Śliczności!
Pod Jesionem cz. 4
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pod Jesionem cz. 4
Reniu, co jest na ostatnim zdjęciu?
Śliczności!

Śliczności!
- piortkowice
- 1000p

- Od: 13 sty 2013, o 11:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja to się boję, że w tym roku rozwód będzie jak będą takie szaleństwa , aż się boję bo juz kupiłam mnóstwo nasion zeby zapełnić jakoś miejsca. A rośliny będą kusić. Ciekawe czy moja piwonia przeżyłan, na razie nie widać 
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Renia.. nie mów mi nawet o BR, bo to jedyne miejsce gdzie nie mam jeszcze zamkniętego zamówienia, tzn jeszcze nie opłacone czyli można domawiać
Byłam zerknąć na te piwonki, całe szczęście cena skutecznie odstrasza, a te tańsze w większości mam. Niestety ostróżki i jeżówki nadal kuszą i jeszcze marzenie ciemny ciemiernik, a przepraszam w tym roku jestem bezpieczna, bo również wyprzedany
Z tymi ozdobami to mnie bardzo zaciekawiłaś. Poszukam inspiracji i może faktycznie "stworzę" cosik sama
Ja to miałabym smaczka na to cudeńko
Z tymi ozdobami to mnie bardzo zaciekawiłaś. Poszukam inspiracji i może faktycznie "stworzę" cosik sama
Ja to miałabym smaczka na to cudeńko
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Lucynko! Dzwonek Pink Octopus! Fajny prawda?
Pati! Przecież nasionka, to Ci koleżanki z FO przysłały...
Piwonie u mnie jeszcze spokojnie śpią, więc pewnie Twoja też!
Sabinko! Ja już tyle u nich nakupiłam i ze wszystkiego jestem zadowolona!
Nawet byłam u nich dwa razy po odbiór...
Moja cytrynka śmiało może startować do miana samochodu dostawczego! Baaarrrdzo pakowna! A właściciele tacy serdeczni i cierpliwi...
Do ciemnego ciemiernika też się przymierzałam
P.S. Moje zamówienie też nie zamknięte...
Pati! Przecież nasionka, to Ci koleżanki z FO przysłały...
Piwonie u mnie jeszcze spokojnie śpią, więc pewnie Twoja też!
Sabinko! Ja już tyle u nich nakupiłam i ze wszystkiego jestem zadowolona!
Do ciemnego ciemiernika też się przymierzałam
P.S. Moje zamówienie też nie zamknięte...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- piortkowice
- 1000p

Reniu po takim roku i szleństwie zakupowym będę się w piekle smażyć . Kupiłam już okazyjnie 2 palety prymulek
Po 1 zł za sztukę, okwitnięte, ale wypuszczą przecież kwiatki jeszcze . Tak mnie ciagnie juz w ogród, ale najpierw muszę uporządkować dom do końca tygodnia i od poniedziałku stoję do walki zwarta i gotowa 
- renzal

Pati! Przecież my te ogrody dla bliskich tak pielęgnujemy!
Bo jak pielęgnujemy, to jesteśmy szczęśliwe, a jak jesteśmy szczęśliwe, to oni też...
Też powinnam choć trochę domek ogarnąć, ale jeszcze nie bardzo mam siły...Miałam dziś siać, ale poczekam jeszcze...
Bo jak pielęgnujemy, to jesteśmy szczęśliwe, a jak jesteśmy szczęśliwe, to oni też...
Też powinnam choć trochę domek ogarnąć, ale jeszcze nie bardzo mam siły...Miałam dziś siać, ale poczekam jeszcze...
- piortkowice
- 1000p

