Od wiosny do jesieni w moim raju.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Od wiosny do jesieni w moim raju.
Zeniu włóknina też nie jest dobra. Okryłam ciemiernika korsykańskiego włókniną i po zdjęciu nie wygląda ciekawie. Podejrzewam że mokra włóknina okleiła roślinę i może przywarła jak był mróz
Nie wiem
bo pierwszy raz jest cały brązowy tam gdzie się stykał. Śliczne masz tawułki 
Zeniu
Przy tych ponurych widokach za oknem , pokazujesz tyle kolorów. Piękne tawułki
Przy tych ponurych widokach za oknem , pokazujesz tyle kolorów. Piękne tawułki
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie dzisiaj pięknie bo słonecznie ale pewnie jutro znowu pogoda będzie w kratkę .. A tak by się trochę posprzątało ogródek ..
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witam w poniedziałkowy słoneczny dzień, niestety mroźny.
Wczoraj zachęcona słoneczkiem wybrałam się na działkę. Słoneczko było ładne ale zimno. Tak więc tylko rutynowy obchód działeczki co w trawie piszczy i ...do domku.
. Po obchodzie działki stwierdziłam że powywalam azalie. No oczywiście nie wszystkie ale kilka mam już na oku.
. Znów przemarzły, kwitnąć nie będą albo jednym kwiatkiem.
. Reszta roślinek pomalutku się gramoli..tylko dziś w nocy znów było na - 3..
. Jedynie ciemiernikom jak widać nie przeszkadza bo ładnie kwitną.
. Przywiozłam sobie nawet do wazoniku do domu, tu się więcej nimi nacieszę.
Janeczko...ja z pracami działkowymi jestem do tyłu jak nigdy dotąd. No nie da się.
Andziu..właśnie się dowiedziałam że w moim pobliskim OBI....20 km
są podwójne takie jakich nie mam. Dziś babciuję nie mogę, ale jutro pojadę.
Ewelinko..coś mi w tym roku nie jest dane popracować. Nie takiej wiosny się spodziewałam a mnie już się marzy zamieszkanie na działce.
Pati..póki co serduszka jeszcze nie wyłazi. Jeszcze dużo roślinek nie widzę. Troszkę więcej ciepełka i mam nadzieję że wszystko ruszy.
Marysiu..może masz rację z ciemiernikami.
. Moje w zasadzie były okryte gałązkami świerkowymi i to im pewnie by wystarczyło. Niepotrzebnie z nadgorliwości przysypałam jeszcze je liśćmi. Po deszczu z liści robi się ciapa a od niej gniją pączki.
Michasiu...tawułek także jeszcze nie widzę.

Janeczko...ja z pracami działkowymi jestem do tyłu jak nigdy dotąd. No nie da się.
Andziu..właśnie się dowiedziałam że w moim pobliskim OBI....20 km
Ewelinko..coś mi w tym roku nie jest dane popracować. Nie takiej wiosny się spodziewałam a mnie już się marzy zamieszkanie na działce.
Pati..póki co serduszka jeszcze nie wyłazi. Jeszcze dużo roślinek nie widzę. Troszkę więcej ciepełka i mam nadzieję że wszystko ruszy.
Marysiu..może masz rację z ciemiernikami.
Michasiu...tawułek także jeszcze nie widzę.

Super,że przeniosłaś trochę wiosny do domu;)
Ciemierniki próbowałam kiedyś mieć na balkonie ale rady nie dały 
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Zeniu. U mnie dzisiaj słonecznie
. Fajną masz jukę
. Genialne ma liście
. Teraz masz trochę wiosny w domu i dobrze
. Pozdrawiam
.
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Zeniu, wiosenka na bogato u Ciebie!!! Cudownie!
Ja azalie też wywalę, tak jak już wspominałam.
Bezsensu je trzymać, bo albo nie kwitną, albo tak jak piszesz jednym kwiatkiem, a na koniec łapie je mączniak...
Może niekoniecznie na nasze działki one?!
....u mnie jutro ma podobno padać śnieg...
Ja azalie też wywalę, tak jak już wspominałam.
Bezsensu je trzymać, bo albo nie kwitną, albo tak jak piszesz jednym kwiatkiem, a na koniec łapie je mączniak...
Może niekoniecznie na nasze działki one?!
....u mnie jutro ma podobno padać śnieg...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Zeniu śliczna jukka
A domowy ciemiernik widzę przyjmuje ciemną barwę
Zimno u mnie i w prognozie pojawił się śnieg z deszczem
Zimno u mnie i w prognozie pojawił się śnieg z deszczem
Kolorowy zawrót głowy
Działeczki tak ślicznie zagospodarowanej tylko pozazdrościć 
W Dicentra spectabilis się zakochałem
W Dicentra spectabilis się zakochałem
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Zeniu tez mam taką jukę ale nie chce mi zakwitnąć choć bez kwitnienia tez jest ozdobą w ogrodzie.
Czy twoja zakwitła
Czy twoja zakwitła
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Piękna ta paskowana juka.
Moja co roku dogorywa, wyrasta w porywach do 10 cm wysokości. 
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A moja juka siedzi już 8 lat i ani myśl zakwitnąć ,więc pora na kompost , ale azali mam sporo i wszystkie kwitną co roku . Na jesieni kilka przesadzałam ze względu na róże i widzę po zimie że dają rade. Ta paskowana juka u Ciebie Zeniu taka ładna , że nawet jak by nie kwitła ,to nie szkodzi ,bo sama w sobie jest ozdobą w ogrodzie . 
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Zeniu, zdradź jak pielęgnujesz swoją Yuccę, że tak pięknie Ci rośnie. U mnie lichutka, a już kilka lat w ziemi siedzi, ani wszerz ani wzwyż
. Ciemierniki co to przebarwiają się tak cudownie dokupiłaś w Obi?
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witam niedzielnie z obolałymi kośćmi po wczorajszym pobycie na działce.
Tu i tam strzyka, łupie, zgrzyta, ale co tam - ogrodnicze szczęście jest!
. Plan narzuciłam sobie duży, wstyd się przyznać ile z niego wykonałam . Posadziłam róże, stare przycięłam..jednak najważniejszej dla mnie pnącej nie posadziłam za sprawą problemów jakie nastąpiły.
. Otóż zamarzyłam sobie róże pnącą przy tarasie do którego przylegają płytki chodnikowe. Co tam płytki, można przecież kilka odkuć i posadzić róże.
. Niestety po tym zabiegu M odkrył skarb w postaci wielkiego głazu co i dwóch chłopa nie wyciągnie.
. Niestety ten głaz nabyliśmy wraz z działeczką, właściwie to kawał betonowego kloca...nie wiedząc co z tym zrobić M zakopał pod płytki o czym po dwudziestu latach zapomnieliśmy.
. Pozostaje co z tym fantem dalej..
Pati...i ja kiedyś nosiłam się z takim zamiarem i dalej chodzi mi to po głowie. Czy swoje ciemierniki na balkonie posadziłaś w jakiejś ocieplonej skrzyni.
Ewelinko..moja wiosna w domu do tej pory ładnie wygląda w wazonie. Kwiatki jak by wczoraj były ścięte.
Basiu...ja już na miejsce azali kupiłam RH. Co prawda jeszcze nie posadzone ale z doniczkami w domku na działce czekają na swoją kolei.
Marysiu...ciemierniki domowe one nie ciemnieją, tam zaplątał się jeden w innym kolorze.
. Pogoda u mnie taka że kurtki ściągać nie było potrzeby.
. Owszem było kilka pięknych słonecznych dni ale wtedy akurat babciowałam i z działki były nici.
. Ciekawe czy dziś łupy owocne bo pewnie byłeś.
Krysiu..moja juka po raz pierwszy zakwitła dwa lata temu, w zeszłym nie . Sama jestem ciekawa czy w tym roku zakwitnie.
Marysiu- delosperma..może swojej jakbyś miejsce zmieniła . Często tak bywa że wystarczy tylko zmiana miejsca
, choć ta paskowana i bez kwiatów jest ładna.
Elu..tak po prawdzie to i u mnie na początku azalie ładnie rosły i kwitły. Nie wiem co się stało że od paru lat rokrocznie jak nie przemarzną to mączniaka dostaną. Wczoraj podejrzałam na niektórych ani jednego pączka. Proszą się wręcz o wywalenie.
Ewuniu..z juką się nie cackam. Może to jej służy.
..u mnie piaski. Co do ciemierników jedne kupiłam w carrefour inne w Obi a pojechałam po nie 20 km od domu. To się nazywa miłość do kwiatków.
Moje nowości.

A na działeczce byle jak idą prace wiosenne to i byle jaka wiosna.

Pati...i ja kiedyś nosiłam się z takim zamiarem i dalej chodzi mi to po głowie. Czy swoje ciemierniki na balkonie posadziłaś w jakiejś ocieplonej skrzyni.
Ewelinko..moja wiosna w domu do tej pory ładnie wygląda w wazonie. Kwiatki jak by wczoraj były ścięte.
Basiu...ja już na miejsce azali kupiłam RH. Co prawda jeszcze nie posadzone ale z doniczkami w domku na działce czekają na swoją kolei.
Marysiu...ciemierniki domowe one nie ciemnieją, tam zaplątał się jeden w innym kolorze.
Mariuszu..jak tylko w takiej serduszce to dozwolone.gloff pisze: W Dicentra spectabilis się zakochałem
Krysiu..moja juka po raz pierwszy zakwitła dwa lata temu, w zeszłym nie . Sama jestem ciekawa czy w tym roku zakwitnie.
Marysiu- delosperma..może swojej jakbyś miejsce zmieniła . Często tak bywa że wystarczy tylko zmiana miejsca
Elu..tak po prawdzie to i u mnie na początku azalie ładnie rosły i kwitły. Nie wiem co się stało że od paru lat rokrocznie jak nie przemarzną to mączniaka dostaną. Wczoraj podejrzałam na niektórych ani jednego pączka. Proszą się wręcz o wywalenie.
Ewuniu..z juką się nie cackam. Może to jej służy.
Moje nowości.

A na działeczce byle jak idą prace wiosenne to i byle jaka wiosna.

- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Piękne te Twoje nowości.
A juki zazdroszczę (ale tak pozytywnie). My mamy zwykłą, która strajkuje i nie kwitnie.
A juki zazdroszczę (ale tak pozytywnie). My mamy zwykłą, która strajkuje i nie kwitnie.