie, kupiłam dwie White Star. Pewnie potraktuję je jako jednoroczne.
Aniu miło.
Karol zmienił nasze życie kompletnie.
Zmotywowałaś mnie do pracy.
Szalałam dziś z sekatorem w ogrodzie, choć jestem Bykiem, a nie Wodnikiem.
Agnieszko miło, jak rośliny nas tak zaskakują. Mam jeszcze dwie kępki gęsiówki między tujami. Przesadzę je do słońca i będą mieć dobre warunki do wczesnego kwitnienia.
Aneczko niestety Admiration jest przy zejściu z tarasu, więc nie może tam zostać. Inne berberysy nie będą ruszane. Dziecko ważne, ale swoim stawiałam różne granice, to i wnukowi pewnie na wszystko nie pozwolę.
Witam wszystkich po pracowitym dniu.
Słońce tak świeciło, że nawet mocny wiatr nie przeszkodził mi w pracach ogródkowych. Jak Ania przycięła róże, to ja nie mogłam być gorsza.
Wszystkie kwitnące w ubiegłym roku, znacznie zmniejszyły wysokość i objętość. Kopczyków nie ruszałam. Niestety Miedzian został w pojemniku, bo wiało strasznie. Róże posadzone jesienią na razie zostawiłam w spokoju. Jak dorwałam się do sekatora, to i hortensje zostały przycięte. Szczególnie poznęcałam się nad Limelight przy garażu, które złączyły się i straciły ładny pokrój. Jedną prawie ogołociłam z pędów. Ze 180 cm zrobiło się 50. Drugiej już się nie odważyłam tak zmasakrować. Teraz będę czekać, jak zakwitnie.
Nie patrzymy na szare wstążki,
bo ukorzeniam dwa długie pędy sposobem Ewy Mewy, w doniczkach.

Dwuletnie też przycięłam radykalnie, na wysokość 25-30 cm.

Jutro zapowiedzieli ochłodzenie, a ja mam trzydzieści bylin do wsadzenia.
Większość ma młode pędy, a w garażu już nie można się ruszyć. M nawet się nie odzywa, chodzi bokiem i na palcach.
Pewnie poczekam do przyszłego tygodnia, tylko kiedy znajdę czas.

Ewelinko jeszcze się napracujemy w ogrodach. Dzieci ważniejsze, szczególnie jak chore.

Małgosiu słońce trochę ociepliło ziemię. Dziś już kilkanaście krokusów zakwitło, tylko, że po jednym w każdej kępce.

Aga wyjątkowo poważnie u mnie.

Zuza mam dziewięć kępek krokusów, ale nie spieszą się. Może lepiej, napatrzę się u innych, a moje pokażą się razem z twoimi.

Lucynko dzięki.

Aniu miło.

Agnieszko miło, jak rośliny nas tak zaskakują. Mam jeszcze dwie kępki gęsiówki między tujami. Przesadzę je do słońca i będą mieć dobre warunki do wczesnego kwitnienia.

Aneczko niestety Admiration jest przy zejściu z tarasu, więc nie może tam zostać. Inne berberysy nie będą ruszane. Dziecko ważne, ale swoim stawiałam różne granice, to i wnukowi pewnie na wszystko nie pozwolę.

Witam wszystkich po pracowitym dniu.

Dwuletnie też przycięłam radykalnie, na wysokość 25-30 cm.

Jutro zapowiedzieli ochłodzenie, a ja mam trzydzieści bylin do wsadzenia.

- ewelkacha88
Witaj Soniu. No widzę, że poszalałaś w ogrodzie
. Ja myślę, że te hortensje odwdzięczą Ci się za takie cięcie
. Oj kiedy moje takie urosną
. Nawet te przycięte są dwa razy większe od moich
. Następnym razem muszę kupić jakieś większe sadzonki . Pogoda ma być w tym tygodniu brzydka więc ciężko z sadzeniem czegokolwiek
. No nic, poczekamy- zobaczymy. Pozdrawiam
.

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ewelinko miałam czas i jeszcze słońce świeciło, to szybko zabrałam się do pracy. Ja już wiem, że nie ważne jak wysokie kupujemy hortensje, ważne jak mocne pędy mają.
Wtedy już po dwu latach można ciąć na 2-3 oczka i dadzą dużo kwiatów.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16

Ja też byłam dzisiaj na działce, ale w zupełnie innych warunkach, niż Ty.

Nie miałam słonka, tylko chmury i coraz silniejszy wiatr. Pięć stopni na plusie. Ogólnie ziąb.

Jednak mimo tego jestem zadowolona i dotleniona.

Pozdrawiam. Lucyna
- ewelkacha88
Soniu ,bardzo dobrze zrobiłaś
.A no widzisz, a ja kupiłam takie z cienkimi pędami i dużo czasu upłynie zanim zmężnieją i się rozrosną. Teraz będę wiedziała na co zwracać uwagę
.