Przydomowy ogródek Eweliny .
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny .
Ewelinko jestem pozwolisz że odpowiem Justynie? Z gołymi pędami można sadzić. Z liśmi hartować - na dzień gdy w miarę jest ciepło wystawiać, na noc gdy zimno chować.
-
justysia138
- 50p

- Od: 19 wrz 2015, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bufo-bufo Olu dziękuję za szybką odpowiedź. Z tego co mi wiadomo wszystkie te sadzonki stały na dworze więc są zahartowane tak więc chyba je wszystkie jutro posadzę o ile nie będzie padać
Pozdrawiam Justyna
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i super, że masz przynajmniej spokojną głowę jeśli chodzi o przedszkole
Teraz będzie fajny czas, bo nie będziesz miała czasu na myślenie o dzieciach, za dużo roboty w ogródku
U mnie tez pierwsze zamówienie przyszło
Róże
Sadzenie dopiero w sobotę, bo dopiero wtedy mam czas na ogród
Teraz będzie fajny czas, bo nie będziesz miała czasu na myślenie o dzieciach, za dużo roboty w ogródku
U mnie tez pierwsze zamówienie przyszło
Róże
Sadzenie dopiero w sobotę, bo dopiero wtedy mam czas na ogród
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie
.
Justynko zdaje się, że Ola Ci już wszystko napisała
.
Olu nie ma sprawy
.
Małgosiu dzisiaj córka stwierdziła, że jutro nie chce iść do przedszkola
. No i nie wiem czy coś Jej nie spasowało czy tylko tak sobie mówiła. Jutro w każdym razie Ją zawiozę i zobaczymy. Czyżby następował kryzys ??
. W piątek mam spotkanie z Dyrektorką OREW-u , ośrodka do której chcę zapisać starszą, niepełnosprawną córkę. Jeśli wszystko pójdzie dobrze to niedługo Weronika tez pójdzie do przedszkola . Póki co straszne zamieszanie mam ale wiedziałam ,że początki mogą być trudne.
Dzisiaj z okazji Dnia Kobiet sprawiłam sobie prezent
.

Drzewko jest szczepione na wysokości 180 cm . Było też wyższe na 220 ale chyba nie weszłoby mi do auta i jestem niepocieszona bo chciałam to wyższe. No ale nic, to i tak nie jest wcale takie małe. Mam teraz problem bo nie wiem gdzie posadzić ,żeby ładnie wyeksponować tą wierzbę. Czy gdzieś z tyłu rabaty a może gdzieś w środku?? Czy zupełnie z boku albo na środku trawnika?? No nie wiem . Muszę się z tym przespać i jutro posadzę. Czy mam ją przycinać po posadzeniu czy jeszcze nie ?? Ma kotki ale nie na całej długości pędów. Dzisiaj posadziłam też kilka krzewów bo przyjechały do mnie jakiś czas temu . Na szczęście nie padało więc wszystko poszło szybko i sprawnie
. Jutro będę miała paczkę od Moniki
, więc też zapowiada się sadzenie .
Pozdrawiam
.
Justynko zdaje się, że Ola Ci już wszystko napisała
Olu nie ma sprawy
Małgosiu dzisiaj córka stwierdziła, że jutro nie chce iść do przedszkola
Dzisiaj z okazji Dnia Kobiet sprawiłam sobie prezent

Drzewko jest szczepione na wysokości 180 cm . Było też wyższe na 220 ale chyba nie weszłoby mi do auta i jestem niepocieszona bo chciałam to wyższe. No ale nic, to i tak nie jest wcale takie małe. Mam teraz problem bo nie wiem gdzie posadzić ,żeby ładnie wyeksponować tą wierzbę. Czy gdzieś z tyłu rabaty a może gdzieś w środku?? Czy zupełnie z boku albo na środku trawnika?? No nie wiem . Muszę się z tym przespać i jutro posadzę. Czy mam ją przycinać po posadzeniu czy jeszcze nie ?? Ma kotki ale nie na całej długości pędów. Dzisiaj posadziłam też kilka krzewów bo przyjechały do mnie jakiś czas temu . Na szczęście nie padało więc wszystko poszło szybko i sprawnie
Pozdrawiam
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Ewelino,
gdzie posadzić? Tam, gdzie Ci się będzie najbardziej podobało.
Dobrze zrobiłaś, że wybrałaś niższą wierzbę.
W praktyce okazuje się, że niższe sprawdzają się lepiej.
Mam u siebie takie wierzby - w pierwszych latach przycinałam po kwitnieniu w celu rozbudowania korony.
Latem trzeba je pryskać przeciwko chorobom grzybowym - niestety, są na nie podatne.
gdzie posadzić? Tam, gdzie Ci się będzie najbardziej podobało.
Dobrze zrobiłaś, że wybrałaś niższą wierzbę.
W praktyce okazuje się, że niższe sprawdzają się lepiej.
Mam u siebie takie wierzby - w pierwszych latach przycinałam po kwitnieniu w celu rozbudowania korony.
Latem trzeba je pryskać przeciwko chorobom grzybowym - niestety, są na nie podatne.
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Madziu no trudno, trzeba będzie psikać. Te kotki wiosną są urocze i dla nich się poświęcę. W takim razie przytnę ją żeby korona się zagęściła. Nie chciałam takiej całkiem niskiej metrowej , chociaż przed domem mogłabym taka mieć. Chciałam coś wyższego bo mam mało drzewek w ogrodzie. A to taka namiastka drzewa jednak . Może rzeczywiście lepiej, że wzięłam tą a nie wyższą
. Jak dobrze, że jednak auto nie jest wielkie
.
- andzia458
- 500p

- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Oj Kochana, a ja tylko prymule i bratki kupiłam sobie dzisiaj z okazji naszego święta
Jeśli chodzi o przedszkole, to Aneczka ma 100% racji. U nas Przemuś przeciągał moment rozstania- wieszał się na szyi, histeryzował i płaczu było ogrom. W końcu wypracowaliśmy z paniami przedszkolankami metodę, że przejmują Przemka wręcz na siłę, jak tylko otworzę drzwi. Bolało ale dużo mniej i płacz Przemka kończył się chwilę po tym, jak zamknęłam drzwi za sobą.
Jeśli masz pewność, że przedszkole jest ok, to po prostu musisz być twarda bo początki zawsze są trudne i trzeba to po prostu przetrwać
Jeśli chodzi o przedszkole, to Aneczka ma 100% racji. U nas Przemuś przeciągał moment rozstania- wieszał się na szyi, histeryzował i płaczu było ogrom. W końcu wypracowaliśmy z paniami przedszkolankami metodę, że przejmują Przemka wręcz na siłę, jak tylko otworzę drzwi. Bolało ale dużo mniej i płacz Przemka kończył się chwilę po tym, jak zamknęłam drzwi za sobą.
Jeśli masz pewność, że przedszkole jest ok, to po prostu musisz być twarda bo początki zawsze są trudne i trzeba to po prostu przetrwać
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ewelina, z wierzby będziesz zadowolona. Jest bezproblemowa. Teraz ślicznie rośnie i kwitnie. Po kwitnieniu golę ją prawie na łyso i bardzo szybko ponownie zarasta
Właśnie sobie przyniosłam do wazonu jej gałązki z kotkami.
Piękna wierzba
. Miałam Hakuro szczepioną na pniu ale choroba grzybowa ja pokonała, tak, że pryskaj.
Trzymam kciuki za jutrzejsze przedszkole
. Pozdrawiam
Trzymam kciuki za jutrzejsze przedszkole
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Śliczna wierzba
Pięknie wygląda taka wysoka. Ja miałam kiedyś, ale niższą i niestety padła. Dbaj o swoją, bo masz śliczny okaz 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko, kapitalny prezent sobie zafundowałaś.
Śliczna ta wierzba. Teraz tylko musisz dać jej trochę czasu, by się rozrosła, ale oko już cieszy.
Śliczna ta wierzba. Teraz tylko musisz dać jej trochę czasu, by się rozrosła, ale oko już cieszy.
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ewelinko jak to? Ja stwierdziłam jeszcze zimą, że muszę sobie sprawić taką wierzbę, a ty już ją kupiłaś?
Co do wielkości rabatek względem trawnika to nie masz się co przejmować. Jak znam życie jeszcze nie raz będziesz go umniejszać 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Pięknie zaświętowałaś...
No, ja też bym miała problem gdzie takie drzewko posadzić...
Więc nie kupuję....na razie.
Trzymam kciuki , aby mała, rano po nocy zapomniała, że nie chciała iść do przedszkola.
A jak po nią przychodzisz to bawi się z dziećmi? Może po prostu jej się znudziło, bo dzieciom szybko wszystko przechodzi, więc i może zapał do przedszkola minął...
Więc nie kupuję....na razie.
Trzymam kciuki , aby mała, rano po nocy zapomniała, że nie chciała iść do przedszkola.
A jak po nią przychodzisz to bawi się z dziećmi? Może po prostu jej się znudziło, bo dzieciom szybko wszystko przechodzi, więc i może zapał do przedszkola minął...
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewelinko śliczna wierzba ja też jestem na kupnie wierzby z ładnymi kotkami
Życzę powodzenia z przedszkolanką! może coś jej nie wyszło ale to minie
Życzę powodzenia z przedszkolanką! może coś jej nie wyszło ale to minie
Wierzba 'Iwa' jest bardzo ładna jak się trafi na dobrą sadzonkę.
Mam posadzone dwie jedna obok drugiej, jedna jest cała obsypana kotkami a druga ma tylko gdzie nie gdzie. Trzymam za Twoją kciuki aby miała piękne kotki. 
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren