Piękne słoneczko
Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4
Lucynko moje begonie jeszcze nie wsadzone do doniczek a Twoje prawie kwitną
Piękne słoneczko
u mnie tez dzisiaj ładnie świeciło 
Piękne słoneczko
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lucynko takie ładne heliotropy popsułaś.
Ja się cieszę z jednego kiełka begonii, a twoje. 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Lucynko, piękne słoneczko zachodzące, ale myślę, że dziś masz pięknie wschodzące również, begonie zaszalały, w domu zakwitną, będziesz mieć kolorowo
, moje w donicach ale w piwnicy, jeszcze są uśpione
pięknego dnia 
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Lucynko. Zazdroszczę takiego Małżonka, która obiecuje i dotrzymuje słowa.
. Mój to wiecznie coś planuje i mi obiecuje ale potem z tym różnie
. Fajnie, że będziesz miała kolejne foliaczki. A ja jakoś muszę na parapetach sobie radzić. Teraz jeszcze nie ma źle ale jak popikuję to będzie ciężko. Pozdrawiam i słoneczka życzę
.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Wow ,
jakie spore sadzonki ale cóż jak się wcześnie zaczyna to się ma...
U mnie pierwsze zielone siewki to...sałata! Tydzień temu dopiero siewy poczyniłam ... Begonie kiedyś uprawiałam...i dalie i kanny ale już mi się odechciało i zaniechałam .
Dzisiaj zapowiada się ładny
dzień a na razie na minusie...
Miłego dnia Lucynko!

