Ogródek Gosi cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.15

Post »

Witaj, Gosiu, kobieto pracująca, co to żadnej pracy się nie boi. ;:138
Potężny żywopłot okiełznałaś, ;:oj , potężny! ;:108
Mnie te dziwne, aczkolwiek normalne lutowe, pogody nastrajają pesymistycznie i nawet na działkę nie chciało mi się dzisiaj pójść. ;:7
Znowu piękne obrazki z ogrodu pokazałaś. ;:215 ;:215
Miłej niedzieli. ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Goś pokaż tą obciętą czereśnię. ;:180
A co do prezentów to ja też najbardziej wolę typu sekator, dobra łopata lub gotówka na kwiatki. :wink: :wink: :D
Na liście mam też tego powojnika...to chyba Rooguchi.....piękny dzwoneczek. ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć Gosiu :wit
sama tniesz tuje ;:oj daj spokój, to praca dla faceta.
Ja też lubię na przedwiośniu porobić wszystkie zmiany i te trudniejsze prace.
Ogród wiosną szybko pięknieje.
Masz bardzo ładny krzaczek History. ;:215
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

No i przez Ciebie kupiłam na Gardenii Jazz, :uszy w ilości 3. :roll:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Gosiu zestaw czosnek główkowaty, róża i jeżówka świetny. ;:138 O matko ;:oj taki żywopłot ręcznie, jesteś wielka. ;:180 Prezent znakomity, też bym była zadowolona. :)
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Gosia, faktycznie pomidory kochają słońce i jeśli w dalszym ciągu będziesz je tam sadziła to decyzja o obniżeniu żywopłotu jak najbardziej trafiona. Swoją drogą, bólów mięśniowych po takim cięciu nie zazdroszczę ;:224 twój ulubiony zestaw jasnej jeżówki i lilii- katalogowy, pięknie się zgrały ;:215
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Gosia w Lidlu dziś wystawili byliny. Między innymi lilie, piwonie i bodziszki. Ja na lilie się skusiłam.
:wit Kasia
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Gosiu! Śmiałam się z tym Rol..., bo ja właśnie u nich zakupiłam nasionka jednorocznej różowej ostróżki! :;230
Z żywopłotem to kawał dobrej roboty!. Ja w tym roku obniżam żywopłocik z bukszpanu! Ten to dopiero jest zaniedbany! :oops:
Ścieszki zazdraszczam okrutnie, więc dobrze, że to u Ciebie powstanie, bo oglądnę ją przy jakiejś okazji. ;:333 ;:333
Takie prace jeszcze przede mną, ale kiedy? ;:131
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Witaj Gosiu, kawął dobrej roboty z tym żywopłotem wykonałaś. ;:215 Widoki z ogrodu piękne, kolorów masz mnóstwo i ta róznorodność gatunków. ;:333 Miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Też już się wzięłam za wiosenne cięcie. Nie mogłam się doczekać, bo strasznie lubię tę pracę na powietrzu jako tę rozpoczynającą kolejny ogrodowy sezon.
Tuje pociachałaś solidnie, brawo!
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Gosiu to Ty już pracujesz w ogrodzie całą parą.
Ja też lubię wszelkie przycinania, tylko w sezonie ciągle brakuje czasu.
Teraz dni za krótkie jeszcze. Piękne zdjęcia pokazujesz.
Lilie, liliowce, jeżówki to co lubię.
Te pomidorki w donicach dojrzewają Ci?
Nigdy nie miałam w doniczkach. ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Justynko, jeszcze masz śnieg? :shock:
Ja nie pamiętam kiedy leżał dłużej niż dobę.
Ja tam też bym nie cięła, gdyby było tak na dworze.
U mnie była o wiele lepsza pogoda. Aż tak bardzo nie marzłam, a nawet czasami się pociłam :wink:
Obejrzałam wczoraj róże. Chyba tylko jedna nie daje znaku życia. Zobaczymy jaka pogoda będzie dalej.

Lucynko, trochę się narobiłam :) Ale ja jestem do tego przyzwyczajona. Jak nie ma się na kogo liczyć, trzeba liczyć na siebie.
Owszem czasem m, pomoże jak tylko jest w domu, czasem syn. Ale to już przy najcięższych pracach.
Na pogodę nie mamy co narzekac. Zazwyczaj o tej porze roku to jeszcze śniegi leżały. Nie jest tak źle.
Ja się cieszę, bo mam już większość roboty zrobionej
Ale ja mam ogródek przy domu. Ty musisz trochę przejść, więc masz gorzej

Elu, Tak to Rooguchi.
Śmieję się, że świeta , urodziny i imieniny przypadają w złym momencie. Tak to bym miała masę pomysłów na prezenty. A tak zimową porą niewiele można wymyslić.
Teraz skumulowałam wszystkie okazje, bo koszt ścieżki będzie potężny jak na mnie.
Czereśnia wygląda tak
Obrazek

Obrazek

Maju, niestety często faceta brak. Akurat kiedy cięłam był w Stanach . Teraz siedzi w Anglii, potem będzie na południu Europy. Gdybym na niego czekała nigdy bym nie zaczęła. Tę czereśnię też musiał obciąć facet. Gdyby m. był w domu jego bym zagoniła na drzewo. Tak musiałam zapłacić.
Takie wiosenne większe prace sa o tyle lepsze, bo robi się jakby ciągiem. A potem to szkoda robić bałagan jak już tak pięknie wszystko kwitnie. Lepiej podziwiać :D
History bardzo lubię. Gdyby jeszcze chciała lepiej kwitnąć. Ale ja wiem, że u Ciebie to byłaby cudna róża.

