Philodendron serratum splash pięknie się u ciebie prezentuje. Jak zwykle ciężko się napatrzeć!
Kwiatuszki Filigranowej cz.VIII
- Malachitek
- 1000p

- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.VIII
Ten ostatni, różowy storczyk to jakieś pączkowe szaleństwo
Philodendron serratum splash pięknie się u ciebie prezentuje. Jak zwykle ciężko się napatrzeć!
-
asia124
- 200p

- Od: 31 lip 2013, o 03:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pati a u Ciebie jak zwykle cuda
Nie wiadomo który storczyk najładniejszy
Nie wiadomo który storczyk najładniejszy
Pozdrawiam Asia 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 3 lip 2012, o 10:07
Cudownie kwitną storczyki i tyle jeszcze pączków mają, będą dłuuugo cieszyły swymi subtelnymi kwiatami oczy
Pati, no muszę Ci się pochwalić, equestris od Ciebie właśnie pędzik kwiatowy wypuścił
Pati, no muszę Ci się pochwalić, equestris od Ciebie właśnie pędzik kwiatowy wypuścił
-
wisnia897
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Kwitnące storczyki zawsze cieszą oko, zwłaszcza zimą, kiedy większość kwiatów ma przestój
Begonia ma ładne liście
Begonia ma ładne liście
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
Kochani już wam odpisuję:
Edyta 74 begonia sophia cecile ładnie rośnie w górę, ale chętnie tez od dołu wypuszcza nowe roślinki, przez co się zagęszcza
Krzysia bardzo się cieszę,że ponownie zakwitnie, koniecznie pokaż go jak się pąki rozwiną na nim;)
Dzisiaj u mnie zagościła nowość- jak macie z nią jakiekolwiek doświadczenie to bardzo proszę o cenne porady:).
papaya i do tego kwitnąca

Edyta 74 begonia sophia cecile ładnie rośnie w górę, ale chętnie tez od dołu wypuszcza nowe roślinki, przez co się zagęszcza
Krzysia bardzo się cieszę,że ponownie zakwitnie, koniecznie pokaż go jak się pąki rozwiną na nim;)
Dzisiaj u mnie zagościła nowość- jak macie z nią jakiekolwiek doświadczenie to bardzo proszę o cenne porady:).
papaya i do tego kwitnąca

Czytałem że łatwo ją przelać przesuszyć bo ona ten pieniek ma w stylu ogórka owocki dojrzewają tylko w słońcu lubi dużo słoneczka ale chyba nie bezpośredniego bo ją spali - jest też dwupienna więc chyba owoców raczej nie będzie a szkoda miałem nasiona papaji z owocu (był pyszny) ale nic nie wykiełkowało.
I tu się możesz mylić, będąc latem w ogrodzie botanicznym mieli owocującą papaję:). Zobaczymy jak będzie z moją 
tak u nich owocowała

tak u nich owocowała

Szkoda kochana, że dwóch 'magic mask' nie mieli
a więc muszę się uzbroić w cierpliwość haha
Papaję daj na południowy parapet do słonka
A w lato chroń przed bezpośrednim słońcem. Są różne odmiany papai więc może będą owoce? Już się zapisuję na degustację
Papaję daj na południowy parapet do słonka
A w lato chroń przed bezpośrednim słońcem. Są różne odmiany papai więc może będą owoce? Już się zapisuję na degustację
pozdrawiam
Ilona
Ilona
Mogę się mylić co do papai z tym kwitnieniem trzymam kciuka za twoją papaję
Co zrobisz z nią przez zimę? Będziesz doświetlać?
Ilonko zastosuję się do rad.
Światła ma dużo - ja nie doświetlam specjalnie roślin;)
Światła ma dużo - ja nie doświetlam specjalnie roślin;)
- janek45

- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pati życzę udanego sezonu
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- raflezja

- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Niestety papaja w uprawie domowej, przynajmniej dla mnie jest bardzo trudna. Mam z nią złe doświadczenia, kupiłam sobie kiedyś sadzonkę za granicą, piękną, ukorzenioną, bardzo szybko zmarniała i się skończyło. A działo się to w lecie. Już wyobrażam sobie, co byłoby w zimie.
myślę, że jak najbardziej ma szanse ale w wilgotnej szklarni.
Fakt, wyczytałam, że jest dwupienna, dzięki Gekon, lubię wiedzieć.
Choć w naszej uprawie nie zawsze chodzi o doczekanie się owoców, ważny jest sam fakt posiadania i opieki. Niechby tylko papaja chciał rosnąć. Czego Ci Pati życzę.
myślę, że jak najbardziej ma szanse ale w wilgotnej szklarni.
Fakt, wyczytałam, że jest dwupienna, dzięki Gekon, lubię wiedzieć.
Choć w naszej uprawie nie zawsze chodzi o doczekanie się owoców, ważny jest sam fakt posiadania i opieki. Niechby tylko papaja chciał rosnąć. Czego Ci Pati życzę.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
Ja dostałam nasiona papai przewiezione z 'nie wiadomo skąd' i w tym roku mam zamiar sadzić więc z całą pewnością pojawi się wątek o tym 
Ilona
Ilona
pozdrawiam
Ilona
Ilona
Dziękuję Iwonka za rady, ach zobaczymy czy podołam jej, czas pokaże 
Ostatnio ze storczyków wybieram żółte, kolejne dołączyły do kolekcji:)
Lecę poprzesadzać duże roślinki
Lecę poprzesadzać duże roślinki