U mnie pierwsze zielone siewki to...sałata! Tydzień temu dopiero siewy poczyniłam ... Begonie kiedyś uprawiałam...i dalie i kanny ale już mi się odechciało i zaniechałam .
Dzisiaj zapowiada się ładny
Miłego dnia Lucynko!
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Lucynko jakie wielkie begonie!
U mnie jak zwykle ich nie będzie. Nie jestem w stanie ogarnąć tak wielkiego ogrodu i całej masy doniczek.
Ale za to mam inne.
Od rana piękne słoneczko ale i chłodno.
W biedronce widziałam fajny komplecik do siania pomidorków. Nasionka + ziemia + malutkie doniczki. Może młodemu kupię, niech sieje a potem pani w szkole tłumaczy jak to się robi, bo ona strasznie zielona ale racji dziecku przyznać nie potrafi.
Ja pomidorki sieję 21 marca, jak co roku. Tylko jakim cudem te nasionka się rozmnażają? Przez pączkowanie? Coraz więcej ich jest.
Zapomidoruję się w tym roku jak nic!
Część pewnie pójdzie między kwiaty na rabatki, bo nie mam takiej dużej szklarni. Zobaczymy czy coś z nich będzie.
U mnie jak zwykle ich nie będzie. Nie jestem w stanie ogarnąć tak wielkiego ogrodu i całej masy doniczek.
Ale za to mam inne.
Od rana piękne słoneczko ale i chłodno.
W biedronce widziałam fajny komplecik do siania pomidorków. Nasionka + ziemia + malutkie doniczki. Może młodemu kupię, niech sieje a potem pani w szkole tłumaczy jak to się robi, bo ona strasznie zielona ale racji dziecku przyznać nie potrafi.
Ja pomidorki sieję 21 marca, jak co roku. Tylko jakim cudem te nasionka się rozmnażają? Przez pączkowanie? Coraz więcej ich jest.
Zapomidoruję się w tym roku jak nic!
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie, kochani!
Mam śliczny słoneczny dzień, wobec tego zostawiam domowe zajęcia i wybywam na działkę.
Nie da się spędzić w domu kolejnego tak pięknego dnia.
Reniu -
A begonii żal.
Tereniu [TerDab] - begonie już sobie wsadź, zaczną wcześniej kwitnąć.
Ja musiałam swoje w doniczkach umieścić, bo gdy do nich zajrzałam, to miały już takie kły, że bałam się o ich stratę.
Soniu - teraz heliotropy zaczną się rozrastać, a gdy odrosty zyskają odpowiednią długość, to też im łebki poucinam.
Twoje begonie dorosną w odpowiednim czasie, a mają go jeszcze dużo.
Marysiu [Maska] - dziękuję za słowa uznania
Moje begonie zaszalały. Wolałabym, by trochę przystopowały, ale nie chcą mnie słuchać.
Iwonko [00..] - pewnie ładnie słoneczko wschodziło, tylko z moich okien go nie widuję w tym stadium.
Obudź już te swoje śpiochy. One akurat nie wymagają słonecznych parapetów.
Ewelinko - wiesz ... czasem dotrzymuje, czasem zapomina , ale ja też mam tę przypadłość, więc nie robię mu wyrzutów, tylko cierpliwie i delikatnie przypominam.
Moje roślinki też jeszcze jakiś czas będą zasiedlały parapety. Trudno, jakoś wytrzymamy.
Maryniu - ja również z uprawy niektórych roślin w międzyczasie rezygnowałam, bo albo nie chciały u mnie dobrze rosnąć, albo sprawiały zbyt dużo kłopotów z przechowaniem przez zimę.
Dorotko 71 - mój ogródek malutki, mam mniej pracy z nim.
Tobie rzeczywiście dodatkowe rośliny stwarzałyby dodatkowe kłopoty, a wreszcie i czasu oraz sił by Ci zabrakło.
Zostań więc przy tym, co masz do ogarnięcia. Będziemy wzajemnie podglądać te roślinki, które każda z nas będzie miała.
Powodzenia w uprawie pomidorków życzę Tobie i synusiowi.
Teraz zbieram się w sobie, pakuję kotę, psa na smycz i spacerkiem na działeczkę wybywam.
Źle się stało, że akurat teraz huśtam się na ..... M znowu załapał fuchę.
Owocnych działań w ogrodach życzę wszystkim ogrodniczkom i ogrodnikom.
Mam śliczny słoneczny dzień, wobec tego zostawiam domowe zajęcia i wybywam na działkę.
Nie da się spędzić w domu kolejnego tak pięknego dnia.
Reniu -
A begonii żal.
Tereniu [TerDab] - begonie już sobie wsadź, zaczną wcześniej kwitnąć.
Ja musiałam swoje w doniczkach umieścić, bo gdy do nich zajrzałam, to miały już takie kły, że bałam się o ich stratę.
Soniu - teraz heliotropy zaczną się rozrastać, a gdy odrosty zyskają odpowiednią długość, to też im łebki poucinam.
Twoje begonie dorosną w odpowiednim czasie, a mają go jeszcze dużo.
Marysiu [Maska] - dziękuję za słowa uznania
Moje begonie zaszalały. Wolałabym, by trochę przystopowały, ale nie chcą mnie słuchać.
Iwonko [00..] - pewnie ładnie słoneczko wschodziło, tylko z moich okien go nie widuję w tym stadium.
Obudź już te swoje śpiochy. One akurat nie wymagają słonecznych parapetów.
Ewelinko - wiesz ... czasem dotrzymuje, czasem zapomina , ale ja też mam tę przypadłość, więc nie robię mu wyrzutów, tylko cierpliwie i delikatnie przypominam.
Moje roślinki też jeszcze jakiś czas będą zasiedlały parapety. Trudno, jakoś wytrzymamy.
Maryniu - ja również z uprawy niektórych roślin w międzyczasie rezygnowałam, bo albo nie chciały u mnie dobrze rosnąć, albo sprawiały zbyt dużo kłopotów z przechowaniem przez zimę.
Dorotko 71 - mój ogródek malutki, mam mniej pracy z nim.
Tobie rzeczywiście dodatkowe rośliny stwarzałyby dodatkowe kłopoty, a wreszcie i czasu oraz sił by Ci zabrakło.
Zostań więc przy tym, co masz do ogarnięcia. Będziemy wzajemnie podglądać te roślinki, które każda z nas będzie miała.
Powodzenia w uprawie pomidorków życzę Tobie i synusiowi.
Teraz zbieram się w sobie, pakuję kotę, psa na smycz i spacerkiem na działeczkę wybywam.
Źle się stało, że akurat teraz huśtam się na ..... M znowu załapał fuchę.
Owocnych działań w ogrodach życzę wszystkim ogrodniczkom i ogrodnikom.
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Lucynko, życzę więc Tobie cudownego działkowania,
i radości z obcowania z naturą.
No i czekam na świerze zdjęcia cóż Ci tam z ziemi wyłazi
No i czekam na świerze zdjęcia cóż Ci tam z ziemi wyłazi
- iwona0042