Ja będę wysiewać pomidory z początkiem marca, a od poniedziałku ruszam z kapustą w inspekcie. Muszę Ci się pochwalić , że mężulek robi mi wędzarnię
Szyneczka już się pekluje. 
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Reniu, ja też kupuję u nich kolejny raz i zawsze byłam bardzo zadowolona i z sadzonek, i ze sposobu pakowania. W tym roku padło na floksy, a żeby nie było im smutno
dorzuciłam jedną jarzmiankę.
Z tego co kojarzę BR to jest gdzieś w okolicach Częstochowy, prawda?? Trzeba się umawiać na odbiór osobisty? Już kilka razy mnie kusiło, żeby podjechać, tym bardziej, że mąż ma rodzinę w tamtych okolicach i moglibyśmy upiec dwie pieczenie przy jednym ogniu
Z tego co kojarzę BR to jest gdzieś w okolicach Częstochowy, prawda?? Trzeba się umawiać na odbiór osobisty? Już kilka razy mnie kusiło, żeby podjechać, tym bardziej, że mąż ma rodzinę w tamtych okolicach i moglibyśmy upiec dwie pieczenie przy jednym ogniu
- renzal

Pati! Gratuluję! Mój świetnie wędzi, ale nową wędzarnię robi już od...lat. Ja też będę wysiewać pomidorki na początku marca.
Sabinko! W sezonie praktycznie co weekend są na wyjeździe, ale w tygodniu można ich złapać. Ja umawiam się telefonicznie i jest wygodnie. I ważna kwestia! Dodatkowy rabat za odbiór osobisty...
Jedyny problem, to fakt, że nie kończysz zakupów na samym zamówieniu.. no nie da się i już... ja ,,pięć" razy dokładałam kolejne doniczki... 
Sabinko! W sezonie praktycznie co weekend są na wyjeździe, ale w tygodniu można ich złapać. Ja umawiam się telefonicznie i jest wygodnie. I ważna kwestia! Dodatkowy rabat za odbiór osobisty...
- piortkowice
- 1000p

Będziemy się wspierać myślami przy wysiewie.
Czy wysiewasz porę i selerę ?
- renzal

Chyba tak. Miałam tego nie robić, bo potrzebuję dosłownie kilka sztuk, ale mam nasionka i szkoda ich zmarnować. Uda się ok, a jak nie kupię.
- piortkowice
- 1000p

Ja wysiewalam kilka razy z rzędu ale mizerne to wychodziło i w tym roku chyba odpuszczę 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
renzal pisze:
6000 postówale zleciało...
Bo Ty gaduła jesteś
Czy Ty myślisz, że nie zgubisz tych narzędzi w swoim kolorowym gąszczu?
Ale i tak prezent jest przedni
Tylko po co Ci tyle tych nasionek? Chyba masz ich już całe setki?
Uprawa pomidorków w doniczkach jak wiesz to dla mnie normalka. Trochę trzeba więcej podelwać
Niestety skrzynie w tym roku nie będą zbudowane. Nie ma mnie kto nauczyć jak się je robi.
- renzal

Pati! Jak masz nasiona to siej!, a nóż widelec tym razem się uda? A jak nie masz, to się podzielę!
Gosiu! Będziemy szukały obie!
A gaduła faktycznie ze mnie okropna! Tyle, że Ty masz ponad 22 tys...
Nasionka lubię, lubie je zdobywać, mieć, wysiewać itp. A mam ich faktycznie setki!
Co do skrzyń: Zajrzyj do neta! Tam jest wszystko! Ja niestety nie mam w tej dziedzinie talentu!
Fajnym rozwiązaniem są kasty budowlane. Lekkie i tanie i w różnych kształtach, ale brzydkie. Trzeba by nad nimi popracować...
Gosiu! Będziemy szukały obie!
Nasionka lubię, lubie je zdobywać, mieć, wysiewać itp. A mam ich faktycznie setki!
Co do skrzyń: Zajrzyj do neta! Tam jest wszystko! Ja niestety nie mam w tej dziedzinie talentu!
Fajnym rozwiązaniem są kasty budowlane. Lekkie i tanie i w różnych kształtach, ale brzydkie. Trzeba by nad nimi popracować...
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Reniu narzędzia pierwsza klasa
. U mnie długo by nie przetrwały, bo zaraz ktoś by mi zwinął (czyt. moja córcia
). Zastanawiam się, czy nie sprawić jej takiego zestawu na urodziny. Niech się dziecko przyzwyczaja do pracy, ktoś musi te hektary obrabiać
.