Skromne roślinki deissy
wklejalam już fotkę zdeje się u Babopielki ale jak chcecie tu to proszę bardzo
z góry mówię ,że fota robiona przedwczoraj więc już ani liści ani wyglądu porządnej ulanki bo już czas na zimowisko
cyknelam ot tak ostatni rozwinięty kwiatek ,bo reszta nawet nierozwinięta opadła więc sorki za wygląd

a tak na marginesie ...czy próbowalyście rozmnażać fuksje z nasion? da się w ogóle?

a tak na marginesie ...czy próbowalyście rozmnażać fuksje z nasion? da się w ogóle?
w mojej hurtowni ogrodniczej w sezonie widziałam kwitnącą fuksję prowadzoną w formie drzewka ,miała coś około metra wysokości i cała obsypana kwiatami właśnie z tego gatunku co Twoja
dwa odcienie różu
cena mnie zabiła 80zł i tylko dlatego nie kupiłam ....praktycznie sie wyczołgałam ze sklepu ,bo nie miałam siły wyjść
dlatego próbowałam ukorzenić sadzonkę z rodzaju krzaczastej fuksji tyle tylko ,żeby się takiej dorobić to trza pare ładnych lat....moja ma na razie 0k.15 cm....
- deissy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sie 2008, o 17:28
O to ciekawe,dokładnie- warto zawsze możliwa jakaś piękna niespodziankaANETA pisze:Kiedyś znalazłam jakieś forum o fuksjach , i z tego co wyczytałam i zapamiętałam ;) to owszem można rozmnażac z nasion . Tyle tylko ,że nie wszystkie siewki powtarzają cechy mateczne , ale tym sposobem możemy pozyskac inne kolory i kształty kwiatówWięc myślę że warto spróbowac .
- deissy

- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Oj faktycznie cena mnie tez trochę zabiłabayaga pisze:w mojej hurtowni ogrodniczej w sezonie widziałam kwitnącą fuksję prowadzoną w formie drzewka ,miała coś około metra wysokości i cała obsypana kwiatami właśnie z tego gatunku co Twojadwa odcienie różu
cena mnie zabiła 80zł i tylko dlatego nie kupiłam ....praktycznie się wyczołgałam ze sklepu ,bo nie miałam siły wyjść
dlatego próbowałam ukorzenić sadzonkę z rodzaju krzaczastej fuksji tyle tylko ,żeby się takiej dorobić to trza pare ładnych lat....moja ma na razie 0k.15 cm....
- kocurek

- Od: 10 kwie 2008, o 11:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szkoda, że jej nie zrobiłaś zdjęcia.bayaga pisze:w mojej hurtowni ogrodniczej w sezonie widziałam kwitnącą fuksję prowadzoną w formie drzewka ,miała coś około metra wysokości i cała obsypana kwiatami właśnie z tego gatunku co Twojadwa odcienie różu
cena mnie zabiła 80zł i tylko dlatego nie kupiłam ....praktycznie się wyczołgałam ze sklepu ,bo nie miałam siły wyjść
Ja swoja prowadziłam na drzewno, ale pędy ma kruche, i ciągle sie łamała jak próbowałam ja ukierunkowywać, poza tym - nie kwitła. Wkurzyłam się na nia, ścięłam sekatorem gruby pieniek i powiedziałam: "zdechnij, albo żyj, wisi mi to"
W ciągu 2 tygodni ze zdrewniałego pieńka puściła kilka zielonych, grubych pędów, a miesiąc później już kwitła jak szalona. Kwitnie jeszcze do teraz, ale zabrałam ja ze schodów, bo zimno.
Ciekawa jestem, co robiłam nie tak, że prowadzona na drzewko tak beznadziejnie rosła?
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zdobycze, palce lizać
Widzę że Ty tak jak i ja jesteś na etapie zdobywania okazów. Ja w tym tygodniu dostałam aż 4 paki

Widzę że Ty tak jak i ja jesteś na etapie zdobywania okazów. Ja w tym tygodniu dostałam aż 4 paki
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"