No to ciekawe co nam dziś Lucynka zaserwuje 
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Lucynko dzisiaj wsadziłam moje begonie
dwie miały już takie długie kły
U mnie też dzisiaj słoneczko więc działałam na działeczce
jestem zmęczona ale szczęśliwa Ty pewnie też ?? 
U mnie też dzisiaj słoneczko więc działałam na działeczce
- iwona0042

No to już wszystko wiem
, ja się zastanawiam co zrobić z daliami które niedawno kupiłam, nie chciałam ich pędzić, ale one puszczają już kiełki, i nie wiem co robić 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cóż ... jak by tu powiedzieć ... No, nie byłam na działce.
Ale miałam najszczersze chęci. Naprawdę.
Wróciłam z połowy drogi, bo zadzwoniła koleżanka z Kutna z informacją, że jest w Płocku i za godzinę będzie u mnie.
Nawet jej nie powiedziałam, że jestem w drodze na działkę, bo ona już ze sto lat u mnie nie była. Chorowita jest i ciągle po doktorach się szwenda.
Myślałam o zaliczeniu popołudniowej wizyty na działeczce, ale słońce zrobiło mnie w bambuko i schowało się za chmurami. To sobie odpuściłam.
A żeby było ciekawiej, przed zachodem pokazało na chwil kilka swoje złociste oblicze.

Zuziu - było radośnie, choć nie z naturą obcowałam.
Takie spotkania dają równie dużo przyjemności.
Iwonko [00..] - żeby nie było, pokażę moje przechowane przez zimę chryzantemy. W doniczkach. W domu.
Bałam się zostawić je na działce. Nie mam nawet minimum doświadczenia z tymi roślinami.

A co ja mam teraz z nimi zrobić? Stoją na balkonie. Wysadzić je już na działkę, czy jeszcze poczekać i podhartować je dłużej?
Iwonko, skoro daliom się spieszy, to je wsadź w doniczki. Te, które kły wyszczerzają. Tylko one lubią słońce, a z tego co wiem, możesz mieć z tym kłopot.
Jeśli dysponujesz balkonem, to w dzień na balkon, na noc do domku. Trochę biegania z nimi będziesz miała. A może jeszcze trochę poczekaj ... Zależy, jakie duże kły im urosły.
Tereniu [TerDob] - te begonie z kłami szybciutko wystartują.
Jestem szczęśliwa, lecz z innego powodu, równie radosnego, a bardzo rzadkiego.
Ale miałam najszczersze chęci. Naprawdę.
Wróciłam z połowy drogi, bo zadzwoniła koleżanka z Kutna z informacją, że jest w Płocku i za godzinę będzie u mnie.
Nawet jej nie powiedziałam, że jestem w drodze na działkę, bo ona już ze sto lat u mnie nie była. Chorowita jest i ciągle po doktorach się szwenda.
Myślałam o zaliczeniu popołudniowej wizyty na działeczce, ale słońce zrobiło mnie w bambuko i schowało się za chmurami. To sobie odpuściłam.
A żeby było ciekawiej, przed zachodem pokazało na chwil kilka swoje złociste oblicze.

Zuziu - było radośnie, choć nie z naturą obcowałam.
Takie spotkania dają równie dużo przyjemności.
Iwonko [00..] - żeby nie było, pokażę moje przechowane przez zimę chryzantemy. W doniczkach. W domu.
Bałam się zostawić je na działce. Nie mam nawet minimum doświadczenia z tymi roślinami.

A co ja mam teraz z nimi zrobić? Stoją na balkonie. Wysadzić je już na działkę, czy jeszcze poczekać i podhartować je dłużej?
Iwonko, skoro daliom się spieszy, to je wsadź w doniczki. Te, które kły wyszczerzają. Tylko one lubią słońce, a z tego co wiem, możesz mieć z tym kłopot.
Jeśli dysponujesz balkonem, to w dzień na balkon, na noc do domku. Trochę biegania z nimi będziesz miała. A może jeszcze trochę poczekaj ... Zależy, jakie duże kły im urosły.
Tereniu [TerDob] - te begonie z kłami szybciutko wystartują.
Jestem szczęśliwa, lecz z innego powodu, równie radosnego, a bardzo rzadkiego.
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Lucynko!
Cieszę się z Tobą choć nie wiem dlaczego!
W Lidlu była mączka rogowa - używasz?
W Lidlu była mączka rogowa - używasz?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Powiedz mi kochana ile one stoją na tym balkonie? czy stoją na te przymrozki nocne czy je chowasz ?