Moje małe zielone co-nieco.

Zdjęcia naszych ogrodów.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe zielone co-nieco.

Post »

Olka, ale spójrz z innej perspektywy na opad śniegu. Będzie ogród nawodniony, wody w ostatnich latach brakuje, więc nie żałuj ;:196 U mnie spoko, na razie wiosennie, ale...idzie marzec - garzec i może się dziać.
Ja patrzę na Twoje parapety, ale widzę widok za oknem. Normalnie zazdroszczę Ci tego bluszczowego łuku. Ile ma lat? Jak powstał? :wit
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Aż się nie che wierzyć że masz tyle śniegu :D
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu u ciebie też zima zawitała... U mnie wyglądało podobnie, całe szczęście, że budlei nie połamało, bo przyciśnięta była do samej ziemi
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie moi mili.... :wit

Elu pela11 , witam cię w moim wątku. Cieszę się że zajrzałaś do mnie. ;:108
Właśnie ,ciekawe czym nas marzec przywita. Jeszcze może być różnie...
Na długoterminowej prognozie , początek miesiąca z deszczem i śniegiem i z temp. ok 2 stopnie. Tyle dobrze że na plusie.
Ale i tak nie za fajnie... ;:222

Krysiu u mnie dziś było pięknie, słonecznie i ciepło... +12 stopni i gdyby nie wiejący wiatr, byłoby super. Ja i tak na razie nic na ogrodzie nie robię bo bawimy się z remontem... Ale idzie nam jak burza, tyle dobrze... :uszy

Małgosiu ja wiem że woda potrzebna, lato było baaaardzo suche i nie wiadomo jakie będzie teraźniejsze.
Tylko człowiek już taki spragniony tego ciepełka... ;:3
Bluszcz już był na jednym łuku jak wprowadziłam się do męża a było to 17 lat temu. Nawet został uszkodzony przy koszeniu i cały ścięty. Więc rośnie sobie od nowa, teraz już na dwóch łukach i tak myślę że dobre 13 lat już będzie...Myślę teraz dać mu jakieś towarzystwo kwitnące i wsadzić obok niego jakiegoś powojnika... Ale chyba musi być jakiś jasny żeby go było ładnie widać... Może błękitny anioł, bo mam go zamówionego... ;:219

Mariuszu po śniegu już nie ma ani śladu. Jak szybko spadł, tak szybko się stopił... ;:130

Małgosiu clem już po zimie, dziś był piękny ,cieplutki dzień...
Oby takich było już jak najwięcej... ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu dobrze, że masz głowę zajętą remontem, nie ma warunków na prace w ogrodzie. Skończysz w domu, zrobi się ciepło, to i na rabatkach poszalejesz. :D
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oleńko ....Zanim posprzątasz po remoncie to będą Swięta ,no a potem to już kwiecień ,więc na pewno wiosna .Zleci Ci szybko,bo przy robocie. Za to mnie , czas się będzie ciągnoł w nieskończonośc ,więc Ci tej pracy zazdroszczę i spacerków z piesiem tyż .Pozdrawiam. ;:167
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ola, to mnie dobiłaś tym bluszczem.. 13 lat :shock: ;:202 Chciałam puścić bluszcz na drzewa, ale tyle lat to nie wiem czy będę dostatecznie cierpliwa..dla niecierpliwych to chyba jedynie winobluszcz :;230 Efekt murowany w ciągu 2-3 lat :lol:
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani... :wit

Soniu u mnie remont dobiega ku końcowi , zostały prace kosmetyczne.
Ale jak mi teraz pokój dzieci się podoba...zakochałam się w nim i ciągle tam siedzę.Aż mnie muszą wyganiać... ;:306
Fajnie tak od czasu do czasu coś zmienić. Teraz następny w kolejności nasz pokój... ;:224 lecz nieprędko to nastąpi.
Mimo zajęcia , ogród był dziennie kontrolowany. Zdjęcia robiłam , tylko mam problemy u mnie z internetem, bardzo spowalnia i nie mogę wrzucić fotek... ;:222 Trudno. Będą troszkę z opóźnieniem.

Elu tak się rozsprzątałam, że posprzątałabym z trzy takie domy do świąt... ;:306 Jak się jedno pomieszczenie zrobi ładnie to w innych widzi się najmniejszy kurz...Jak to potem denerwuje... ;:223
A spacerków z piesiem nie ma co zazdrościć , tylko sprawić sobie takiego kompana... ;:108

Sabinko , ano jak widzisz na bluszcz trzeba czekać i to cierpliwie kilka lat...
Ja też mam w planach puścić go w tym roku na ogrodzenie z tyłu domu. Chciałabym aby zakrył chaszcze widoczne u sąsiadów... ;:219 Tylko coś mi się zdaje że zanim on tam urośnie, prędzej może będzie mi dane wykupić tą działkę... ;:224

Miłej niedzieli wszystkim życzę...
p.s. Do naszego domku na drzewie przyleciały szpaki. Rankiem tak już słychać ich pogwizdywanie.
Są u mnie każdego roku i zawsze się zastanawiam , czy to ta sama parka...
Zbierają wszystkie możliwe przydatne materiały aby odbudować swoje gniazdko... ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu. Mówisz, że już zimy u Ciebie nie widać? No to bardzo dobrze. Wszyscy czekamy z niecierpliwością na wiosnę więc zimie mówimy -do widzenia. Jestem bardzo ciekawa jaki pokoi dzieciakom urządziłaś. Sami będziemy robić remont jesienią ( lub wiosną -plany lubią się zmieniać ) więc ciekawi mnie ten temat. Z przyjemnością zobaczę zdjęcia ;:173 . A szpaki to dobry znak. Idzie wiosna :tan . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu przyjedź do mnie posprzątać, jak masz taki napęd. ;:113 Ciasto, kawa i śpiewające w zagajniku ptaszki czekają. :) Zamień pokoje, może dzieci nie zauważą i tak pewnie siedzą przed komputerem. ;:306
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu co tak remontujesz, ze nawet na forum cię mniej?
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewelinko z tą zimą to tak różnie. Trochę przymrozki w nocy są. Robiłam w piątek rankiem zdjęcia to takie wszystko było oszronione... Zdjęcia pokażę za parę dni bo mam limit internetu i bardzo przymula jak fotki próbuję wrzucić... Co do zdjęć pokoju poślę ci na pw. Nie będę tu wstawiać ...

Soniu jak załatwisz transport to nie ma sprawy, masz mnie u siebie... Mam taką wenę na sprzątanie że hej. ;:7

Malgosiu remontowaliśmy pokój dzieciom. Nie łatwa to była sprawa bo moje dzieci to chłopak lat 16 i dziewczyna lat 13. Justyna mała kobietka patrzy na świat inaczej niż chłopak który myśli tylko o komputerach...A pokój jak na razie muszą mieć wspólny.
Na forum jestem, ale mało piszę bo z telefonu a nie lubię. Ile razy skasowało mi się wszystko. Ale jeszcze z dwa dni muszę się przemęczyć...
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu faktycznie wyzwanie przed tobą było ogromne, ale pewnie ze swoim artystycznym wykształceniem łatwo sobie z nim poradziłaś. Nie ukrywam, ze i ja jestem bardzo ciekawa efektu...
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No może pokażę... Jak NET się unormuje... ;:173
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie może a na pewno ;:224
Ja tam pokój też z siostrą dzielę,też 3 lata młodsza,więc wyzwanie miałaś spore, jak się im podoba to jesteś miszcz ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”