Ogród na śmietniku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród na śmietniku

Post »

Zazdroszczę otoczenia, wspaniałe miejsce. ;:oj U mnie wycięli prawie w całości zagajnik sosnowy od południa, zepsuli mi widok. ;:145
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewuniu, długo mnie nie było ale wróciłam i wpadłam też do Ciebie. Pięknie tam masz, zima u Ciebie też swój urok ma. Też mam sporą działkę i skaczę po niej jak bąk po kobyle i ciagle myślę że nic nie widać ale może w końcu te rośliny się rozrosną i doczekam się buszu hahaha. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Cyma - u mnie też wycięli piękny dziki młody lasek samosiejek sosnowo-brzozowy tyle, że od wschodu. Szkoda drzew ale teraz mam ładniejszy wschód słońca :)

Aniu uśmiałam się z tego "bąka na kobyle" ale super oddaje charakter prac ogrodniczych na tak dużym terenie :;230
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewka to czeka Cię sporo pracy, ale z drugiej strony znowu możesz się wykazać ogrodowo :D teren przepiękny :D
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zaglądam, żeby obejrzeć wiosenne kwiatuszki, a dalej nic nowego :cry:
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Malgolinko - pracy będzie dużo, na razie skupiam się na tym co jest na parapetach :;230

Silia - U mnie wiosna przychodzi znacznie później niż u Ciebie. Na razie nie ma się czym chwalić.
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz przepięnie ;:167 To są właśnie moje klimaty. Z dala od cywilizacji - tylko Ty i przyroda! ;:333

Wszystko pomału zagospodarujesz i będzie jeszcze piękniej. Trzymam kciuki ;:215
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

smolka, Dorota71 - dziękuję dziewczyny za doping i motywację ;:167 będę się strarała nie zawieść pokładanych nadziei ;)
Awatar użytkownika
Jane_Rose
100p
100p
Od: 10 lut 2016, o 18:04

Post »

O kurde. Dzisiaj w pracy połknęłam pół wątku, wytrzeszczając oczy ze zdumienia. Jestem pod ogromnym wrażeniem pracy włożonego w tamto gruzowisko. Piękny ogród! I spora pociecha dla mnie, bo też walczę z ruderą, kamieniami i chwastami, chociaż oczywiście na dużo mniejszą skalę. Takie wątki sprawiają wiele radości.

I w sumie to chciałam się tylko wpisać z gratulacjami i podziwem, a tutaj z ostatniej strony się dowiaduję o nowym ogrodzie :D Jutro doczytam resztę historii i będę już zaglądać na bieżąco. Ewo, czapki z głów za twoją pracę ;:333
Mów mi Jane! :)
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jane_Rose- bardzo dziękuję za te pochwały ;:196 I skoro masz podobną działkę, to współczuję cieżkiej pracy. Ale jak już skończysz to połowy nie będziesz pamiętać i będziesz się cieszyć pięknym ogrodem. Jak czasem oglądam zdjęcia wspominkowe, to sama się dziwię, że było AŻ TAK :)

Widzę, że wątku jeszcze nie założyłaś? A bardzo chętnie bym zobaczyła Twoje włości :)
Awatar użytkownika
Jane_Rose
100p
100p
Od: 10 lut 2016, o 18:04

Post »

Dzięki Ewo ;)

Nie mam swojego wątku, bo i za bardzo nie mam się czym chwalić (póki co :wink: ). Zdjęć "śmietnika początkowego" też nie mam, bo zwyczajnie było zbyt brzydko, by to uwieczniać. Teraz trochę żałuję, bo takie zdjęcia porównawcze dodałyby mi skrzydeł. Bardzo lubię oglądać zdjęcia ogrodowych metamorfoz, zwłaszcza takich jak twoja. Z konkretnymi wyzwaniami, z ograniczonymi środkami, za to z ogromnym zapałem ;:333 Czasem sobie myślę, że gdybym dostała nagle pusty kawałek terenu do zagospodarowania, to zupełnie nie wiedziałabym, co z nim zrobić!

