Zaczarowany ogród III
Re: Zaczarowany ogród III
Dorotko,żółwie zajefajne bardzo
ale współczuje ci opiekować się tymi wszystkimi zwierzakami 
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorota, widzę że śliczne oczko się szykuje
Ty to faktycznie "na miejscu nie usiedzisz" wciąż nowe pomysły, super
Ty to faktycznie "na miejscu nie usiedzisz" wciąż nowe pomysły, super
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj Dorotko trudne zadanie z tym Twoim oczkiem...Ciężko coś podpowiedzieć widząc jedynie zdjęcia....
Na wstępie podpowiem Ci że krawędź oczka powinna znajdować się co najmniej kilkanaście centymetrów ponad powierzchnią ziemi a to dlatego, żeby w czasie deszczu do oczka nie spływało błoto. Ja u siebie te ranty próbuję zamaskować trochę za pomocą płaskich kamieni trochę za pomocą konarów i korzeni. Jeśli chodzi o czystość wody i komary - to u mnie wygląda to w ten sposób, że wodę wykorzystuję do podlewania (w pobliżu mam warzywnik i Białą rabatkę) a wodę uzupełniam za pomocą takiej śmiesznej "fontanny" którą zrobił mi mój pomysłowy L. (Jeśli chcesz ją zobaczyć to mogę Ci wysłać fotki na PW żeby nie zaśmiecać wątku) komary się u mnie nie lęgną za dużo ruchu w tej kałuży
Patrząc na zdjęcia widzę że tam jest płasko i nie ma żadnych wyższych roślin. Ja bym się zastanowiła nad posadzeniem tam szczepionych wierzb płaczących i to kilku. Masz tam płaski teren i mam wrażenie że one stworzyły by tam taki szkielet a przy okazji dały trochę cienia. Nie są drogie, ja moją kupiłam za kilkanaście złotych. Na pewno posadziłabym tam irysy syberyjskie. Mają fajne kwiaty, liście tworzą kępy przez cały sezon no i są zupełnie bezproblemowe. Tyle na razie wymyśliłam. Ale siedzi to twoje w głowie:lol:
Pokaż fotkę tej ramy, o której pisałaś. Jakoś te maty słomiane do mnie nie przemawiają
....
Na wstępie podpowiem Ci że krawędź oczka powinna znajdować się co najmniej kilkanaście centymetrów ponad powierzchnią ziemi a to dlatego, żeby w czasie deszczu do oczka nie spływało błoto. Ja u siebie te ranty próbuję zamaskować trochę za pomocą płaskich kamieni trochę za pomocą konarów i korzeni. Jeśli chodzi o czystość wody i komary - to u mnie wygląda to w ten sposób, że wodę wykorzystuję do podlewania (w pobliżu mam warzywnik i Białą rabatkę) a wodę uzupełniam za pomocą takiej śmiesznej "fontanny" którą zrobił mi mój pomysłowy L. (Jeśli chcesz ją zobaczyć to mogę Ci wysłać fotki na PW żeby nie zaśmiecać wątku) komary się u mnie nie lęgną za dużo ruchu w tej kałuży
Patrząc na zdjęcia widzę że tam jest płasko i nie ma żadnych wyższych roślin. Ja bym się zastanowiła nad posadzeniem tam szczepionych wierzb płaczących i to kilku. Masz tam płaski teren i mam wrażenie że one stworzyły by tam taki szkielet a przy okazji dały trochę cienia. Nie są drogie, ja moją kupiłam za kilkanaście złotych. Na pewno posadziłabym tam irysy syberyjskie. Mają fajne kwiaty, liście tworzą kępy przez cały sezon no i są zupełnie bezproblemowe. Tyle na razie wymyśliłam. Ale siedzi to twoje w głowie:lol:
Pokaż fotkę tej ramy, o której pisałaś. Jakoś te maty słomiane do mnie nie przemawiają
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko,co tam słychać w "Zaczarowanym ogrodzie" ? Nie zasypało Was ?
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Madziagos, Madziu o psach i kotach nawet nie wspominam.
Paniusie z miasta przyjeżdżają na wieś, wypuszczają z samochodu zwierzaki i nawiewają.
gloff, Mariusz a co mam zrobić? Niestety prawdziwe jest powiedzenie, że jak ma się miękkie serce to trzeba mieć twardą du....ę.
sweetdaisy, Zuza mam nadzieję, że jak w końcu oczko powstanie, to będzie ładne miejsce.
Siedzieć bezczynnie nigdy nie umiałam.
A jak byłam młodsza to robiłam głupie lub głupsze rzeczy ale zawsze jednak coś robiłam.
amba19, Marysiu dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Na pewno wykorzystam.
