Dziś pogoda była taka sobie,ale myślę sobie jak tak pojedziemy chociaż na dwie godzinki to coś zrobimy.Razem z M pojechaliśmy,termos w torbie z kawą,super się zapowiada.Wzięłam ziemię z balkonu po pelargoniach z zeszłego roku.
Przycięłam dziś New Dawn x 2 szt i Rosarium Uetersen,bo ostatnio zapomniałam o niej.Hortensje również poszły pod sekator
Stanęłam koło mojej wyczekiwanej piwonii koperkowej.O tej porze już dawno miała pąki,a tu tylko suchy kikut sterczy
Nie wytrzymałam i pogrzebałam głębiej,w końcu dokopałam się do zielonego,mam nadzieję,że jeszcze wyjdzie,a może za głęboko ja wsadziłam jesienią po przeprowadzce?
Zara-Aniu trzymam kciuki za serduszkę,ja latem dostałam od wujka sadzonkę białej,ciekawe,czy się pokaże?
Patyczek dla Ciebie mam już uszykowany
Sabinko niedługo ma być ciepełko,więc raczej różyczkom już nic nie grozi,ale wiadomo każdy z nas gdzie indziej mieszka.
U mnie co roku szybciej tnę róże
Aneczko będę trzymała kciuki za ukorzenianie patyczków,niestety nie mam ich dużo,dla każdego po 2,jak się nie uda to zamówienie ze szkółki francuskiej spełni Twoje marzenie
Dziś krokusy nie były już tak rozchylone,schowały swoje kielichy.Widziałam dziś w Twoim wątku te cudne błękity
Róże poobcinane i w sumie chyba już na nie czas
Paola witaj po przerwie:) Róż coraz więcej,co ja poradzę,że je tak kocham?
Załóż proszę wątek i pochwal się swoim ogrodem
Ewa witaj u mnie:) Zapraszam częściej
Skrętniki hmm nie są moim zdaniem łatwe w uprawie.Straciłam chyba z 6 szt,pozostał jeden na placu boku WOW.
Po dwóch latach zaczęły mi marnieć,może kiedyś znów kupię, na razie rezygnuję.
Soniu krokusy dodają mi skrzydeł i zaczynają pokaz kolorów
Moje ostnice w gruncie ładnie przezimowały,czy już mogę wypatrywać siewek w gruncie? Werbena na rabatach sucha jak pieprz,ciągle czekam,czy coś wypuści?
Dorotko kopców jeszcze nie rozgarniałam,zrobię to za tydzień jak zrobi się cieplej,a miedzian jak najbardziej teraz to odpowiedni czas ...
Madziu ano z różami już nie wytrzymałam i pocięłam.Kopce jeszcze siedzą,niech mają ciepło,w nocy chłodno...
Muszę kupić Confidor ...