Ale nie mogę narzekać, mam do dyspozycji tylko 300 m2 w ROD :wink: Niestety domek okazał się być w okropnym stanie technicznym, ogród też miał być super, a nie był. Wszędzie było pełno krzywych krawężników i krawężniczków, pozostałości po ogromnym warzywniku :? Dwa ogromne zaschnięte pnie starych drzew owocowych, zdziczałe róże przy wejściu, pokłady paproci z tyłu działki (walczę z nimi do dziś), wybetonowany kompostownik, morze chwastów. Cebulki kwiatów znajdowałam na głębokości 35-40 cm i głębiej. Za to gdzie nie spojrzysz, tam bratki :shock: Kiedyś lubiłam te kwiatuszki, ale od tamtej pory ich nie cierpię, mimo wielokrotnego pielenia wciąż się pokazują. Do tego dawno temu w miejscu mojej działki była parowozownia? nastawnia? jakiś teren kolejowy. W rezultacie do dzisiaj kamyki (a także kamienie większe od pięści) wyłażą na powierzchnię niczym bąbelki w szampanie. To niby nic, ale jak sobie przypomnę, że kilkadziesiąt metrów dalej jeszcze nie tak dawno mieliśmy ładną i zadbaną działkę, która teraz jest tylko stertą kamieni, to bierze mnie zniechęcenie.

Ależ sobie właśnie ulżyłam w twoim wątku :oops: Wierzę jednak, że któregoś dnia i ja sobie zawieszę hamak w ogródku i z zasłużoną dumą rozejrzę się wokół :D
Mów mi Jane! :)
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jane Rose - dasz radę i będzie pięknie :) A mój pierwszy hamak wisiał nad pokrzywami. Gdzieś mam zdjęcie ale nie wstawię, bo wiszę w nim na hamaku w stroju roboczym, brudna i w dodatku w dziurawej skarpetce :;230 Ale pokrzywy widać, prawie hamaka dotykają :)

Szkoda, że nie zrobiłaś zdjęć, byłoby co wspominać. Ty nie lubisz bratków a ja mleczyków. Doprowadzają mnie do szewskiej pasjii jak zaczynają rozkwitać ;:223

Życzczę Ci dużo cierpliwości i pięknego ogrodu ;:168 I liczę, że jednak doczekam się wątku :wink:
Awatar użytkownika
matt55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 cze 2012, o 22:10
Kontakt:

Post »

Mleczyki, moja mama walczyła ręcznie z mleczami w trawniku, ale jak ja widziałem ile jest tego u sąsiada i to wszystko rozsiewa się na mój trawnik to tylko machnąłem ręką ;D
Za to z mleczy teraz robi dobry syrop na kaszel.
Każdy od czegoś zaczynał w końcu, ja zaczynam od zera i takie kamyczki jak i krawężniki wykorzystuje, tylko trzeba też mieć miejsce na to.
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Matt, ja tak jak Twoja mama próbowałam ręcznie ale to walka z wiatrakami ;:223 sieją się z okolicy. Miodek mleczykowy też robiłam ale średnio nam smakował. Teraz myślimy o pszczołach. Może one przerobią je na miodek?

Gruz i kamienie u mnie też na wagę złota i nic się nie marnuje :) Z niecierpliwością czekam na remont kolejnej części bo na ścieżkę mi zabrakło :)
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewa, niestety do mleczyków musiałam się przyzwyczaić. Szwagier wypowiedział im otwartą wojnę i nawet opryski robił i co z tego, jak działka obok to istna żółta powódź ;:306 Musiałby te opryski wszystkim sąsiadom robić, labo i na całej ulicy, bo przy wietrznej pogodzie takie nasiona są niesione dobre kilkanaście mertów ;:108 Teraz wmówiłam sobie, że to całkiem urocze takie maleńkie słoneczka w trawniku ;:173 . Oby tylko zdążyć je skosić zanim dojrzeją nasiona ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”