Iguś, będzie Pani zadowolona. :D
Ja jestem bardzo. Posadzisz obok siebie?
Jeśli tak to będzie oszałamiający widok. U mnie jeden krzaczek robi wrażenie, a co dopiero 3 ;:173

Soniu, dlatego ja lubię sadzenie pojedynczych roślin, a nie kilka. Jakoś tak te pojedyncze lepiej dla mnie się przenikają. Sadząc kilka sztuk jednej oddziela się rośliny jedne od drugich. Trochę to wygląda bałaganiasko, ale może jak się te pojedyncze sztuki rozrosną, będzie ok.

Sabinko, w tym miejscu gdzie stały doniczki marzą mi się olbrzymie skrzynie nie tylko na pomidorki. Jakaś sałata, rzodkiewka. Teraz kiedy nie mam gdzie zrobić, chciałbym warzywnik ;:223
To jedyne miejsce od południa, gdzie mogę takie skrzynie ustawić. Ale to pieśń przyszłości, bo jak zwykle musze je zrobić sama. Na razie skupiam się na ścieżce, nowej rabatce i trawniku. :D

Kasiu, jak zwykle kusisz ;:196
Musimy koniecznie się spotkać. Jestem przecież twoją dłużniczką.

Renatko,
ja kupiłam w A.. To mój cotygodniowy sklep.
Gdybym swój żywopłot cięła od początku nie byłoby tyle roboty ;:14
I pomyśleć, że rok temu ściełam tyle samo co w tym roku. Jestem ciekawa, czy to w końcu wystarczy i czy za rok nie będę znowu cięła. Syn by się załamał ;:306
Jak ścieżka będzie zaproszę na kawkę :D

Patrycjo, niestety ja nie mam typowego ogródka według projektu. Mam bałagan, pomieszanie wszystkiego co się da, ale ja to lubie

Wandziu, a ja takich wycinek za bardzo nie lubię. Męczą mnie. Natomiast uwielbiam porządkowanie rabat. Zrobiłam wczoraj połowę rabaty tylnej. Śmiesznie to wygląda, Po jednej stronie pustka, porządek.
Po drugiej las patyków. Zapomniałam zrobić zdjęcia.

Marylko, pewnie, że dojrzewają. Żeby miały więcej światła to byłoby jeszcze lepiej. Dlatego skracałam zywopłot, żeby je bardziej doświetlić.
Faktycznie prace ruszyły pełną parą. Pogoda sprzyja. Ty masz gorzej, bo musisz dojść na działeczkę. Czasami nie wiadomo jaka jest pogoda póki się nie wyjdzie. Ja mpgę wyjść kiedy chcę.

Wczoraj niespodziewanie nadarzyła się okazja do popracowania. :tan Mimo zapowiedzi deszczu świeciło prześliczne słońce. Zrobiłam przy okazji trochę wiosnennych zdjęć. Słabych, bo z komórki

Obrazek

Obrazek

Ciemierniki jeszcze w pąkach
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Martwię się o ostnice. Jeszcze tydzień temu miały zielone środki. Teraz są chyba całe żółte. Na razie zostawiam, ale liczę się ze stratą
Obrazek

Na koniec trochę więcej kolorków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tutaj będzie już zupełnie inaczej wyglądało za jakiś czas :heja

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Pogoda dziś skutecznie ostudziła zapał ogrodowy, zimno mokro na zmianę deszcz ze śniegiem brrr...
Czereśnia nieźle podgolona, tylko czy przypadkiem drzewek owocowych drobnopestkowych typu wiśnie, czereśnie nie tnie się po owocowaniu latem (bo teraz są bardziej podatne na złapanie jakiś infekcji)??? coś mi świta tak w głowie, zresztą w tej chwili to już nie ważne.
Piękne ranniki - u mnie jakoś nie chcą rosnąc, a są takie radosne w w swojej prostocie.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Gosiu nawet nie wiesz ile radości sprawiłaś mi letnimi fotkami ;:168 U mnie dzisiaj od rana znowu zima :( Cały dzień sypało. W tej chwili ogród cały w bieli i jak na razie nie zapowiada się jakaś istotna zmiana pogody. Specjalnie sprawdzałam prognozy na kolejne dni, bo nieoczekiwanie mam wolny weekend i myślałam, że coś wreszcie podziałam w ogrodzie...Niestety raczej nic z tego nie będzie, bo ma być mokro i zimno. Kiedy wreszcie przyjdzie ta prawdziwa, ciepła wiosna?
PS. A tę dziewannę to wysiewałaś, czy może kupiłaś gotową sadzonkę? Bardzo mi się podoba ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,porządki wiosenne rozpoczęte,z takim żywopłotem to nie każdy da radę ,jesteś dzielna ,a wspomnienia z lata uspakajają człowieka ,bo taka zima znowu u mnie wróciła,śliczne masz swoje kwitnienia i tyle różności ,a trawy z różami świetnie się prezentują ,pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”