Od wiosny do jesieni w moim raju.
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Od wiosny do jesieni w moim raju.
Witaj Zeniu. Piękne różyczki
. A u mnie dzisiaj rano śnieg za oknem
. Jest na plusie więc teraz wszystko się topi- fuj
. U mnie sporo roślin ruszyło więc mam nadzieję, że wielkie mrozy już nie przyjdą. Pozdrawiam
.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zeniu cudne róże pokazałaś
i u mnie wiosny nie ma wręcz przeciwnie znowu mokry śnieg w ogrodzie leży. Dobrze, że nie próbowałam usuwać liści z niektórych roślin bo ten śnieg mógłby zaszkodzić. Będą nowości w Twoim ogrodzie?
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zeniu ,u mnie dziś zawiało , zakurzyło i było biało przez całe 5 minut .Od niedzieli chodzę naładowana jak wulkan .Sama nie wiem co mi jest .To znaczy , jak mówi mój syn mam objawy tęsknoty ogrodowej. U Ciebie też pewnie to się objawia i u większości bywalców tego Forum.Sen podobno dobry na wszystko . Dobrej nocki 
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Zeniu, piękne różyczki.
Jak nazywa się ta na drugiej fotce

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Zeniu
u mnie też żurwaki trochę kiepskie. Kilka mroźnych nocy bez śniegu zrobiło swoje.
Podoba mi się Twoja myśl - chyba coś dokupię i jakoś to upchnę. Ja od zeszłej jesieni ,(że się tak wyrażę) remotuję ogród . Tworzę nowe miejsca bo okazało się,że nie ma gdzie już upychać
Piękna pomarańczowa róża. Mnie od kilku lat naszło na pomarańczowe kwiaty w ogrodzie
u mnie też żurwaki trochę kiepskie. Kilka mroźnych nocy bez śniegu zrobiło swoje.
Podoba mi się Twoja myśl - chyba coś dokupię i jakoś to upchnę. Ja od zeszłej jesieni ,(że się tak wyrażę) remotuję ogród . Tworzę nowe miejsca bo okazało się,że nie ma gdzie już upychać
Piękna pomarańczowa róża. Mnie od kilku lat naszło na pomarańczowe kwiaty w ogrodzie
- ZosiaM

- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Witaj Zeniu ,może po niedzieli coś pokażę bo na razie to nie mam czasu przesyłam dużo słoneczka

Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Zeniu jakie masz cuuuudowne różyczki!
I wiosna u Ciebie!
Ja wczoraj uporządkowałam róże tzn. pozrywałam ich stare liście, dzisiaj ścięłam powojniki, zrobiłam przegląd żurawek, które tez po zimie marne są...
Usiedzieć nie mogę w domu, taaak mi już chce się wiosny! Jednak u mnie ona dopiero wychyla się noskami tulipanów z ziemi... no cóż, jeszcze luty mamy!
I wiosna u Ciebie!
Ja wczoraj uporządkowałam róże tzn. pozrywałam ich stare liście, dzisiaj ścięłam powojniki, zrobiłam przegląd żurawek, które tez po zimie marne są...
Usiedzieć nie mogę w domu, taaak mi już chce się wiosny! Jednak u mnie ona dopiero wychyla się noskami tulipanów z ziemi... no cóż, jeszcze luty mamy!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Elu....aparat jak aparat..canon. Sęk w tym aby zrobić ładne zdjęcie trzeba czasem na pół leżąco..
. U mnie za bardzo nie mam takich warunków..kręcący się sąsiedzi. Wyobrażasz sobie minę sąsiada widzącego mnie w takiej pozycji, robię więc w pośpiechu a te czasem nie wychodzą najlepiej.
Ewelinko...u mnie także przez kilka dni były przymrozki. Miejmy nadzieję że to już końcówka.
Tęskno nam do prac działkowych ale wytrzymaliśmy całą zimę to i te kilka dni wytrzymamy.
Marysiu- Masko...nowości będą, za to była by za wiosna bez nich.
. Planuję pnące róże bo u mnie ich brak. Resztę to na targach ogrodniczych, co wpadnie w oko. 
Marysiu-delosperma.....nie znam nazwy tej różyczki. Kupiłam ją w szkółce jako róża angielska.
Muszę w końcu się kiedyś zmobilizować i ponazywać te moje róże.
Michasiu...jeśli chodzi o róże zawsze podobały mi się kolory pomarańczowo- morelowe, tylko zazwyczaj wpadały mi w ręce różne, różniste.
. Teraz ani nie mam warunków ani mi się już nie chce ich przesadzać aby robić kilka rabetek po to aby posegregować kolorami. A żurawek na pewno kilka wypadło, czyli coś na ich miejsce się wsadzi.
Zosiu..bardzo się cieszę że zajrzałaś.
. Myślę że u ciebie jest już co pokazać. Czekam...
Basiu...nic jeszcze na działce nie ruszyłam. Prze okno patrząc piękne słoneczko aż mnie nosi.
. Gdy zajadę na działkę, zimno..stwierdzam że to jeszcze nie czas na pracę. Po obchodzie działeczki zmykam więc do domku.

Ewelinko...u mnie także przez kilka dni były przymrozki. Miejmy nadzieję że to już końcówka.
Tęskno nam do prac działkowych ale wytrzymaliśmy całą zimę to i te kilka dni wytrzymamy.
Marysiu- Masko...nowości będą, za to była by za wiosna bez nich.
Marysiu-delosperma.....nie znam nazwy tej różyczki. Kupiłam ją w szkółce jako róża angielska.
Michasiu...jeśli chodzi o róże zawsze podobały mi się kolory pomarańczowo- morelowe, tylko zazwyczaj wpadały mi w ręce różne, różniste.
Zosiu..bardzo się cieszę że zajrzałaś.
Basiu...nic jeszcze na działce nie ruszyłam. Prze okno patrząc piękne słoneczko aż mnie nosi.

- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Ranniki, krokusiki.... oj cuuudownie, że kolory już masz na działeczce!

Pozdrawiam, Basia.
Ciemierniki wspaniałe mają kwiaty 
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Zeniu ciemierniki masz naprawdę wyjątkowe , zwłaszcza ten bordowy 
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Zeniu. Widzę, że i u Ciebie powoli pokazują się pierwsze wiosenne kwiaty. Ciemierników nie mam i wiem, że będę musiała to zmienić bo są bardzo ładne
. Wszystko coraz bardziej wyrasta z ziemi i oby tylko mrozy nie wróciły bo szkoda wysiłku roślin . No tak, skoro wytrzymaliśmy tyle czasu to i kolejne kilka dni damy radę
. Tylko, że prognoza pogody na najbliższy tydzień jest raczej deszczowa. No ale może zdarzą się chwile bez niego to będę na raty zdzierała trawę
. Pozdrawiam
.
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Obchód ogródka bardzo owocny. Ciemierniki pieguski cudne.
Jeszcze podobno tylko przyszły tydzień zimny, a potem już tylko WIOSNA,WIOSNA. 
Maria motyczką dziabnięta
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Zeniu, zaczynam Ci zazdrościć tych ciemierników co mnie bardzo martwi bo wiadomo jak to się skończy.Fajnie że byłaś na spacerku i zrobiłaś obchód ogrodu .Jak według Ciebie przezimowały różyczki ? Mam nadzieję że strat nie będziesz miała, chociaż w żurawkach w tym sezonie to i u mnie kiepsko .Mam jednak nadzieję że odbiją od korzenia.Mokro jest ,więc trzeba im tylko zasilenia i czasu .A swoją drogą możesz mówić sąsiadom że ćwiczysz jogę
Sciskam 
- iwek

- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Zeniu ale cudowne masz ciemierniki ,moje jeszcze nie kwitną .U Ciebie wszystko wcześnie 
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki