Beatko pewnie również dzięki pracowitości odwiedzamy chętnie Małgosię, w nadziei że coś spłynie na nas

Ja wczoraj głównie zbierałam pozimowe śmieci a mam tego dużo bo przed zimą zostawiam wszystko tam gdzie spadło bądź wyrosło

Strasznie dużo mam gałązek brzozy, bo mocne wiatry wiały dość często.
Wycięliśmy w tym roku potężną leszczynę i mam mnóstwo patyków pod pomidory więc na pewno je użyję, bo zaraz po ścięciu usuwałam mniejsze gałązki i leżą przygotowane. Jedynie na długość będę musiała przyciąć, a wiąże zwykłym naturalnym sznurkiem, rok temu miałam dużo tasiemek używanych do szczepienia, bo zakupiłam chyba 1000 szt (takie było dostępne opakowanie), ale to kiepski pomysł bo muszę je potem wszystkie dokładnie usuwać (tworzywo) sznurek jak się nie da odwiązać to zostawiam. Widzisz pytanie całkiem na czasie

Miłej niedzieli Beatko
Zeniu staram się przy każdej okazji coś zrobić bo metryka już nie ta i jak się przeforsuję to potem zauważyłam że skacze mi ciśnienie

A pracy jest bardzo dużo mimo, że wymuskanego ogródka to nie mam

Cóż taki klimat , że i przymrozek i śnieg do końca kwietnia może się zdarzyć ...a nawet w maju

Miłej niedzieli Zeniu
Iwonko ja też zmieniłam kurtkę i czapkę na lżejszą, ale staram się uważać bo jak się przeziębię to kto tak jak ja zadba o moje kurki

Nie szaleję to i ruszam się dzisiaj bez kłopotu. Posiałam sobie jakiś czas temu rzodkiewki w tunelu i ładnie wykiełkowały, nawet wczoraj zastanawiałam się czy nie dosiać ? siałam też sałatę, ale nie widzę jej. Szpinak siałam w jednej ze skrzyń i muszę zobaczyć czy go widać, bo na jesieni był. Dobrej niedzieli Iwonko
Alu niestety sklep w przeciwnym kierunku niż Kraków, ale na szczęście niedaleko i pewnie pojadę

Kotków pojawiło się sporo, ale jeden stale mi towarzyszy w ogrodzie

Mam nadzieję że stan oczu się poprawia czego Ci z serca życzę
Ewelinko jak coś nie wiesz to pytaj

na FO wszyscy chętnie odpowiadają nawet na najbardziej podstawowe pytania. Mamy tutaj osoby na różnym etapie ogrodowania

Może przydałby Ci się jeszcze jeden dzień odpoczynku, bo dzieci są kochane ale czasem odpoczynek od nich jest z korzyścią dla obu stron. Wiem co piszę bo wychowałam troje
Ja wczoraj działam ostrożnie, bo dzień wcześniej dałam sobie większy wycisk więc jestem dzisiaj w dobrej formie
Spokojnej niedzieli Ewelinko i uściskaj dziewczynki