Naprawdę cuduję by mieć parę gałązek gipsówki pod koniec sierpnia i we wrześniu. Trzymam w piwnicy do końca maja i dopiero wtedy wysadzam, ale to są ograniczone ilości. Jaką masz odmianę, że kwitnie dwukrotnie?

Mam nadzieję że przymrozki mi ją nie przegonią, nie wykopywałam jej na zimę. Tuż za nią posadziłam na jesień czosnek ozdobny - ma już ok 5 cm
 Mam nadzieję że przymrozki mi ją nie przegonią, nie wykopywałam jej na zimę. Tuż za nią posadziłam na jesień czosnek ozdobny - ma już ok 5 cm  Pęknie będą wyglądać razem
 Pęknie będą wyglądać razem 

Gipsówki bardzo dobrze zimują i nie ma potrzeby przetrzymywania ich w piwnicy.emalia112 pisze: Trzymam w piwnicy do końca maja i dopiero wtedy wysadzam, ale to są ograniczone ilości. Jaką masz odmianę, że kwitnie dwukrotnie?

Pół nasionek teraz do doniczek, a pół opakowania poczeka na wysianie do gruntu latem
 Pół nasionek teraz do doniczek, a pół opakowania poczeka na wysianie do gruntu latem   To się okaże co lepsze.
 To się okaże co lepsze.

W pośpiechu nie przyjrzałam się jej dokładnie.  Po rozpakowaniu kapersa okazało się, że to jest kawałek korzenia, na jednej części (domyślam się, że górnej) zaczynają tworzyć się pędy. Mniejszych korzonków ani śladu...
   W pośpiechu nie przyjrzałam się jej dokładnie.  Po rozpakowaniu kapersa okazało się, że to jest kawałek korzenia, na jednej części (domyślam się, że górnej) zaczynają tworzyć się pędy. Mniejszych korzonków ani śladu... )  Pytam się, bo niektóre sadzonki korzeniowe układa się poziomo. Ale chyba nie gipsówki skoro pędy zaczynają wyrastać tylko z jednej strony sadzonki?
 )  Pytam się, bo niektóre sadzonki korzeniowe układa się poziomo. Ale chyba nie gipsówki skoro pędy zaczynają wyrastać tylko z jednej strony sadzonki?