Pod Puszczą cz-1
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pod Puszczą cz-1
Elu..może niezbyt dokładnie się wyraziłam.
Ja o takich targach myślałam.
http://www.zsogrodnik.opatowek.pl/index ... 41&lang=pl
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj Elu ! jestem z rewizytą, bo musiałam sprawdzić co słychać pod puszczą
Masz śliczne miejsce na ziemi
ogród powierzchniowo w sam raz i domek jest, chociaż oszczędnie go pokazujesz a wydaje się bardzo ładny
Ja też mam sporo róż kupowanych w różnych miejscach, ale i ukorzeniam patyczki i dostaję takie ukorzenione od forumek. Będę śledzić Twoje poczynania. Kotki do wygłaskania 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja się niedawno odgrażałam, że już nie kupię żadnej kartonikowej róży, lecz mimo to, gdy zobaczyłam w sklepie te piękne obrazki, znów się złamałam i kupiłam. To po prostu silniejsze ode mnie. Identyfikacją zajmiemy się później, najważniejsze żeby były ładne. No i żeby było wiadomo, czy to pnąca, wielkokwiatowa czy rabatowa.
W zeszłym roku kupiłam sześć rabatowych angielek, z czego mam dwie pnące i cztery wielkokwiatowe
O kolorach już w ogóle nie wspominam. 
W zeszłym roku kupiłam sześć rabatowych angielek, z czego mam dwie pnące i cztery wielkokwiatowe
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu , witam Cię serdecznie
.Miło jest gościć u siebie tak doświadczoną ogrodniczkę i forumowiczkę .
Mało pokazuję bo po prostu nie robiłam zdjęć .Obiecuję w tym sezonie się poprawić .Teraz pamiętam żeby zabierać aparat z sobą jak jadę do ogrodu . Zapraszam Cię serdecznie jak najczęściej .Pozdrawiam i dziękuję za wizytę
Wandeczko ,bardzo mnie zmartwiłaś swoją obserwacją marketowych róż . Mam nadzieję że chociaż kolory się potwierdzą . Jeżeli nie to więcej nie kupię .Sztuka na raz .Pomóż zaklinać wiosnę !
Wandeczko ,bardzo mnie zmartwiłaś swoją obserwacją marketowych róż . Mam nadzieję że chociaż kolory się potwierdzą . Jeżeli nie to więcej nie kupię .Sztuka na raz .Pomóż zaklinać wiosnę !
- Maska

- Kontakt:
Elu Droga nie zasłużyłam na takie słowa
nie jestem doświadczoną ogrodniczką, moja przygoda z ogrodem na serio zaczęła się od przejścia na emeryturę czyli od 4 lat. Wcześniej to była partyzantka
Mam to szczęście, że trafiłam na FO a i to że w moim wątku piszą osoby mające dużą wiedzę ogrodniczą. Pokaż przy okazji swój domek, bo czuję że jest bardzo ładny 
- pela11

Zasłużyłaś ,zasłużyłaś Marysiu bo kto inny na tym forum ma tyle wątków i tylu gości co Ty ,Marysiu ,no kto ?
A ogród masz pięknie położony ,wszak to Małopolska to i nie dziwota .Zazdroszczę bo u mnie nudno , płasko.Pozdrawiam 
- Maska

- Kontakt:
Elu ogród stał się moim sposobem na starość. Wejście na FO wypełniło mi życie po brzegi, bo oprócz pisania odbyłam kilka fantastycznych podróży do forumków i przyjęłam mnóstwo osób pasjonatów ogrodnictwa. To niesamowita przygoda, bo ta pasja nie ma granic wiekowych. Rośliny zbliżają nas pod każdym względem, bo rozmowy o roślinach oczywiście przeplatają rozmowy o naszym życiu.
Nie zaprzeczam, że wybrane przeze mnie miejsce jest malownicze, bo mamy mnóstwo przepięknych skałek które upodobali sobie wspinacze, ale i u Ciebie uroczych miejsc na pewno nie brakuje. Dobrego dnia!
Nie zaprzeczam, że wybrane przeze mnie miejsce jest malownicze, bo mamy mnóstwo przepięknych skałek które upodobali sobie wspinacze, ale i u Ciebie uroczych miejsc na pewno nie brakuje. Dobrego dnia!
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No nic tylko faktycznie jakieś czary odprawić trzeba, bo też o takiej dziwnej pogodzie pod koniec marca słyszałam niestety 
- Ela_2015
- 500p

- Od: 26 gru 2015, o 16:20
Witaj Eluchna
Piękne różyczki zakupiłaś będzie co ogladać i podziwiać.
Widzę ,że uporałas się z drzewem to wspaniale ,będziesz miała czym ognisko rozpalać.
Każdy straszy zimnym marcem a przecież w marcu jak w garncu i jak tu ma się sprawdzić przysłowie.
Zobaczymy może nie będzie tak zle.
Ja zawsze patrzę na swoje derenie jadalne jak otwierają kwituszki czyli zimna nie będzie.
Oby tak było
Piękne różyczki zakupiłaś będzie co ogladać i podziwiać.
Widzę ,że uporałas się z drzewem to wspaniale ,będziesz miała czym ognisko rozpalać.
Każdy straszy zimnym marcem a przecież w marcu jak w garncu i jak tu ma się sprawdzić przysłowie.
Zobaczymy może nie będzie tak zle.
Ja zawsze patrzę na swoje derenie jadalne jak otwierają kwituszki czyli zimna nie będzie.
Oby tak było
Ela
- pela11

Marysiu ,co Ty mi tu o jakiejś starości mówisz .Po prostu nareszcie masz czas na własne przyjemności i już .To bardzo fajne że mozna spotkać się z podobnymi wariatami i jest o czym pogadać choćby do rana . Robimy to co lubimy ,podziwiamy przyrodę i jej coroczny fenomen ,uwrażliwiamy innych na piękno i tworzymy go wokół siebie .Tyle i aż tyle a Ty mi tu o jakiejś starości .
Iwonko ,no niestety muszę zamienić się w czarownicę i trochę popracować po godzinach bo inaczej nie posadzimy na czas swoich roślinek ,
Elu ,witam Cię serdecznie .No tak zgłupiałam na stare lata że tyle kupiłam
.Miejmy nadzieję że chociaż przyniesie to jakiś efekt wizualny za jakiś czas .A co Ci powiedziały Twoje derenie jadalne ? 

Iwonko ,no niestety muszę zamienić się w czarownicę i trochę popracować po godzinach bo inaczej nie posadzimy na czas swoich roślinek ,
Elu ,witam Cię serdecznie .No tak zgłupiałam na stare lata że tyle kupiłam

- Maska

- Kontakt:
pela11 pisze:Marysiu ,co Ty mi tu o jakiejś starości mówisz .....
Elu ,witam Cię serdecznie .No tak zgłupiałam na stare lata .....
- pela11

Wiedziałam , wiedziałam że mi to wytkniesz i się stało , ale to jest przecież tylko takie powiedzenie ,tylko POWIEDZENIE i nic więcej Marysiu kochana i nic więcej .

- Maska

- Kontakt:
Elu wiem że jest to powiedzenie
, ale moje sposób na starość to też nie na dzisiaj tylko sprawa jest szersza. Popatrz już leci 5 rok a mam nadzieję na więcej. Pisałaś o zamówionych podporach po pnącza czy róże czy mogłabyś narysować taką podporę, bo sama jestem na kupnie czy zamówieniu ale pomysłów jest tyle że nie mogę się zdecydować 
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak o podporach to ja też chętnie poczytam i z Wami pogadam, w tym roku muszę koniecznie już mieć bo bieganie z kołeczkami i sznurkami wyszło mi

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- pela11

Marysiu ,podpory zamówiłam u znajomego który robi wszystko w metalu tzn. balustrady poręćze itp. Zrobiłam rysunki i dałam do wykonania .Teraz czekam .Sama nie wie co mi zrobią .Jak będę już miała to pokażę na zdjęciach .Może w piątek podjadę do zakładu i zobaczę czy już coś robią .Potrzebne mi sa głównie wysokie do angielek .
Krysiu witam Cię serdecznie
Miło mi że zajrzałaś do mnie chociaż niewiele się dzieje .Czekamy wszyscy na wiosnę, mamy już dosyć siedzenia w murach .Myslę że po świętach ruszymy z grabiami ,motyczkami ,szpadlami aż będą bolały nas kręgodłupy .
Jak masz koło siebie Li....a to od 17 ego maja być podpory po 26 zł.Podobne kupiłam u nich rok temu i mi się sprawdziły ,teraz też dokupię bo do niższych róż lub do pnączy są dobre .Wysokośc mają 120 a szer.40 cm Mają kilka wzorów Na zdjęciach u mnie gdzieś sa zaraz poszukam .Serdeczności

Krysiu witam Cię serdecznie