Ja mam dość zalane wym woskiem ale w jednym miejscu chce zejść w innym mniej, a nie mam ochoty poniszczyć skórki na łodyżkach. Zostawię nie będę ich męczyć.
Ogród Pod Magnolią - zara - sezon 2015
- zara
- 500p

- Od: 6 maja 2015, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Pod Magnolią - zara - sezon 2015
sweetdaisy bardzo dziękuję za odpowiedź.
Ja mam dość zalane wym woskiem ale w jednym miejscu chce zejść w innym mniej, a nie mam ochoty poniszczyć skórki na łodyżkach. Zostawię nie będę ich męczyć.
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ale spróbuj choć delikatnie pooddzielać pędy od siebie, bo czasami są tym woskiem na siłę pozlepiane ze sobą, żeby się do kartonika zmieściły.
Jak się porozdziela to krzaczek naturalnie się "rozprostuje"
- zara
- 500p

Tak też zrobiłam przecięłam gumeczki i pięknie się rozłożył. Teraz piją wodę bo moczę korzenie. Jutro do ziemi.sweetdaisy pisze:Ale spróbuj choć delikatnie pooddzielać pędy od siebie, bo czasami są tym woskiem na siłę pozlepiane ze sobą, żeby się do kartonika zmieściły.
- zara
- 500p

I jeszcze ten fotosik zawala
Co ja zrobiłam nie tak ze nie widać moich fot
Proszę o podpowiedź.
Co ja zrobiłam nie tak ze nie widać moich fot
Proszę o podpowiedź.
-
chmielakowo
- 200p

- Od: 11 mar 2015, o 20:32
Właśnie się zastanawiałam co u mnie nie działa, że zdjęć nie widzę, ale jednak nie moja wina.
Ja róże rozdzieliłam właśnie tylko tam , gdzie były poklejone woskiem. Na posadzenie ich w ziemi szans nie ma, bo pogoda raczej śnieżna
Ja róże rozdzieliłam właśnie tylko tam , gdzie były poklejone woskiem. Na posadzenie ich w ziemi szans nie ma, bo pogoda raczej śnieżna
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- zara
- 500p

Załamałam się
15 minut temu zadzwonił kurier i właśnie dostarczył powojniki z e-celem. ..
Wielki karton wniósł i pojechał ja do @ a tam ani śladu info o nadaniu ale zajrzałam do SPAM'u i jest... info że wczoraj nadali mi clamatisy. Boże co ja mam teraz zrobić
Tak się cieszyłam że z zapłatą za pobraniem przyślą później a tu
Napiszcie gdzie je trzymać, boję się że zrobię coś nie tak. A powojniki mają już ładne odrosty a M.Skłodowskiej-Curie nawet pąki
Zaraz oszaleje

PS. Dodałabym foty ale chyba mam transfer przegięty

Wielki karton wniósł i pojechał ja do @ a tam ani śladu info o nadaniu ale zajrzałam do SPAM'u i jest... info że wczoraj nadali mi clamatisy. Boże co ja mam teraz zrobić
Tak się cieszyłam że z zapłatą za pobraniem przyślą później a tu
Napiszcie gdzie je trzymać, boję się że zrobię coś nie tak. A powojniki mają już ładne odrosty a M.Skłodowskiej-Curie nawet pąki
PS. Dodałabym foty ale chyba mam transfer przegięty
- zara
- 500p

- Alutka102

- Od: 29 sie 2011, o 09:06
Ja też dzisiaj dostałam paczkę z e-clem. Po prostu trzeba na noc wnosić do domu, a na dzień wystawiać. U mnie z tym wnoszeniem, to już po prostu rytuał. Dwa tygodnie temu dostałam przesyłkę z przerośniętymi bylinami, które wołały wręcz " do ziemi, do ziemi". Tak więc osiem doniczek więcej nie robi mi różnicy.
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu ja swoje pierwsze 3-4 dni wynosiłam na dzień na balkon. Póżniej stały w kartonie na balkonie a na noc przykrywałam drugim kartonem. Wszystko było ok. Musisz tylko kontrolować prognozę pogody, by nie było więcej niż -5 stopni.
Myślę, że za ok 2 tygodnie spokojnie można będzie sadzić a może nawet i za 10 dni..? Zobaczymy.
Piękne sztuki! E-clem to porządna firma!
Myślę, że za ok 2 tygodnie spokojnie można będzie sadzić a może nawet i za 10 dni..? Zobaczymy.
Piękne sztuki! E-clem to porządna firma!
- zara
- 500p

Alutka102 widzę że nie jestem pierwsza z dostawami
Też już mam trochę bylin i czekam na lepszą aurę a mój M. zaczyna pytać czy parapety na zawsze będą tak obładowane i czy to wszystko kiedyś z nich zniknie
Posłucham Alutka Twych rad jutro idą na balkon
aneczka1979 Fakt śliczne są i takie dorodne ...słuchałam Twych podpowiedzi co do dostawcy
Teraz zrobię jak podpowiadasz z Alutką i dam im świeżego powietrza
Na noc do salonu a te 2 tygodnie jakoś przetrwam obym tylko na święta nie została z tymi ślicznotkami w domu
bo rodzinka zacznie pytać czy to oby nie najnowsza odmiana pnącego owsa 
Też już mam trochę bylin i czekam na lepszą aurę a mój M. zaczyna pytać czy parapety na zawsze będą tak obładowane i czy to wszystko kiedyś z nich zniknie
Posłucham Alutka Twych rad jutro idą na balkon
aneczka1979 Fakt śliczne są i takie dorodne ...słuchałam Twych podpowiedzi co do dostawcy
Na noc do salonu a te 2 tygodnie jakoś przetrwam obym tylko na święta nie została z tymi ślicznotkami w domu
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu,wpadłam zaglądnąć do Twojego ogródka ,świetny jest, taki kameralny i wszystko w nim co potrzeba ,piękna róża i tyle kolorowych innych roślin,nawet warzywniczek ma swoje miejsce, napracowaliście się solidnie ,żeby stworzyć mały raj na ziemi ,ale warto było,jest cudnie w Twoim zakątku,pozdrawiam 
- zara
- 500p

Martusia maleństwo takie ponad "arowe" ten mój ogródek, a cieszy jak dobry hektar
Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa
Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Co to za odmiany clematisów zamówiłaś Aniu? Ja zamierzam kupić ze dwie odmiany bylinowe pomiędzy róże
Nie martw się,też dwa lata temu dostałam z tej firmy clemki w marcu i nic im się nie stało,posadziłam w dogodnym dla nich dniu,kiedy mi pasowało
Nie martw się,też dwa lata temu dostałam z tej firmy clemki w marcu i nic im się nie stało,posadziłam w dogodnym dla nich dniu,kiedy mi pasowało
- zara
- 500p

Annes 77 pisze:Co to za odmiany clematisów zamówiłaś Aniu? Ja zamierzam kupić ze dwie odmiany bylinowe pomiędzy róże![]()
Ja też znajdę im czas na wsadzanie jeszcze przed świętami
Moja lista zakupów w e-clem...
* Clematis Innocent Blush PBR
* Clematis Little Mermaid
* Clematis Piilu
* Clematis Maria Skłodowska-Curie PBR
* Clematis Blue Explosion PBR
* Clematis Solidarność
- zara
- 500p