Fotkę ramy zrobię, tylko muszę się do niej dostać. U mnie nic nie jest wyrzucane bo wcześniej czy później wszystko się przydaje.
lanceta, Lodziu zasypało a jak! Tylko już niewiele śniegu zostało, bo ciepło.
Dzisiaj rozmawiałam z mężem kuzynki i zapytałam o cegłę rozbiórkową. Okazało się, że zna super miejsce. Cegły sporo. Tylko oczyścić i przewieźć.
Więc będę miała zajęcie na kilka dni. A tak bardzo się ciesze. Powstaną nowe murki i ściany.
Dzwoniłam też do kolegi, który obiecał mi ją przewieźć. Najwyżej kilka kursów zrobimy.
W domu ogólny śmiech. Bo ja chodzę i podśpiewuję z radości, że wiosną będę mogła murować.
Podejrzewam, że u mnie to już jakaś choroba. Jak kobieta może się cieszyć z cegły? Ano może. I to bardzo.
Tylko ja już błagam tę pogodę o słoneczko. Ja już chcę ciepełka. Kule szklane na moje ogrodowe kule też już mam. Tylko robić. Ale jak robić jak to cholerstwo będzie przy takiej pogodzie tydzień schło?!
gloff, Mariusz a co mam zrobić? Niestety prawdziwe jest powiedzenie, że jak ma się miękkie serce to trzeba mieć twardą du....ę.
sweetdaisy, Zuza mam nadzieję, że jak w końcu oczko powstanie, to będzie ładne miejsce.
amba19, Marysiu dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Na pewno wykorzystam.
lanceta, Lodziu zasypało a jak! Tylko już niewiele śniegu zostało, bo ciepło.
Dzisiaj rozmawiałam z mężem kuzynki i zapytałam o cegłę rozbiórkową. Okazało się, że zna super miejsce. Cegły sporo. Tylko oczyścić i przewieźć.
Dzwoniłam też do kolegi, który obiecał mi ją przewieźć. Najwyżej kilka kursów zrobimy.
W domu ogólny śmiech. Bo ja chodzę i podśpiewuję z radości, że wiosną będę mogła murować.
Podejrzewam, że u mnie to już jakaś choroba. Jak kobieta może się cieszyć z cegły? Ano może. I to bardzo.
Tylko ja już błagam tę pogodę o słoneczko. Ja już chcę ciepełka. Kule szklane na moje ogrodowe kule też już mam. Tylko robić. Ale jak robić jak to cholerstwo będzie przy takiej pogodzie tydzień schło?!
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
No qurczę - ja bym się też cieszyła z rozbiórkowej starej cegły 
Dorotka, a co z tymi kulami?
Weź mi tu łopatologicznie wytłumacz jak będziesz robić?
Weź mi tu łopatologicznie wytłumacz jak będziesz robić?
- Dorota71

- Kontakt:
Aguś, pw.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Powiem Ci ,że mnie też niby synowa podrzuciła królika, co miałam zrobic
zwłaszcza,że syn prosił. Ale fajny był, jak piesek. Kiedy wyszliśmy na dwór to biegał w koło moich nóg w kółeczko 
- Dorota71

- Kontakt:
Karola a u mnie przez królika w domu armagedon. Królik gania kota a kot wyżkami ucieka. Kiedyś mnie pozabijają. 
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
O matko
rzeczywiście armagedon
Mój królik na poczatku był w wielkiej klatce, potem było mi go żal i chodził wolno, ale co wskoczył na wersalkę to nasikał 
Koniecznie fotografuj etapy powstawania oczka
nie wiem czy zacienienie oczka to dobry pomysł...lilie wodne,w cieniu słabo kwitną...pod warunkiem że będą w nim rosły 
Dorotka w oczku koniecznie zrób kaskadę z ciurkadełkiem!
Jejuśku jak mi się podobają takie klimaty!
Jejuśku jak mi się podobają takie klimaty!
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Dorcia kule ogrodowe będziesz robić
Ja tez się zamierzam, tyle że ja szklanych foremek jeszcze nie posiadam
A jakie duże będą Twoje? mi się marzy choćby jedna taka wieeelka, ale skąd taką formę
A jakie duże będą Twoje? mi się marzy choćby jedna taka wieeelka, ale skąd taką formę
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Taaaak, ja też nienawidzę tych co to najpierw zwierzaka biorą a potem jak śmiecia. Albo do lasu albo gdzie indziej. Szkoda gadać. Tacy ludzie to nie ludzie. To potwory. I dziwię się, że ich jeszcze Święta Ziemia nosi. Sumienia za grosz... Mogłabym tak rozprawiać godzinami i pieklić się w tym temacie.
Niezłą gromadę tych żółwi masz... no no.. A zdechł Ci kiedyś żółw?
Niezłą gromadę tych żółwi masz... no no.. A zdechł Ci kiedyś żółw?