Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Post »

:wit Krysiu nadrabiam zaległości, twoja rabata pod tarasem śliczna, nie mogę się napatrzeć jak pięknie rosną u Ciebie roślinki, róża Eden przy wejściu bajka ;:196
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu Twój kocur klejnoty a mój M.ma dzisiaj operowaną przepuklinę..właśnie czekam na wieści...
a mróz dzisiaj w nocy -6 wszystko zamarznięte na kość...więc prace wstrzymane. ;:222
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

plocczanka pisze:Wiesz, Krysiu, mam wyrzuty sumienia wobec Marysi, bo nasiona heliotropa miała ode mnie i nic jej nie wzeszło, a mnie z dwóch siewów wzeszło ... aż dziewięć!
Zawsze wschodził las siewek, a w tym roku bida z nędzą. Aż mi nieprzyjemnie z powodu słabości nasion, ale muszę tę żabę połknąć. ;:110
Tobie życzę ciepłego słoneczka i udanego dnia. ;:196
:;230 :;230 a połykaj, połykaj, to że nie wzeszło nic to nie ma w tym nic nadzwyczajnego, bo się zdarza i w nasionach za kilka złotych, tylko że rozbudziłaś we mnie nadzieję, że będę miała heliotrop :;230 Nie przejmuj się przy tej różnorodności jaką sieję może nie być i jego :lol:
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Dziękuję..M. już w domu..teraz tylko czekać aż się wygoi..z tymi wysiewami to tylko kłopot człowiek sobie robi ale zawsze zielone cieszy:))))
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Krysiu puk puk ,gdzie Ty jesteś ;:196
chyba łopaty poszły w ruch w ogrodzie
u mnie dzisiaj była prawdziwa wiosna powyżej 7st i słoneczko. ;:3
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Narzekałam , nie chciałam, ale gdy przyszedł czas, to jak ten kocur co to jeszcze ma to i owo, poderwałam swoje cztery litery i biegusiem skierowałam się na Gardenię. Oczywiście nie chciałam niczego kupować, nawet pieniędzy nie chciałam brać, bo po co? Kochany M. siłą wepchnął. Powiedział: Idź kobieto, zaszalej, kto bogatemu zabroni kolejną różyczkę kupować, najwyżej chleb ze smalcem na śniadanko, a co tam! Zarzekałam się, że i tak niczego nie kupię, bo przecież jestem rozsądna a 19 przyjedzie z różnych szkółek już wkrótce.
A dziś rosną już w ogródku dwie różyczki i ileśtam lilii :heja Żałuję tylko, że nie spotkałam więcej koleżanek z Forum ;:185
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

EWCIA mój kocur już nie biega ;:306 uważaj :;230
Ja też żałuję że się z Tobą nie spotkałam ale ja dość póżno dotarłam, zdomu wyjechaliśmy nie za wcześnie a znalezienie miejsca na parkingu to nie lada wyczyn..Na Gardeni zakupów kwiatowych prawie nie poczyniłam to i roboty sadzeniowej nie miałam.

sasanko MARYSIU masz rację zakupione narzędzia poszły w ruch i się sprawdziły czego dowodem jest porządek przy ptasiej stołówce -- zerknij i pochwal ;:306

Obrazek

naprzeciwko okna z sypialni spoglądam zawsze na Jukę która o każdej porze roku wyglada jednakowo

Obrazek

RENIU jak eM w domku to juz szybko się wygoi na pewno z nadejściem prawdziwej wiosny już bedzie po maleńku w ogrodzie działał.
Ja dzisiaj też działałam w swoim ogrodzie i wiosnę spotkałam

Obrazek

MARYSIU - MASKO kocur zabieg zniósł dobrze, następnego dnia zachowywał się jak by się nic nie stało, ale nadal jeszcze się wałęsa na boki. Pytasz mnie o pomidorki, u mnie rosną w gruncie tuneliku nie ma. Nasionek jeszcze nie wysiałam ale lada moment bedą rosły, choć z tymi wysiewami to róznie bywa.
Wysiałam heliotrp powschodził i po kilku dniach zdechł, niby zarzekałam się że już nigdy ale dzisiaj już mnie gna aby jeszcze jedno podejście zrobić.

