Stasieńko, przecież każdemu się zdarza. Ja podpisywałam wszystkie liliowce i irysy na znacznikach, a i tak mi syn poprzestawiał - zrobił z nich znaki drogowe na trasie swoich autek -
 faceci. Takiego dzwoneczka też nie miałam, a
 faceci. Takiego dzwoneczka też nie miałam, a   je wszystkie. Ważne, że dobrze rośnie - właśnie byłam na szybkim obchodzie.
  je wszystkie. Ważne, że dobrze rośnie - właśnie byłam na szybkim obchodzie. .......................................
Zaledwie kilka dni temu przesadzałam kłącza agapanta, a już wystawił zielone kiełki. W tym roku również zakopię go z doniczką na rabacie. Jesienią tylko wyjęłam i przeniosłam do piwnicy, a przez cały rok mnie nie drażnił, tylko rósł schowany pomiędzy bylinami. To młoda roślinka (dwie lub trzy sadzonki w doniczce - bo lubi ciasno) i nie kwitła.
Widzę, że tulipany i narcyzy z poprzednich nasadzeń już wystawiają kiełki, a te sadzone jesienią jeszcze śpią.
Straciłam żółtą trytomę
 . Nie wiem, jak pomarańczowa, ale i tak żółtą bardziej lubiłam. Miałam zamiar ją posadzić przy tarasie.
 . Nie wiem, jak pomarańczowa, ale i tak żółtą bardziej lubiłam. Miałam zamiar ją posadzić przy tarasie.

ja jesienią też sporo dosadziłam , ale Ciebie nie pobiję
   ja jesienią też sporo dosadziłam , ale Ciebie nie pobiję   Z tego zamówienie mam taka jak Ty Rapsody in Blue, piękna ciemno niebieska róża . Bałam sie kupować Perovskie bo myślałam ,ze trudna w uprawie. A Wy sobie doskonale radzicie , chyba się skuszę
 Z tego zamówienie mam taka jak Ty Rapsody in Blue, piękna ciemno niebieska róża . Bałam sie kupować Perovskie bo myślałam ,ze trudna w uprawie. A Wy sobie doskonale radzicie , chyba się skuszę  

.
 . 

), ale dużo nie w mojej kolorystyce. Pewnie zacznę sadzić również czerwone, ale to nie są moje Naj. Ta zima dała mi do myślenia w kwestiach różanych. Wiem, że wiem niewiele, a sprawdzone zasady nie zawsze się sprawdzają
 ), ale dużo nie w mojej kolorystyce. Pewnie zacznę sadzić również czerwone, ale to nie są moje Naj. Ta zima dała mi do myślenia w kwestiach różanych. Wiem, że wiem niewiele, a sprawdzone zasady nie zawsze się sprawdzają  .
 .

. Jak na mnie, to kupiłam sporo jednorocznych - naczyta się człowiek i też chce - ale nowe róże potrzebują towarzystwa
 . Jak na mnie, to kupiłam sporo jednorocznych - naczyta się człowiek i też chce - ale nowe róże potrzebują towarzystwa  , ja bardzo lubię fioletowe i żółte różanecznki (ogólnie lubię to zestawienie kolorów), tylko właściwie nie mam cienia. W cieniu budynku gospodarczego jest śmietnisko-pokrzywisko. [Chyba się przełamię i opryskam Randapem, bo mi braknie życia, żeby się z nim własnoręcznie uporać. Nie wyrwę pokrzyw, bo śmieci... Nie wykopię śmieci, bo pokrzywy...] W cieniu domu - podjazd. W cieniu garażu - podwórze mocno użytkowane przez M.
 , ja bardzo lubię fioletowe i żółte różanecznki (ogólnie lubię to zestawienie kolorów), tylko właściwie nie mam cienia. W cieniu budynku gospodarczego jest śmietnisko-pokrzywisko. [Chyba się przełamię i opryskam Randapem, bo mi braknie życia, żeby się z nim własnoręcznie uporać. Nie wyrwę pokrzyw, bo śmieci... Nie wykopię śmieci, bo pokrzywy...] W cieniu domu - podjazd. W cieniu garażu - podwórze mocno użytkowane przez M. , ale jest) prowizorycznej rabatki z moimi ubiegłorocznymi sadzonkami. Niestety, niedawno znalazłam żurawkę bez korzeni. Nie wiem, czy zgniły, czy coś je podgryzło. Na innej rabatce też leżały dwie bez korzeni.
 , ale jest) prowizorycznej rabatki z moimi ubiegłorocznymi sadzonkami. Niestety, niedawno znalazłam żurawkę bez korzeni. Nie wiem, czy zgniły, czy coś je podgryzło. Na innej rabatce też leżały dwie bez korzeni.  . Niektórzy, widząc moją spiżarnię sugerują, że na wypadek wojny
 . Niektórzy, widząc moją spiżarnię sugerują, że na wypadek wojny  .
 . . Wiosną czeka mnie sadzonkowanie ostróżek - zostawiłam te paskudne kikuty na nasiona, ale nie wiem, czy się rozsiały. Więcej nie będę próbowała, bo bardzo szpeciły rabatę
 . Wiosną czeka mnie sadzonkowanie ostróżek - zostawiłam te paskudne kikuty na nasiona, ale nie wiem, czy się rozsiały. Więcej nie będę próbowała, bo bardzo szpeciły rabatę