Marysiu po dzisiejszych zmaganiach ogrodowych ciemierniki widziałam

Obrazek

Obrazek

KRYCHNA miło że rabata pod tarasem Cię zachwyca, ale od tego roku będzie już inaczej bo nie będzie w tym miejscu dalii.
Ale dla przypomnienia jak to było dla Ciebie.

Obrazek

Doczekałam się pewnego ustrojstwa którym się pochwalę jest to cztery w jednym i będzie pełniło następujace role

-- jako trzepak
-- jako suszarka do prania, sznurki będą naciągniete po obu stronach
-- jako huśtawka zamocowane haki pozwalają zawiesić huśtawkę - sprawdziłam
-- jako hamak - na odpowiedniej wysokości są zamocowane oka na których zawiśnie hamak.

Obrazek

pozdrawiam
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ha ha ha niezłe to "ustrojstwo". Poza pierwszymi dwiema, to reszcie czynności z miłą chęcią i regularnie bym się oddawała. :;230
Porządek pod ptasią stołówką aż bije po oczach. ;:215
A co teraz będzie rosnąc przy tarasie zamiast dalii?
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU już na jesień posadzone były róże, trawy i hortensje a poniżej rośliny okrywowe co by wypełniały luki między kamieniami.
Miedzy różami trafi się też lawenda i szałwia. Sama jestem ciekawa tego zestawu, dalie bardzo mi odpowiadały i pięknie wyglądały jak łan ich zakwitł ale wsadzanie i wysadzanie doprowadzało do rujnowania kamieni które są murem obronnym przy wysokim tarasie. Musiałam posadzić rośliny których nie muszę wykopywać i wkopywać.
Z utęsknieniem będę czekać na efekty, obym nie musiała zmieniać koncepcji.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

No to gdzie bedą dalie??? Pytam się grzecznie :evil:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MIŁKA ..miejsce dla dalii juz uszykowane stąd też musi nastąpić powiekszenie kolekcji, zaraza daliowa mnie dopadła na całego ;:108
Zamówiłam sobie już karpy dalii u GRZEGORZA, obiecał że będą nie wszystkie które wybrałam ale to i tak mnie będzie satysfakcjonowało.
Dalie znajdą miejsce posród róż od strony ulicy, następny szpaler będzie oddzielał warzywniak od podwórza a jak starczy to jeszcze przy hamaku ;:306

;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu zrobiłaś nam przyjemność wstawiając zdjęcia. Widać że ogród wokół domu mężnieje,nabiera wyrazu! Rzeczywiście wsadzanie dalii mimo że piękne, nie było najlepszym pomysłem. Drzewko przycięte wzorcowo i tak wiosennie wygląda, tak mi się kojarzą pobielone i przycięte drzewa owocowe :D Mądre ciemierniki dopiero teraz pokazują pączki, moje wyrywne dostały po łebkach :;230
Z siewami też u mnie różnie bywa coś wychodzi i rośnie , coś w ogóle udaje że go nie ma, a inne wyjdzie i pada. Jednak i tak zielono w domu jest a ile bałaganu ;:oj Ty masz domek ogrodnika więc przynajmniej tego nie masz.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Krysiu, u mnie wszystko chorowite. Na Gardenii nie byłam, ale nie może mnie zabraknąć w Marszewie (odpukać).
Pięknie wysprzątałaś. A dalii ile zamówiłaś, bo piszesz że i tu i tu i tu będziesz sadzić :wink: ;:108
Tarasowe nasadzenia chyba lepsze, tez jestem ciekawa efektu.
Pozdrawiam z Madzią ;:196 :wit
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No,te juki to jak sztuczne,nie przyrasta,nie ginie,nie kwitnie,nie przebarwia się ;:306
Super ciemierniki ;:215
Ustrojstwo,wow,taka technologia ;:oj
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękne dalie i mam ich sporo i zawsze też coś dokupię jak coś pięknego wejdzie mi w oczy .. Pomysłowy trzepak ,moja córka ma podobny tylko nie ma miejsca na hamak .. Muszę pokazać zięciowi aby coś takiego zrobił dla wnuków ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”